SiteDeBucate » Retete Traditionale Romanesti

Retete Retete Traditionale Romanesti cu apa

 Coltunasi cu prune de vara Coltunasi cu prune de vara
Amestecati faina cu oul, untul, sarea si atata apa cata este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Intindeti din aluat o foaie cu grosime de 2-3mm. Taiati foaia in patrate.Pe fiecare patrat puneti cate o pruna fara sambure in care ati ...
 Mamaliga cu branza la cuptor Mamaliga cu branza la cuptor
Faci o mamaliga mai moale, apoi ungi un vas cu unt si pui alternativ un strat de mamaliga, unul de branza. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga. Poti pune intre straturi si bucatele de costita. Bati apoi ouale cu laptele sau smantana ca pentru ...
 Tochitura munteneasca Tochitura munteneasca
Cureti si speli rinichii in mai multe ape. Speli bine carnea si ficatul, apoi le tai tot bucatele. Tai carnaciorii in bucati lungi de 4-5 cm. Pui apoi carnea sa se prajeasca in untura si cand bucatile sunt rumenite adaug sucul de rosii si le lasi ...
 Supa de gaina cu taitei Supa de gaina cu taitei
Puneti carnea la fiert in apa, apoi adaugati zarzavatul mai sus mentionat. Dupa ce a fiert, strecurati supa, lasati-o sa se aseze si puneti-o la fiert in alta oala. Cand da in clocot, puneti taiteii facuti in casa din 3 oua, 300 g faina si sare. La ...
 Carnati pe sfecla rosie Carnati pe sfecla rosie
Prajesti carnatii in ulei fierbinte, ii scoti pe o farfurie si ii servesti cu piure de sfecla pregatit astfel: Fierbi sfecla, si o cureti de coaja. Apoi dai sfecla pe razatoarea cu gauri mari. Prepari un sos dintr-o lingurita cu faina si 1 cana cu ...
 Mucenici Mucenici
Cerneti faina intr-o albioara de lemn si in mijlocul ei faceti o fantanita. Maruntiti drojdia intr-un pahar, adaugati 1 lingura zahar si putina apa calduta si amestecati bine. Lasati paharul la loc caldut, pana cand drojdia creste. Turnati apoi in ...
 Maie Maie
Desfaceti drojdia in putina apa calduta si 1 lingura zahar si lasati maiaua la crescut o jumatate de ceas. Faceti in faina o adancitura si puneti maiaua, adaugati, pe rand uleiul si apa ramase si framantati un aluat potrivit de tare, ca sa poata fi ...
 Bulz cu sunca Bulz cu sunca
Prepari o mamaliga din apa, 200 g malai si un praf de sare, apoi o lasi sa se raceasca cat sa o poti modela. Tai bucatele cascavalul si sunca de pui. Iei cu mana uda din mamaliga calduta, pui in mijloc bucatele de cascaval si de sunca si formezi ...
 Paine de casa Paine de casa
Se pune faina intr-un vas unde urmeaza a fi framantata.Se opresc 5-6 linguri de faina pentru o eventuala completare.Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se adauga un praf de sare.Compozitia obtinuta se toarna peste faina si se amesteca bine, ...
 Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Ciupercile se curata, se spala, se taie, se oparesc si se scurg. Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se incorporeaza faina si se amesteca pana la omogenizare, dupa care se stinge cu  apa in care s-au fiert ciupercile. Se fierbe la foc mic 10 ...
 Caltabos Caltabos
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in untura. Carnea se da prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ceapa prajita si orezul. Se condimenteaza dupa gust cu sare si cimbru. Se umple intestinul cu aceasta compozitie, ...
1
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete Traditionale Romanesti cu apa
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z