SiteDeBucate » Sosuri

Retete Sosuri cu sare

 Sos bechamel Sos bechamel
 Preparare: intr-o caserola punem untul la topit la foc foarte mic .  Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam bine luand vasul de pe foc, eu folosesc mixerul cu un singur brat si pe viteza cea mai mica. Adaug apoi sarea, o umbra de ...
 Sos de rosii (cu bulion) Sos de rosii (cu bulion)
Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu bulion de casa, amestecam sa nu se formeze cocoloase, adaugam frunza de dafin, piper macinat, lasam sa fiarba 1-2 minute.  Sosul trebuie sa aiba consistenta ...
 Dip cu sunca si rosii Dip cu sunca si rosii
Kaizerul se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie fara ulei pana devine crocant, dupa care se pune pe un servet de hartie sa absoarba excesul de grasime.Rosiile se taie in 4, se indeparteaza semintele, dupa care se taie cuburi.Maioneza se amesteca ...
 Sos picant de rosii Sos picant de rosii
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga conserva de rosii si ardeiul iute tocat marunt, apoi se condimenteaza cu sare si un praf de zahar. Se adauga si otetul si se fierbe la foc mediu timp de 15 ...
 Sos tzatziki Sos tzatziki
Castravetii se curata sau se lasa cu coaja si se rad ,dupa care se storc bine. Catravetii rasi se amesteca bine cu uleiul de masline si iaurtul,se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se pune mararul tocat. Se lasa la rece 2 ore. Este un sos ...
 Sos Remoulade cu smantana Sos Remoulade cu smantana
Smantana se freca bine cu ulei, sare si piper. Apoi se adauga castraveciorul murat dat pe razatoare si scurs bine sau tocat marunt. se serveste la peste, rasol de vita sau legume fierte. ...
 Sos italian pentru salate Sos italian pentru salate
Se toaca toate ingredientele apoi se pun in blender cu ulei, otet si mierea. Se mixeaza bine pana cand devine o pasta. Dressingul obtinut si ramas se poate pune intr-un recipient si pastra pana la 90 de zile.   ...
 Sos tartar (pt conopida pane si chiftelute de conopida) Sos tartar (pt conopida pane si chiftelute de conopida)
fierbi oul tare, mixezi galbenusul fiert cu cel crud si mustarul. torni cate putin ulei si mixezi pana il incorporezi pe tot. la sfarsit adaugi zeama de lamaie, zaharul, castraveciorul ras fin (eu l-am taiat cubulete),sare ,piper si chilli dupa gust. ...
 Sos de visine Sos de visine
Se caleste putin faina in ulei,avand grija sa nu se faca cocoloase.Se stinge cu zeama din compot,se adauga sare dupa gust.Se pune restul de compot si cateva frunze de dafin si se lasa la fiert 5 minute.Se amesteca sa nu se lege de fund. ...
 Maioneza de usturoi Maioneza de usturoi
Curatim usturoiul si il pisam bine.Punem sare peste el si il frecam pana devine o pasta.Peste pasta obtinuta turnam cate putin ulei ca la maioneza.Astfel obtinem o maioneza consistenta. Daca dorim la final se poate adauga si putina smantana. ...
 Sos pt chiftelute de peste marinate Sos pt chiftelute de peste marinate
se incalzeste uleiul si in el se calesc cateii de usturoi si ardeiul iute intreg.se indeparteaza apoi se adauga pasta de tomate si se stinge cu supa.dupa ce scade la jumatate se adauga vinul ,sare,piper si cimbru si se da intr-un clocot.se opreste ...
 Sos de mustar Sos de mustar
Se curata ceapa, se spala ,se taie marunt , se inabuse  in unt si se stinge cu o ceasca de supa de zarzavat(sau apa).Se adauga faina in ploaie amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase apoi mustarul , smantana si ...
 Ragu alla bolognese Ragu alla bolognese
Legumele se taie cubulete si se pun la calit, pe urma se adauga carnea, care se lasa timp de 10 minute la foc mare si apoi adaugati vinul (la foc mic), dupa ce s-a evaporat vinul adaugati sucul si concentratul de rosii . in timpul acesta daca este ...
 Sos de usturoi (Aioli) Sos de usturoi (Aioli)
Se curata usturoiul si se piseaza. Se amesteca cu mustarul, se adauga galbenusul de ou si apoi uleiul, putin cate putin si se mixeaza bine (ca la maioneza). Adaugam apa si zeama de lamaie si mai mixam putin. La sfarsit se adauga smantana, se amesteca ...
 Sos de marar Sos de marar
Intr-o cratita se pune uleiul, faina si se amesteca, la foc mediu, pentru 3 minute. Se pune mararul tocat marunt si usturoiul. Se ia cratita de pe foc,se amesteca, se adauga apa pana devine mai subtire si se pune iar pe foc. Se serveste cu ...
 Sos de mustar Sos de mustar
Mustarul se amesteca cu sare, ulei, verdeata tocata marunt si zeama de lamaie. Acest sos este excelent daca este servit cu rasol de peste. ...
 Sos de castraveti Sos de castraveti
Castravetii se taie marunt si se fierb in apa, cat sa ii acopere. Se adauga faina amestecata cu smantana, se mai fierbe putin, se ia de pe foc si se pune unt. Un sos de castraveti excelent pentru carnea fiarta. ...
 Sos bearnez Sos bearnez
Otetul si vinul se pun la fiert cu ceapa tocata marunt, piperul zdrobit, ardeiul iute taiat feliute, firul de asmatui si un varf de cutit de cimbru. Se fierb circa 20 min. la un foc domol si apoi se strecoara esenta printr-o etamina. Cele doua ...
 Ostropel de pui Ostropel de pui
Pieptul de pui se taie in mai multe bucati si se rumenenesc in ulei. Carnea se scoate si in uleiul ramas se adauga rosiile tocate marunt. Cand incepe sa fiarba se pune sare, zahar si se lasa pe foc sa scada. Se pune la loc carnea si se fierbe ...
 Sos de lamaie Sos de lamaie
Uleiul se bate bine pana incepe sa se tulbure. Se pune apa minerala, zeama de lamaie, sare de lamaie si sare. Se amesteca in continuare, se adauga verdeata si piper si se continua amestecarea pana se omogenizeaza. Se gusta si se mai adauga din ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Sosuri cu sare - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z