Pilaf cu carnita de pui
Se spala puiul si se pune la fiert cu un praf de sare,indepartand spuma de cate ori este nevoie.Dupa ce spumam bine adaugam cubul maggi. Tocam marunt toate legumele.Dupa ce s-a fiert puiul il scoatem afara din oala. Se pune orezul intr-o ...
Sarmalute in foi de varza
Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si ...
Ciorba de peste
Se curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin ulei si se da un praf de sare.Se toaca si o rosie acolo.Se pune apa peste aceasta caleala si se lasa la fiert impreuna cu 2 linguri de orez.Se adauga spre sfarsit o lingura de otet si apoi ...
Chiftelute cu orez
Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca. Intr-un vas mai mare se toarna carnea tocata de vita, ...
Supa ( ciorba) de rosii cu oua
Tai legumele cubulete sau rondele,le calesti in putin ulei,complectezi cu apa,lasi sa fiarba de treisferturi,pui bulion dupa gust,putin zahar,vegeta,sare,piper. Spargi cate oua vrei,ochiuri in zeama clocotinda,si pastele sau orezul. La sfarsit ...
Sarmalute din porc cu curcan
Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se spala bine o canuta de orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut .Nu lasam ...
Ciorba de spanac cu bors
Se curata spanacul si se taie. Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste 2 minute in ulei dupa care se pune spanacul si se mai caleste 3-4 minute apoi punem apa si sare,se lasa sa fiarba 10 minute apoi se pune orezul se mai lasa 7-8 minute sa fiarba iar ...
Orez Biryani (Biryani rice)
Puiul se curata, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Condimentul pentru vin se adauga in apa in care fierbe puiul. In supa se pun 2-3 cartofi taiati in 4 care se vor folosi pentru sos. Cand e aproape gata puiul se scoate afara ...
Orez cu inimi si pipotele
Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa. Legumele se calesc in doua linguri cu ulei de masline, apoi adaugam 4 cani de apa, sare si piper. Cand fierbe apa adaugam pipotele si inimile si lasam sa ...
Chiftelute din dovlecei
Se rad dovleceii de coaja,se curata de seminte,care deobicei inmoaie compozitia.Se dau pe razatoarea mare.Se pun in apa care clocoteste si se fierb 2-3 minute.Apoi se pun intr-o strecuratoare ,se lasa sa se raceasca si se mai scurg intre ...
Ardei umputi
Se spala ardeiul se curata de cotoare si se lasa la scurs.Rosiile se spala.Se opresc 2-3 rosii iar restul ,se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin o pasta.Orezul se spala si se lasa la scurs. Se taie ceapa marunt si se caleste.Se ...
Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors
Se curata morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba apoi se pun frunzele de telina si patrunjel (le puteti ...
Cioba cu legume si perisoare de pui
Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu ...
Lipie de orez spaniola
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat. Se da in clocot supa de carne. Intre timp se varsa orezul peste ceapa si se prajeste timp ...
Ardei umpluti cu sos de rosii
Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari. rosia se curata de pielita si se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se piseaza. intr-o ...
Orez cu lapte pe frunze de nuc
Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa. Punem laptele cu zaharul la fiert. Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de ...
Dovlecei gratinati
Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua pe lungime,apoi se scobesc cu o lingura. Se fierb 5 minute in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs Legumele cu orez se calesc 6 minute in 2 linguri ulei de masline si putina sare sau delikat. Se iau ...
Ciorba de pui a la grec
Legumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Cand sunt calite se adauga pulpele si apa si se lasa la fiert. Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga cescuta de orez si mai lasam sa fiarba. Verificam carnea si daca e fierta se scoate afara, ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-81