SiteDeBucate » fidea

Retete cu fidea

 Ciorba de afumatura Ciorba de afumatura
Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot. Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem ...
 Ciorbita de pui Ciorbita de pui
carnea se spala bine si se pune la fiert cu putina sare intr-o oala de 3,5 litri(asa am folosit eu).se da un clocot si apoi se strecoara sau se ia spuma fara a mai fi strecurata.in acest timp am pregatit legumele(le-am spalat,curatat si apoi le-am ...
 Ciorba de fasole Ciorba de fasole
Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L) Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte. Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa fierbinte) se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o ...
 Ciorbita de cartofi Ciorbita de cartofi
Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu apa care clocoteste se adauga si uleiul si se pune si ...
 Orez armenesc Orez armenesc
Se prajeste fideaua in putin ulei pana devine maronie. Se adauga orezul si untul. Dupa 2 minute si adauga si restul ingredientelor. Se fierbe la foc mijlociu 14 minute (depinde de oala folosita si de aragaz) Se ia de pe foc si se amesteca cu ...
 Ciorbica de legume cu carne de vita Ciorbica de legume cu carne de vita
 Se pune carnea intr-o craticioara la fiert, iar dupa primele 2-3 clocote se arunca apa si se clateste carnea cu apa rece .se pune din nou la fiert cu 2-3 linguri de ulei . In acelasi timp se curata cartoful ,morcovul si dovlecelul de ...
 Ciorba cu iz american Ciorba cu iz american
puiul se portioneaza si se fierbe in apa cu sare circa 20 minute. separat se caleste in ulei ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoare,ardeiul gras taiat fasii si vanata taiata rondele.se lasa circa 5 minute cat sa le patrunda uleiul,se adauga ...
 Supa de legume pentru Andrutza Supa de legume pentru Andrutza
 Se curata legumele si se taie cubulete.Se pune o oala de 2l la fiert.peste legume se pune sare, delicat (dupa preferinta) cand apa clocoteste se toarna legumele ,le lasam 30 min. cand e aproape gata punem fideaua si mai lasam 5 minute si ...
 Chiftelute infasurate Chiftelute infasurate
Taiati coaja feliilor de paine si inmuiati miezul in lapte. Amestecati intr-un castron mai mare carnea tocata cu coriandrul tocat cat mai marunt, ouale, usturoiul tocat marunt, miezul de paine inmuiat, sosul de soia si potriviti de sare si piper. ...
 Harira Harira
Se taie carnea de miel cuburi, se toaca rosiile, telina si ceapa. Lintea si nautul se lasa la inmuiat separat, lintea 3 ore, nautul 12 ore, apoi se scurg. Separat, se caleste carnea cu ceapa, lintea, nautul, telina si rosiile. Se adauga ...
 Ciorba bulgareasca Ciorba bulgareasca
Ceapa se curata, se spalã, se taie marunt si se opareste. Rosiile se spala si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata si se toaca ...
 Briose din fidea de orez Briose din fidea de orez
Oparesti fideaua sau pastele cu apa fierbinte, usor sarata si le lasi timp de 5 minute acoperite cu un capac, pentru a se umfla.Ungi cu margarina si tapetezi cu malai 12 dintre formele unei tavi mari pentru briose. Aprinzi focul la cuptor.Cureti si ...
 Ciorba cu fasole carne si fidea Ciorba cu fasole carne si fidea
Pui la inmuiat fasolea de pe o zi pe alta si a doua zi o scurgi, si o pui la fiert schimbandu-i 3-4 ape. In ultima apa, adaugi si sare. Cureti radacinoasele, le treci prin razatoare si le adaugi peste fasole odata cu ceapa tocata, mujdeiul, cimbrul, ...
 Ciorba de sfecla rosie coapta Ciorba de sfecla rosie coapta
Sfeclele se pun in cuptorul incins sa se coaca. Intre timp se curata si se spala bine legumele. Se toaca sau se rad dupa preferinta, se calesc in ulei , se acopera cu apa si se pun la fiert. Cand sfeclele sunt coapte, se curata si se taie cubulete ...
 Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc
Pui oasele taiate bucati la fiert in 3 I de apa, iar dupa ce a fiert carnea de pe oase si ai luat spuma, pui ceapa cu zarzavatul. Cand a dat intr-un clocot torni borsul, potrivesti de sare, piper si condiment, adaugi apoi fideaua si bulionul si mai ...
 Cataif Cataif
Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si ...
 Budinca de fidea cu carnati Budinca de fidea cu carnati
Pui fideaua la fiert in apa cu sare si cand e gata, o strecori, apoi o amesteci cu smantana si oul. Potrivesti gustul de sare si piper si pui jumatate din compozitie intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Tai carnatii bucati mai mari si-i asezi ...
 Ciorba de praz cu afumaturi Ciorba de praz cu afumaturi
Cureti prazul, il toci marunt, tai bucatele si costita afumata si le pui la prajit in untura incinsa. Cureti apoi morcovii si pastarnacul, le dai pe razatoarea mare, le adaugi peste costita, le calesti cateva minute impreuna, stingi cu 3 l de apa ...
 Bors cu gaina Bors cu gaina
Cureti gaina, o speli si o pui la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert, scoti gaina pe un platou si in zeama pui fideaua sa fiarba. Pui verdeata si loboda, sarea si borsul si lasi sa dea un clocot. Acest bors nu se drege. Tai gaina in bucati si mananci ...
 Supa de rosii I Supa de rosii I
Se curata legumele, apoi ceapa se taie solzisori, ardeiul gras se taie fideluta, iar radacinoasele se dau prin razatoare.Se calesc toate in ulei incins, pana se inmoaie. Se stinge cu sucul de rosii, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se toarna ...
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu fidea - Pagina 3
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z