Ciuperci cu mozzarella
Ciupercile se curata, li se scot cotoarele si se taie cubulete.
Se indeparteaza si lamelele maronii din palariuta ciupercilor.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga si cotoarele, se condimenteaza si se lasa la ...
Pasta de branza
Branza se face bucatele. Mararul si ceapa se taie marunt si se adauga peste branza.
Se pune smantana si restul de condimente.
Se amesteca bine si se orneaza cu marar. ...
Tarta cu orez si dovlecei
Alegeti, spalati si fierbeti „al dente” orezul in apa sarata. Puneti putin ulei intr-o tigaie si caliti ceapa taiata marunt si usturoiul curatat, intreg. Adaugati dovleceii rasi pe razatoarea mare. Tineti vasul pe foc potrivit, amestecand din ...
URZICI CHINEZESTI
Se alege inima frageda de la urzici proaspete (cam 200g). Se piseaza bine, bine cu pisalogul de usturoi.
Separat se piseaza 3 catei de usturoi +2 fire de usturoi verde+2 fire ceapa verde, patrunjel.
Se amesteca toate si se freaca cu 2 linguri ulei ...
Omleta cu sos picant
Faceti o omleta bine prajita din ouale batute cu laptele si cu cascavalul ras fin. Lasati omleta la racit putin si apoi scoateti-o pe un platou, rulati-o si taiati-o in fasii. Puneti in tigaie doua linguri ulei, adaugati rosiile in bulion, taiate cat ...
Omleta cu ceapa si spaghete
Spaghetele se fierb si se scurg. Ceapa se taie in feliute si usturoiul se toaca marunt.
Ouale se bat, iar peste ele se pune putina sare si piper.
Uleiul se incinge intr-o tigaie mare si se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si apoi se adauga ...
Terina de pui cu nuci
1. Amestecati intr-un castron cate o jumatate din cubuletele de pui, feliile de carne si ficatei. Adaugati la acestea ouale, ceapa tocata, coniacul, supa de pui/vinul, ardeiul iute taiat marunt, fara
seminte, condimentele pisate marunt si atata ...
ciuperci umplute cu fasole batuta
punem fasolea la foc dupa primul clocot se arunca prima apa se adauga apa calda si se continua fierberea adaugandu-se morcovul si o ceapa, sare.Intre timp curatam ciupercile le scoatem codita le spalam le lasam la scurs pe un servet,dopa care punem o ...
Chifetele economice la cuptor
Amestecati carnea tocata cu morcovii dati pe razatoare, ceapa, usturoiul, verdeata, tocate cat mai marunt si painea inmuiatasi stoarsa bine. Adaugati si ouale, potriviti de sare si piper si omogenizati bine amestecul. Formati cu palmele umezite in ...
Rulouri de bacon cu prune afumate
Puneti prunele pentru 1 ora in apa rece, ca sa se rehidrateze, apoi scurgeti-le bine de apa. Puneti pe fiecare felie de bacon cate o pruna afumata, rulati si prindeti cu scobirori. Puneti rulourile astfel pregatite intr-o tava intinsa, pe hartie ...
Sendvisuri calde
Aprinzi focul la cuptor. Tai sunca si cascavalul in felii subtiri. Speli si toci marunt patrunjelul. Bati ouale cu verdeata si sare dupa gust.Ungi o tava mare cu 1 lingura margarina. Asezi feliile de paine, pe care intinzi un strat subtire de ...
Pasta de branza cu ridichi
Cureti si speli legumele. Razi fin ridichile si le presari cu putina sare, iar ceapa o tai marunt.Freci branza dulce cu smantana si uleiul, apoi incorporezi pe rand ridichile stoarse si chimenul.Scoti samburii maslinelor si le tai in fasii. intinzi ...
Sendvis cu branza si legume
Cureti
si speli verdeata si ceapa. Le lasi sa se scurga, apoi le toci marunt.
Pasezi printr-o sita branza de burduf si branza dulce. Amesteci
branzeturile pasate cu verdeata, ceapa, margarina cu smantana, sare si
piper dupa gust. Vei obtine o ...
Guacamole cu rosii
Oparesti rosiile timp de 3 minute. Le scoti la scurs, apoi le decojesti. Cureti si tai solzisori ceapa.Tai cele doua avocado in jumatati si le indepartezi samburii. Tai jumatatile in sferturi, apoi fasii transversale, pe care le scoti din coaja ...
Cosulete cu pasta de broccoli
Cureti si speli ciupercile, apoi le lasi sa se scurga. Desfaci
broccoli in buchetele, pe care le speli repede, sub jet de apa si le
fierbi pentru 10 minute, la foc mijlociu, in apa clocotita, usor
sarata. Pui ciupercile la fript, la foc mic, pe ...
Margarete cu oua
Razi fin cascavalul. Tai jumatatea de bagheta in trei bucati. Ungi cu ulei o tava sau un vas termorezistent.Stropesti bucatile de bagheta cu laptele caldut.Presezi mijlocul fiecarei bucati sau felii de paine cu dosul unei linguri, facand o mica ...
Saleuri cu cascaval
Dizolvi drojdia in putina apa calduta. Dai 100 g margarina pe razatoarea mare, apoi o mixezi cu smantana, drojdia si oul batut cu putina sare. incorporezi treptat faina cat cuprinde, pentru un aluat potrivit de tare, pe care il framanti bine.Aprinzi ...
Tartine cu crema picanta de branza
Pune branza intr-un bol si sfaram-o cu o furculita. Adauga apoi branza de vaci si amesteca-le bine. Adauga iaurtul si freaca energic pana obtii o compozitie cremoasa. Spala si toaca marunt cateva fire de patrunjel verde. Adauga-l peste crema de ...
Ardei umpluti cu branza
Amesteca untul cu ceapa tocata marunt, inclusiv partea verde, si branza.. Cand s-a omogenizat, adauga chimenul, sare si piper si amesteca bine. Umple ardeii, carora le-ai inlaturat capacul si semintele, indesand bine. Dai la rece ...
Vinete umplute cu legume
Decupezi in fiecare vanata cate o fanta. Feliile scoase vor fi tocate cuburi, la fel dovleceii.Mai scobesti un pic vinetele, in asa fel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Presari sare si lasi 15 minute.Tragi la tigaie cuburile de vinete si dovlecei, ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-105