SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu unt

 Aluat de tarta Aluat de tarta
Intr-un bol amestecam faina cu untul ca faramituri se adauga oul ,zaharul si la urma apa ca aluatul sa se impreuneze.Se pune la frigider ptr 2ore dupa care se poate folosi.Este bun ptr diferite tarte cu fructe.(se poate pregati si la robotul de ...
 COZONAC CU COCA OPARITA COZONAC CU COCA OPARITA
Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoresteS-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte ...
 COZONAC USOR DE FACUT COZONAC USOR DE FACUT
Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la dospit.Obs.:Drojdia se freaca de la inceput cu putin zahar, ...
 Mamaliga Tradaro Mamaliga Tradaro
Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe grisul, cam 7-8 minute.In ceaun sau vasul in care se face mamaliga, se pune untul la foc mic sa se topeasca, apoi se adauga malaiul si se amesteca bine ...
 Chifle de secara Chifle de secara
Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta pana nu se mai lipeste de maini (nu e necesar f mult sa framantam). Se lasa la dospit 30 de ...
 Paine impletita - colac - cu lapte Paine impletita - colac - cu lapte
Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta). Lucrati aluatul numai daca in bucatarie este cald.Se cerne faina, se amesteca cu sarea si garantul de la Dr.Oetker. Se adauga untul topit pentru 10 ...
 COZONACI COZONACI
In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei, cateva ore.Drojdia se inmoaie cu putin lapte caldut (ATENTIE: nu fierbinte!) si 1 lingurita zahar (care ajuta drojdia sa creasca).Separat se ...
 Mamaliguta Mamaliguta
Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit cu melestiul sau lingura din lemn) si se fierbe inca 15 min., amestecind din cind in cind. Apoi adaugam untul si amestecam bine (untul se adauga ca sa ...
 SARATELE SARATELE
Se face un aluat mai moale,se intind foile(potrivite).Se ung cu compozitia obtinuta dintr-un ou batut cu putin suc de rosii,se presara cascaval ras si se taie betisoare.Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. ...
 Covrigi evreiesti Covrigi evreiesti
Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca.Se adauga albusul batut cu sarea, apoi ...
 Blintzi- placinta cu branza Blintzi- placinta cu branza
Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si oule cu mixerul, apoi se adauga treptat untul topit. Iese o compozitie foarte moale, dar o sa vedeti cu nu are nici o problema la copt. Eu m-am cam speriat, find ...
 Aluat cu branza de vaci Aluat cu branza de vaci
Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob etc. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se farimiteaza ca aluaturile ...
 tarta de zmeura tarta de zmeura
aluatultaiati 150 gr de unt cubulete si puneti-l in un bol cu faina si amestecati.puneti apoi 150 gr de zahar si 4 galbenusuri 20 ml de alpte si un praf de sare.mestecati aluatul pana devine omogen . acoperitil cu o pelicula si lasatil la rece 30 ...
 Cornulete sarate Cornulete sarate
Se face o maia din drojdie,putin lapte,un pic de faina si zahar si se lasa sa creasca Se adauga restul ingredientelor,se framinta bine si se imparte in 8 bile care se lasa sa mai creasca Din fiecare bila se face foaie care se taie in triunghiuri,se ...
 Chec de ciocolata Chec de ciocolata
Se pune intr-o cratita 3 cani zahar, 6 linguri de cacao, un pach. unt si o cana de lapte. Se asaza pe foc 15min pana se fierbe compozitia si se ingroasa putin, se adauga zahar vanilat. Se da vasul la o parte de pe foc si se opreste o cana din ...
 COZONAC CU NUCA COZONAC CU NUCA
Aluatul : Inainte de a prepara aluatul de cozonac, se cerne faina intr-un lighean si se lasa descoperita timp de 1-2 ore intr-o camera incalzita impreuna cu celelalte ingrediente.Se prepara maiaua: drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se ...
 Cozonac Cozonac
Se cerne faina intr-un vas mare si se adauga praful de sare amestecand. Separat laptele se fierbe cu putina sare, iar dupa ce este dat la o parte de pe foc se adauga zaharul amestecand pana ce se dizolva in lapte. Ouale se separa albus de galbenus; ...
 Aluat pentru uscatele (minciunele) Aluat pentru uscatele (minciunele)
Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la ...
 aluat ecler aluat ecler
Intr-o oala se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc; se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de fundul ...
 Saratele cu chimen Saratele cu chimen
Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smintina si sarea. Se framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cit se poate de subtiri, care se dau ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu unt - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z