SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu apa

 Painea de Casa a Bunicii Painea de Casa a Bunicii
1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste aluatul si nu mai creste) cu o lgt de sare, una rasa de zahar si 150gr faina(cat sa se ingroase ca o crema fina). Drojdiile uscate se folosesc dupa ...
 TURTE CA LA BUNICA TURTE CA LA BUNICA
Cand nu avea paine la brutarie, bunica facea turte. Le cocea la masina de gatit si toata bucataria mirosea a paine proaspata. Ieri in drum spre casa mi am amintit de aceste turte, asa ca odata ajunsa acasa, am trecut la treaba.Facem un aluat si il ...
 savarine savarine
laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiulse lasa la crescut pina se dubleaza ca volum10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescutse face un sirop di apa si ...
 Placinte cu branza burduf Placinte cu branza burduf
Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe ...
 Focaccia Focaccia
Drojdia faramitata, zaharul si 100ml apa calduta se pun intr-un recipient si se amesteca ft bine. Separat intr-un castron se pune faina cu sarea, iar in mijloc se rastoarna maiaua.Se amesteca bine toate ingredientele, va iesi o coca mai moale, pe ...
 Blat de pizza ft simplu Blat de pizza ft simplu
Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pina se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana devine un aluat potrivit, nu ft tare, care nu se lipeste de ...
 PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE
Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se lasa la crescut o jumatate de ora,apoi se modeleaza in functie de preferinta.Se pune painica in tava se unge cu ou si ...
 Paine Foccacia Paine Foccacia
Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam putina faina ca doi pumni omojenizam si adaugam si sarea cu zaharul.Adaugam in vas o jumatate din cantitatea de faina cernuta ca sa fie mai bogata ...
 Paine cu faina integrala de grau Paine cu faina integrala de grau
1. Se cantaresc toate ingredientele, se pune apa la incalzit (nu fierbere!). 2. Pregatim drojdia intr-o ceasca de cafea - o amestecam cu lingurita de miere (se va dezlega imediat si se transforma intr-o pasta curgatoare!), eu mai adaug 1 lingura de ...
 CLATITE FOI CLATITE FOI
Se bat ouale cu sarea intr-un castron, adaugandu-se treptat, faina, amestecandu-se continuu sa nu se formeze cocoloase. Se subtiaza compozitia turnand, putin cate putin laptele, pana cand devina ca o smantana lichida. Se aseza pe foc o tigaie sa se ...
 Clatite cu gem de caise Clatite cu gem de caise
Se bat ouale, se adauga sifon sau apa minerala, faina.Se toarna cu polonicul din compozitie pe fundul unui vas incins cu ulei de palmierSe umplu cu gem de caise. ...
 coltunasi coltunasi
Se face un aluat din ou si faina, il intindem cu sulul. Foaia se taie in bucatele de 10 cm patrati.Coltunasii se pot umple cu umplutura de: brinza, carne, ciuperci.Inchidem foaia coltunasilor ,ii punem sa fiarba in apa cu sarata, se servesc opariti ...
 FLOARE DE CAMP FLOARE DE CAMP
Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca , apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de parmezan si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu cutitul sau cu rotita , ...
 Paine impletita Paine impletita
Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile.Separat incalziti laptele cu apa si untul, pina se topeste untul.Se pune peste faina cu mirodenii.Se amesteca doar pina se combine. Se adauga oul batut si se ...
 Focaccia crocanta Focaccia crocanta
Amestecati faina cu sarea ,apa calda cu uleiul si drojdia,adaugati peste faina amestecati bine toate ingredientele,formati o coca destul de moale dar nu lipicioasa,pe care o lasati la crescut 20 minute;Dupa aceste 20 minute intindeti foaia intr-o ...
 mucenici moldovenesti mucenici moldovenesti
La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde), oul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sare, la programul de framantat si dospit.Daca ...
 Paine cu morcov si ardei (masina de facut paine) Paine cu morcov si ardei (masina de facut paine)
Punem apa in forma de la masina de facut paine,adaugam uleiul,faina,sarea,drojdia,morcovul dat prin razatoarea mica si ardeiul rosu taiat mic,potrivim masina la 1 kg,dam culoarea paini cat de rumenita o dorim,apoi ai dam drumu.Painea o putem minca cu ...
 PAINE DE CASA (MASINA) PAINE DE CASA (MASINA)
Reteta este ptr masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea urmatoare: apa, uleiul, zaharul, sarea, laptele praf, faina, samanta de in si la urma drojdiuta. La masina mea pun pe programul 4.Pofta buna! ...
 Paine de casa Paine de casa
Se cantareste faina si pe urma se cerne ca sa fie fina, se pune apa la incalzit cu sarea si zaharul (apa nu trebuie sa fie fierbinte ci doar caldutza), se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se lasa cca. 15-20 minute sa se desfaca (drojdia) si pe urma ...
 paine de casa paine de casa
Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia cu putina apa, se adauga si restul de apa si se incorporeaza toata faina, cerealele, malaiul, sarea, uleiul.Se bate de planseta pina devine elastic.Se ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu apa - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z