SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri

Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu apa

 Cioba cu legume si perisoare de pui Cioba cu legume si perisoare de pui
  Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu ...
 Supa de linte Supa de linte
Lintea se alege de mizerie si se spala in cateva ape. Se da intr-un clocot si apoi se arunca apa. Se pune alta apa peste linte si adaugam toate legumele, taiate in bucati mai mari (ceapa se lasa intreaga), doar usturoiul nu se adauga. Se lasa sa ...
 Ciorba de rosii Ciorba de rosii
Rosiile se dau pe razatoare, cepele si ardeii se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare. Se pune intr-o oala uleiul si apa. Se adauga ceapa, ardeiul si morcovii si se fierb aproape de tot. Se adauga rosiile si orezul si se mai lasa sa fiarba pana ...
 Ciorba de sfecla Ciorba de sfecla
Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba. Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in ...
 Supa de rosii cu legume Supa de rosii cu legume
Intr-o oala se pune putina apa. cand incepe sa fiarba se pun acolo rosiile,spalate mai intai,si li se dau 3-4 clocote. dupa ce le dati aceste clocote,se lasa sa se racoreasca putin,se scoate pielita si se dau pe masina,razatoare sau blender. se ...
 Ciorbita de verzatura Ciorbita de verzatura
Curatam , spalam si taiam in bucati marunte toate legumele. Pastram coditele de la ceapa verde si rosiile cojite si tocate pentru a le adauga spre final. Inabusim legumele cu uleiul de masline, adaugam apa si lasam sa fiarba, pe parcurs adaugam cubul ...
 Supa de chimen Supa de chimen
Fierb chimenul in 2 l de apa si pe urma il strecor. Se caleste jumatate de minut un pic de ceapa cu o lingura plina de faina, sa nu se inchida la culoare si apoi se dilueaza cu apa. Se pune vegeta si se adauga supa in care am fiert chimenul.Se lasa ...
 Supa de pui cu taitei Supa de pui cu taitei
Se spala bine pieptul de pui, se da intr-un clocot, se scoate pieptul si se spala bine bine pieptul.  Il spalam din nou pentru a inlatura eventuale mizerii. :p Se taie cubulete pieptul si se pune la fiert  impreuna cu legumele taiate in ...
 Supa de fasole cu piept de curcan afumat Supa de fasole cu piept de curcan afumat
Fasolea se pune la inmuiat in apa vreo 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se strecoara si se pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu sare si cu foile de dafin. Se fierbe aprox. o ora la foc potrivit.  Se spala ardeiul se curata ...
 Ciorbita de conopida cu maruntaie Ciorbita de conopida cu maruntaie
Se spala carnea si o punem intr-o oala cu morcovul si putin ulei, o lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam telina,ceapa si apa si lasam sa fiarba,condimentam. Cand s-au fiert maruntaiele adaugam conopida spalata si desfacuta buchetele. Cand s-a ...
 Supa de rosii cu galuste Supa de rosii cu galuste
Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca. Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa ...
 Ciorba de fasole in paine Ciorba de fasole in paine
Am pus doua portii pentru ca reteta de paine e doar pentru doua dar ciorba e mai multe portii. Tinand cont ca eu am folosit drojdie uscata , nu am mai dospit drojdia separat intr-un pahar asa cum se face ci am amestecat-o direct cu faina si restul ...
 Bors moldovenesc cu bureti uscati Bors moldovenesc cu bureti uscati
Pui buretii la inmuiat in apa fiarta. Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa. Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata. Dupa ce legumele au ...
 Ciorbita de dovlecei Ciorbita de dovlecei
1. Se curata dovleceii de coaja , se spala si se taie cubulete . Se pun intr o cratita  la fiert  timp de 15-20min. 2. Prazul se spala , se taie rondele . Ardeii grasi se spala, se curata de seminte si se taie patratele. 3. Toate ...
 Ciorba de caras Ciorba de caras
  Ceapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins. Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa. Se toarna apa si cand incepe a fierbe adaugi gogosarii, telina. si ...
 Ciorbita cu perisoare Ciorbita cu perisoare
  Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic. Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute. ...
 Bors moldovenesc de gaina Bors moldovenesc de gaina
Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam. Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa. Punem ...
 Ciorbita de fasole cu cimbru Ciorbita de fasole cu cimbru
Punem fasolea la inmuiat de seara ( ca sa nu ne doara burtica de la ea), Intr-o oala punem fasolea la fiert cu apa ,dupa ce a fiert 20-30 min adaugam legumele care au fost taiate rondele, cubulete dupa placul fiecarei gospodine Lasam sa fiarba bine ...
 Supa de mazare cu crema de branza Supa de mazare cu crema de branza
Intr-o cratita pune la fiert acoperit laptele cu ierburile aromate.Dupa ce a dat intr-un clocot, inlatura capacul si adauga mazarea cu morcovii din conserva.Lasa-le sa fiarba 2-3 minute apoi adauga sucul de portocale si mai lasa pe foc 1 minut. Ia ...
 Bors de cartofi Bors de cartofi
Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:    dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete morcovii dati pe razatoare ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu apa - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z