SiteDeBucate » zahar

Retete cu zahar din Romania

Prajitura Pistruiata
Se bat bine albusele cu zaharul pus in ploaie, pana ce zaharul nu se mai simte; urmeaza rand pe rand galbenusele, faina si cacaua. Se toarna compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina ...
Chec cu dovlecel
Un deliciu in aceasta perioada a anului, dovlecelul poate fi preparat in mult mai multe feluri decat ne- am obisnuit in traditionala bucatarie romaneasca : dovleac copt. De aici vine urmatoarea sugestie pentru voi gospodinele : ...
Prajitura cu dovlecel si nuci
Intr- un bol de sticla sau intr- un castron mai mare, frecati ouale cu 2 cesti( ceasca trebuie sa fie aceeasi la toate ingredientele) zahar pus in ploaie, pana la topirea lui completa. ...
 Prajitura pufoasa cu caise Prajitura pufoasa cu caise
Este vremea caiselor si inca nu ai gatit nici un desert cu aceste apetisante fructe? parca- ti si aud raspunsul : nu am avut reteta! Da , si pentru ca te cred, iti ofer eu una ! ...
Prajitura cu visine
Ne- am cam saturat de prajiturile cu creme, fine si cat mai dulci? Da, pai atunci hai sa pregatim in numai cateva minute, o prajitura pufoasa cu gust dulce- acrisor,intr-un cuvant o prajitura \"racoritoare\", numai buna in acest sezon cald. ...
Prajitura cu nuca de cocos
Amestecam toate ingredientele foarte bine si obtinem un aluat moale; il impartim in doua parti egale si intindem doua foi. ...
Prajitura glazurata cu nuci
Albusele se bat cu putina sare de lamaie pana ce divin spuma tare, apoi turnam in ploaie zaharul, putin cate putin ; se incorporeaza praful de copt, nuca macinata, faina si cacaua ...
 Prajitura fina cu bezea si ciocolata alba Prajitura fina cu bezea si ciocolata alba
Va-ti plictisit de fursecurile cumparate din patiserii ? Va doriti cu adevarat un desert fin, atunci hai sa ne apucam de treaba ...
 Papanasi cu branza Papanasi cu branza
Se spala oualele , se sterg de apa si se separa albusele de galbenuse. Intr-un bol mai mare se framanta bine branza, se adauga galbenusele, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. ...
 Tarta cu pere Tarta cu pere
Dintre toate fructele, perele au cele mai multe arome, fiind pana la momentul actual aproapre trei mii de soiuri ; ai inteles ca din asa gama larga ai de unde alege soiul care sa ti fie pe plac pentru delicioasa si apetisanta tarta pe care ti o recomand ! ...
 Baclava Baclava
Intr-adevar, un preparat cu specific turcesc, dar baclavaua nu rasfata la masa doar sultanul, ci daca vrem si pe noi, cei care avem curiozitatea sa pregatim acest desert dulce! ...
 Papanasi cu dulceata Papanasi cu dulceata
In orice parte a tarii vei merge pentru a te bucura de agroturism, vei constata ca orice pensiune are in meniu papanasi cu dulceata si smantana si clatite cu dulceata, semn ca sunt doua retete pentru deserturi traditionale romanesti. Eu va propun azi reteta de papanasi din branza de vaci. ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Cine nu iubeste muraturile? Muraturile fac deliciul iernilor si sunt o alternativa mai mult decat sanatoasa a legumelor proaspete. Muraturile asortate sunt pe placul fiecarui gurmand, intrucat au de toate! ...
 Conopida si gogonele in otet Conopida si gogonele in otet
Una dintre cele mai populare muraturi in zona Ardealului, conopida si gogonelele in otet de asorteaza cu orice tip de mancare, fiind o garnitura ideala pentru pripturile de iarna. ...
 Muratura iute Muratura iute
Aceasta muratura iute este cunoscuta tot in zona Ardealului, fiind imprumutata din specificul culinar unguresc. Muratura iute este foarte simplu de preparat, are putine ingrediente insa rezultatul final este unul cu totul si cu totul deosebit. ...
 Salata de legume pentru iarna Salata de legume pentru iarna
Salata de legume poate fi folosita atat ca atare, ca si garnitura pentru fripturi dar si tocata, ca si baza pentru tocanite sau mancaruri. Cu siguranta ii veti gasi multe intrebuintari o data ce il vei avea pe rafturile din camara. ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Diversele retete de muraturi se axeaza fie pe legumele murate individual, fie pe diverse combinatii, insa muraturile care reprezinta cu adevarat imaginea toamnei ca fiind cel mai bogat anotmi, cunt su siguranta muraturile asortate. Viu colorate si delicioasa, muraturile asortate sunt garnitura perfecta pe timp de iarna, si mai mult decat atat, sunt foarte sanatoase. ...
 Muraturi: ardei iuti pentru iarna Muraturi: ardei iuti pentru iarna
Ardeii iuti nu pot sa lipseasca de langa o ciorba alba niciodata si cu atat mai mult in timpul iernii, cand ciorbele fierbinti si asortate cu ardei iuti cresc temepratura corpului si protejeaza impotriva racelilor. Pentru a te asigura ca ai tot timpul in casa ardei iuti, nu ezita sa folosesti reteta noastra pentru a-i conserva. ...
 Rosii marinate Rosii marinate
Rosiile marinate sunt perfecte pentru iarna, cand pot fie folosite fie la gatit, fie la salate. Din reteta pe care ti-o prezentam, iti vor iesi 2 borcane de 2 litri, suficiente pentru a gati de cateva ori iarna ce va urma. ...
Placinta cu mere de post
o prajitura foarte frageda si nu costisitoare nu ia mult timp si se poate servi oricand. ...
1-1011-2021-27
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu zahar din Romania
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z