Cocktail Ala-bala
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaxa 4-5 min. Se serveste cu gheata. ...
salata de fructe cu ananas
Se scurge ananasul si se pune intr-un castron,se adauga boabele de strugure decojite, merele si perele curatate si taiate cubulete.In sucul de ananas se pune coniacul, zaharul si coaja de lamaie se amestece bine si se toarna peste fructe. ...
SERBET DE VIOLETE
1.Se pun toate ingredientele , cu exceptia florilor de violete, intr-un blender si se face un pireu. 2.Se pune pireul la rece ,in congelator, amestecand din cand in cand , ca sa se alifieze. 3.Se amesteca pireul cu florile de violete, zdrobite putin ...
Salata campestre
Se pune intr-un bol salata, cate o mana mare din fiecare tip, apoi se adauga rosiile si strugurii taiate pe jumatate, se pun stafidele si semintele si se asezoneaza dupa gust. Este absolut delicioasa si plina de vitamine si energie! Se face foarte ...
Salata de fructe in pepene
Se taie capac la cei trei pepeni si se scobesc de miez. La cel galben se scot intai semintele si apoi se scobeste miezul pentru a il putea folosi in salata de fructe. Se taie cubulete potrivite fiecare fruct in parte, ciresele le-am taiat pe jumatate ...
Pasta de masline
Pasta asta de masline eu am facut-o cu masline grecesti, care nu sunt ca cele negre care se gasesc in Romania, dar cred ca ar iesi buna si cu alea. Am curatat maslinele de samburi si apoi le-am pus la tocat in robotul de bucatarie cu uleiul, ...
Amintiri din copilarie - Fructe surpriza
Spala fructele, desprindele de codite, curata-le de coaja si taie kiwi in bucatele medii; combina ananasul (fara sirop) cu restul fructelor; pune vinul peste fructe si lasa-le acoperite minim 30 de minute; adauga siropul fiert si racit, si sucul de ...
Dor de duca - Tort "Altfel"
1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de crema instant si nuca macinata; dati la copt in cuptorul ...
Salata orientala
Se pun ouale la fiert si se fierb aprox. 5 minute din momentul in care apa clocoteste; se clatesc apoi cu apa rece, se curata si se taie rondele. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Pentru salata orientala se aleg cartofii ...
Fantezie de fructe
Combinatia de fructe se face la alegere, asa cum vrem noi, cu fructe autohtone, de toamna. Samburii: fie folosim toate categoriile enumerate mai sus, fie unul - doua sortimente, de preferat nuci, alune. In ceea ce priveste cantitatea, in ce ...
Papanasi fierti cu struguri
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale. Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem ...
Compot de struguri
Strugurii se spala se lasa sa se usuce dupa aceea se separa de ciorchine. Se aseaza in borcane boabele de struguri jumate albe jumate rosii( eu am folosit rosii din soiul Moldova asa ca sa colorat tot compotul in rosu:)) dupa care se adauga cateva ...
Mulii - Degetele din clatite
Amestecam brinza de vaci cu ouale , sarea, zaharul vanilia, poamele uscate ( la dorinta). Daca doriti, sa va fie implutura dulce o praprati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o implutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul ...
Arici tepos si fitzos aperitiv
Pepenele se taie la baza foarte putin si se aseaza, drept, pe o farfurie. Se fac frigaruile, alternand ingredientele de mai sus sau folosind altele, dupa plac. Se decoreaza farfuria cu struguri, felii de portocale si floricele de praz. PS: ...
Platou cu aperitiv rece
sunca de praga se ruleaza cu pasta de hrean mozzarella natur bilute se inteapa in scobitori , alternata cu boabe de struguri infipte intr-o chifla restul ingredientelor se feliaza si se aranjaza dupa inspiratie ,ornandu-se cu foi de salata ...
Prajitura fina cu struguri albi si vin
Intr-un castron, amestecam faina cu praful de copt. Amestecam toate celelalte ingrediente, la care, adaugam apoi faina. Pregatim o tava tapetata cu faina(eu am folosit spray PAM nonstick cu faina). Turnam compozitia in tava. Decoram cu boabe de ...
Tort de pere cu crema de iaurt.
Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se ...
Tort ,,Inimioara cu fructe,,
Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml lapte cam 30 minute. Pregatim un blat: 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si vanilia, adaugam cele 3 galbenuse, omogenizam usor, adaugam faina, ...
Tort Fluture diplomat
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa ca la bezea. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie, ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea. Se ...