SiteDeBucate » galbenus

Retete cu galbenus

 Carnaciori inveliti in foietaj Carnaciori inveliti in foietaj
Lasam foietajul la dezgetat. taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra. Punem carnaciori inveliti in foetaj intr-o ava unsa cu ulei si dam la cuptor cam 15 ...
 Carnati/cremwursti in foietaj Carnati/cremwursti in foietaj
Foietajul se lasa la temperatura camerei pt  aa se dezgheta. Se taie apoi fasiute subtiri se presara cu banza sau cascaval ras si se infasoara pe cate un carnat/cremwurst. se unge cu galbenus de ou si se presara optional seminte la alegere. Se ...
 Baigli unguresc (cozonacei cu nuca) Baigli unguresc (cozonacei cu nuca)
Se pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa putin . Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina RAMA daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, ...
 Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne
Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare 25 de minute.Se scurg si se lasa sa se racoreasca,se decojesc si se paseaza.Se adauga faina,oul si galbenusul,se condimenteaza cu sare si piper.Se framanta rapid un aluat omogen-daca este prea lipicios se ...
 Painica super pufoasa Painica super pufoasa
 Pentru framantare manuala: intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz. se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale. se framanta la ...
 Choco cookies Husanu Choco cookies Husanu
Se amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor.  Se adauga faina in ploaie, praful de cacao si se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza ...
 Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci
Se fierb cartofii in coaja si se e face un piure din ei. Dupa ce s-a racit piureul se amesteca cu branza rasa pe razatoarea mica, cu ouale si pesmetul. Se amesteca totul pana cand se obtine o pasta omogena. In putin ulei se  caleste o ...
 Tarta cu prune Tarta cu prune
pregatim blatul: mixam ouale impreuna cu zaharul si untul, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom , apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava ptr tarta care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. ...
 Ciorba de varza dulce, cu afumatura Ciorba de varza dulce, cu afumatura
Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. ...
 Gargarite Gargarite
Taiem rosia, o scobim de miez  si taiem doar jumatate din fiecare parte scobita astfel incat sa obtinem efectul de aripioare. Amestecam toate ingredientele si umplem rosiile. Decoram aripile gargaritelor cu bucatele de masline. Eu am pus niste ...
 Paine sarbeasca Paine sarbeasca
Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar. Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de framantat +dospit. Dupa ce a dospit se scoate din masina ...
 Pasta de conopida Pasta de conopida
Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Imtre timp facem o maioneza din ou, ulei si zeama de lamaie. Zdrobim conopida, adaugam usturoiul pisat, maioneza, ...
 Supa cremoasa de cascaval Supa cremoasa de cascaval
Am frecat galbenusul cu untul si am adaugat jumatate din cascavalul ras foarte marunt.Am pus intr-o craticioar la bain marie, am lasat putin sa inceapa sa se topeasca cascavalul si untul amestecand cu un tel nemetalic.Am adaugat faina si imediat apoi ...
 Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci
In primul rand taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram un pic si il lasam sa se moaie. Se prepara blatul amestecand toate ingredientele. Il punem intr-o tava. Adaugam branzeturile, ciupercile din conserva, scurse bine si uscate cu un prosop de ...
 Paste penne cu sos de mustar Paste penne cu sos de mustar
Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Mustarul se amesteca cu galbenusul de ou si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Dupa ce sosul s-a legat si a crescut se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. ...
 Covrigi cu cascaval Covrigi cu cascaval
Dizolvam drojdia in laptele cald si turnam in faina pe care am amestecat-o cu sare si praf de copt. Incoporam apoi pireul de cartofi. La sfarsit adaugam si untul topit.Framantam si daca e nevoie mai punem lapte sau faina astfel incat sa obtinem un ...
 PLACINTA DE MIEL PLACINTA DE MIEL
Morcovul, prazul si ceapa se taie cuburi egale, nu foarte mici. Carnea de miel se taie si ea cuburi - potrivit de mari, se adauga sare, piper, un manunchi de verdeata (cimbru,patrunjel,marar)- legat cu ata ( cand carnea e facuta - verdeata se ...
 Prune in aluat de foitaj Prune in aluat de foitaj
Topiti untul si amestecati-l cu zaharul praf pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati migdalele/nucile macinate fin si galbenusul. Omogenizati. Intindeti folie de foitaj si decupati din ele ovale cu lungimea de maximum 10cm. Pe fiecare oval de ...
 Ciorba bulgareasca Ciorba bulgareasca
Ceapa se taie marunt si se prajeste cu zarzavatul taiat fideluta. Se presara faina si se adauga si 2 litri de apa. Se pun maruntaiele, sare, piper si se fierbe pana se inmoaie. Galbenusul se amesteca bine cu smantana intr-un castron si se ...
 Tortul Indragostitilor Tortul Indragostitilor
1. Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea. Amestecati compozitia, cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti la bain-marie. 2. Adaugati in „ploaie“ faina ...
1-1011-2021-23
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu galbenus - Pagina 11
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z