Bombite de ciocolata cu visine
La foc mic se topeste ciocolata iar apoir se adauga galbenusurile, unul cate unult. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se adauga untul, taiat cubulete, si se amestca bine. Cand s-a topit untul se adauga amidonul avand grija sa nu faci ...
tort cu crema de vanilie si crema de visine
Prepararea cremei: Se incepe cu crema pentru ca trebuie racita. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase. Apoi se toarna laptele mixand bine. Compozitia formata se pune la foc mic ...
Chec cu crema de branza
Se freaca spuma untul (la temperatura camerei) cu branza. Se adauga apoi treptat zaharul, amestecand in continuu cu mixerul. Apoi oualele, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat, se adauga treptat si faina. In final, se adauga si esenta de vanilie. ...
Cornulete rapide cu rahat
Foietajul se lasa la dezghetat, apoi se taie in triunghiuri micute si se aseaza pe fiecare un cubulet de rahat. Se ruleaza, se coc la foc potrivit ana se umfla sis e rumenesc usor. Se scot pe o farfurie si se presara cu zahar pudra. ...
Pancove trandafir-gogosi
Se face un aluat nelipicios din ingrediente,se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,apoi se intinde foaie si se taie 3 dimensiuni de discuri. uniti discurile cu ajutorul albusului batut,(albusul se pune doar in mijlocu discului),se apasa cu ...
Portocale umplute
Portocalele se spala bine. Se iau portocalele pe rand, una cate una, si se taie un capacel deasupra. Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor) Miezul de portocala se toaca ...
Bomboane Raffaello
Untul se scoate si se lasa la temperatura camerei. Apoi, frec untul cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul si se face ca o crema. Peste untul frecat cu zahar, se adauga laptele frac si freci din nou. Cand s-a omogenizat ...
Bomboane Raffaello
Amestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida. Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1-2 linguri frisca lichida. Se modeleaza bilute,pe care le tavalim prin nuca ...
Birthday cake
Prepararea cremei: Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine. Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana cand se leaga foarte bine crema. Se da la racit iar intre timp se ...
Tortulet de biscuiti
Biscuitii se injumatatesc intr-un castron. Se prepara un sirop pe foc dintr-o cana de apa, 3 linguri cu zahar si cacaoa. Se da la racit. Apoi se pune in el lichiorul. Se alifiaza margarina RAMA cu 2 linguri de zahar si peste ea se pun ...
Pancakes
Laptele se mixeaza cu zaharul si un praf de sare iar apoi se adauga galbenusurile, treptat. Intre timp se pune untul la topit. Dupa ce untul s-a topit, se lasa la racit un pic. Apoi untul topit se pune peste restul compozitiei mixand ...
Gomboti galuste cu prune de post
pesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust . prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar cartofii se spala , se fierb in coaja cu putina sare . cand sunt fierti se curata . ...
TIRAMISU
Se face o cafea din plicurile de cafea cu 400ml apa fierbinte si se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu coniacul. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc la bain marie pana se obtine o crema groasa dar nu se lasa sa fiarba.Se amesteca branza ...
Inghetata cu ciocolata si praline
Ia un castron cam de 1litru si tapeteaza-l fie cu o punga, fie cu folie alimentara. Taie bucati mai mici caisele si cu un cutit mare ascutit bine taie fin 50 g de ciocolata. Bate bine 400 ml de frisca (daca nu ai frisca deja batuta). ...
CocoStar
Aluat Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina RAMA topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine, apoi se adauga putin cate putin din faina amestecata cu praful de copt. Framantam ...
NUGA
Albusurile se pun intr+un vas la bain+marie si se bat spuma tare cu zaharul si mierea incalzita in prealabil . Se bat pana se tin tare pe paletele mixerului. Se dau deoparte si se amesteca cu nucile maruntite care au fost un pic prajite intr+o ...
tort cu 2 creme
Blat: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie se contiua sa se bata pana ce devine o pasta alba lucioasa , se adauga galbenusurile, faina, paful de copt si zaharul vanilat. Se toarna tot intr-o tava ...
Fursecuri "Ghinde"
Se face un aluat din toate ingredientele. O sa aibe o consistenta destul de ferma si nelipicioasa. I se da forma de sul si se taie feliute cam de un deget grosime. Se aplatizeaza si se umplu cu crema rece preparata astfel : se amesteca galbenusul cu ...
Gateau au chocolat
Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa ...
Bomboloni amorezate
Apa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se pune iar pe foc pentru un ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-66