Strudel cu fructe de padure
Se pune faina bine cernuta intr- un bol mai mare si se framanta cu untul topitul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). ...
Prajitura Pistruiata
Se bat bine albusele cu zaharul pus in ploaie, pana ce zaharul nu se mai simte; urmeaza rand pe rand galbenusele, faina si cacaua. Se toarna compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina ...
Prajitura cu nuca de cocos
Amestecam toate ingredientele foarte bine si obtinem un aluat moale; il impartim in doua parti egale si intindem doua foi.
...
Papanasi cu branza
Se spala oualele , se sterg de apa si se separa albusele de galbenuse.
Intr-un bol mai mare se framanta bine branza, se adauga galbenusele, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. ...
Tarta cu pere
Dintre toate fructele, perele au cele mai multe arome, fiind pana la momentul actual aproapre trei mii de soiuri ; ai inteles ca din asa gama larga ai de unde alege soiul care sa ti fie pe plac pentru delicioasa si apetisanta tarta pe care ti o recomand !
...
Tiramisu
Frisca lichida impreuna cu intaritorul de frisca , albusurile si branza mascarpone se bat spuma tare, separat fiecare.
...
Bomboane de ciocolata
Un desert ideal pentru masa Craciun sunt bomboanele de ciocolata. Gustoase si foarte aratoase, ele sunt si desertul la care te pot ajuta copii. ...
Pasca din branza fara aluat
Bate albusurile spuma cu zaharul. Adauga apoi galbenusurile unul cate unul. Toarna margarina topita si racita putin. ...
Sarlota cu fructe zaharisite
Se face o crema, frecand margarina cu zaharul si galbenusurile. Se adauga romul, fructele si nucile taiate marunt si se incorporeaza apoi frisca. ...
prajitura arlechin
foile: toate ingredientele necesare aluatului se pun intr un vas, se amesteca bine, apai se adauga faina , si framantam pe blatul de lucru pana obtinem un aluat moale.. ...
Smantanita
foi: amesteci faina cu bicarbonatl , adaugi zaharul, oul, smantana si framanti pana obtii un aluat eleastic. Il imparti in treei bucati din care intinzi 3 foi si coci pe fiecare cate 10 minute pe fundul tavii. ...
Prajitura delicioasa cu foi
Se amesteca ingredientele pentru foi pana cand se omogenizeaza si rezulta o coca care se imparte in 4 parti egale.Se intind patru foi care se coc pe fundul unei tavi la foc mediu timp de 10-12 minute. ...
Prajitura cu caise, stafide si nuci
Ungi partea de jos a unei forme de tort cu unt. Presari zaharul, nucile tocate, apoi stafidele, iar peste acestea asezi un strat de caise. ...
Cartofi de ciocolata
Se amesteca toate ingredientele si compozitia obtinuta se modeleaza cu mana in forma de cartofi, care se tavalesc prin ciocolata rasa si se serveste. ...
Clatite cu branza devaci
Din faina, lapte, apă minerală, 6 oua, sare, 50 g zahar si un plic de zahar vanilat se prepara o coca ce se lasa sa se odihneasca 30 min. la rece. ...
Prajitura cu mere si glazura de cacao
Amesteci merele rase cu zaharul,faina,nuca si bicarbonatul stins cu otet si torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. ...
Spuma de visine
Dupa ce se spala visinele se lasa sa se scurga, li se indeparteaza samburii, se adauga zahar si se tin la frigider. ...
FOI CU CREMA DE ZAHAR ARS
Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt. ...
Placinta cu mere,nuca si stafide
Se amesteca faina cu apa calduta, cu un praf de sare, 30 g unt inmuiat si o l g otet, se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute. ...
rulada de ciociolata
Galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai freaca bine. Se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-66