Salata de vinete "combinata"
vinetele se coc,se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca ceapa ,usturoiul,patrunjelul se toaca marunt rosiile se taie cubulete vinetele se freaca cu ulei si pasta tahini dupa care se incorporeaza restul ingredientelo,rosiile si uleiul de susan la ...
Gratar cu sos "ciocolatiu"
cartofii se curata si se fierb in apa usor sarata dar la foc mic ca sa ramana intregi.se spala legumele si pestele si se usuca.pestele,vinetele si dovleceii se portioneaza,se ung cu ulei de masline,se presara cu sare,piper,cimbru si chilli si se frig ...
Vinete impanate
Spalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate pe lunjime(taiem vanata in 8 ).Vinetele nu le curatam ...
Vinete calite cu rosii
Se spala vinetele, se sterg, se indeparteza codita si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se toaca. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca. Se impart vinetele in trei parti si se prajesc pe rand in 2 linguri de ulei, apoi se scot pe ...
Zacusca iute
Vinetele se coc, se scot pe ziare, se curata cât sunt fierbinti, se lasa în apa rece circa 15-20 de minute si apoi se pun la scurs. Ardeii capia si gogosarii se coc, se dau cu sare mere, se pun într-un vas si se acopera bine cu ...
Vinete in otet balsamic si usturoi
Se taie vinetele felii subtiri de cca 1cm,se sareaza si se pun la scurs intr-o sita,15minute,sa iese amareala din ele.Se prajesc in ulei pe ambele parti,pana se rumenesc frumos.Se scot pe o farfurie. Usturoiul se curata si se piseaza,patrunjelul se ...
Salata de vinete cu usturoi
Vinetele se coc, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun la scurs intr-o sita, presarate cu sare. Ceapa se toaca foarte marunt, iar usturoiul se piseaza. Se toarna cateva linguri de ulei deasupra si se omogenizeaza. Pasta obtinuta se pune ...
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"
Se spala vinetele si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor). Se ...
Salata de vinete(by Irina)
Se coc vinetele pe plita se curata si se lasa la scurs. Ceapa se toaca cu usturoiul marunt. Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt,daca se poate si de smaburi(eu nu i-am scos) Patrunjelu se toaca marunt. Dupa ce vinetele sau scurs bine se ...
Zacusca de vinete
Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala ...
Zacusca
vinetele si gogosarii se coc apoi se curata si se pun la scurs intr-o sita. Rosiile se dau prin masina de facut suc de rosii. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razaroare. Se pune intr-un ceapun ulei cand sa incins se adauga ceapa, ...
Zacusca fina cu arome noi
Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca 10’, pe foc mic, dupa care adaugam vinetele si ...
Zacusca de ardei cu vinete
Ardeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte. Ardeii si gogosarii se taie cubulete mici, vinetele se toaca, iar rosiile se paseaza. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei, ...
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun
Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se dau prin masina de tocat gogosarii,vinetele si ceapa ...
Salata de conopida si vinete albe
Sunt salate separate,dar eu le-am imbinat la acelasi aperitiv. Conopida se spala,se desface bucatele si se pune sa fiarba in apa cu putina sare.Cand e fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Vinetele se coc pe plita,se decojesc si se lasa sa ...
Salata de vinete cu iaurt~~ pentru dieta
Vinetele se coc, se decojesc pe un ziar cat sunt inca fierbinti si se pun in apa rece. Lasam vinetele in apa rece pana-si lasa amareala, cam doua ore, si apoi le punem la scurs. Dupa ce s-au scurs bine, le tocam cu tocatorul de lemn. Punem ...
Gogosari cu vinete marinate
Gogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..). Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea si uleiul), iar cand incep sa fiarba, se oparesc ...
Vinete la borcan
Se aleg vinete coapte,sanatoase.Se coc,apoi se lasa sa se scurga.Dupa ce s-au scurs se pun in borcane sterilizate in prealabil. Se lasa distanta cam de 1 cm deasupra fiecarui borcan.Punem deasupra o aspirina si se completeaza cu un pic de ulei. Se ...
Vinete cu ardei si usturoi pentru iarna
vinetele se taie rondele de 1 cm, se prajesc putin in ulei si se scot pe un prosop de hartie.ardeii de taie fasii scurte, se oparesc in apa cu otet,zahar si sare(cantitati obisnuite unei saramuri),apoi se scot sa se scurga ,iar compozitia in ...
ZACUSCA DE VINETE.
Se coc pe rand vinetele,ardeii si gogosarii.Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora. Se dau prin masina de tocat ardeii,gogosarii si vinetele.Ceapa o tocam solzisori si o punem la calit in ulei.Cand devine sticloasa adaugam,ardeii,gogosarii ...
1-1011-2021-23