Rulouri din piept de curcan cu sunca in sos de rodii
Se curata rodiile si se scot samburii.Se pun la fiert cu siropul, vinul si scortisoara.Se lasa sa fiarba cam 20 minute pina devine mai vascos. Fileurile de piept de curcan se pun pe o folie de nailon . Asezam peste ele frunze de patrunjel( busuioc), ...
Muschi de porc aromat in vasul de lut
Ei, asta mancare e asa de buna ca trebe incercata dragilor! Nu-i greu de intocmit!poate ca va mirati ca vorbesc asa, dar odata ce am ticluit-o si am gustat-o mi-a luat-o limba razna! o nebunie! Iaca si cum se face: Taiem fara zgarcenie bucatoaie mari ...
Bacalao a la Riojana
pestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie. se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat. salsa: se caleste ceapa cu uleiul de masline, se adauga usturoiul feliat si apoi ...
Chiftelute marinate
Se dau prin masina de tocat carnea,ceapa,painea inmuiata in lapte si stoarsa.Se adauga ouale,usturoiul pisat,sare,piper,mararul verde. Se fac bilute care se tavalesc prin faina.Se prajesc in uleiul bine incins,pe ambele parti.Cine are bebe mic poate ...
Friptura de porc la cuptor
Se taie carnea in bucati potrivite, se curata usturoiul si se piseaza apoi se amesteca cu toate ingredientele intr-un vas incapator. Trebuie ca marinata sa acopere carnea. Se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider pentru 12 ...
Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu
Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul ...
Spaghetti cu ton
Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute. Pentru sos se amesteca pasta de rosii cu cateii de usturoi zdrobiti, zaharul si 1 lingurita ...
Potarniche la ceaun
Am tinut carnea la marinat de seara pana dimineata la frigider, dupa care am spalat-o putin, am pus-o in ceaun, am acoperit-o cu apa, am turnat 100 ml ulei si am lasat-o sa fiarba la foc mic cam 90 minute, completand din cand in cand cu apa. Am ...
Friptura de muschiulet de porc yami-yami
Carnea de purcel se spala bine de tot. se taie bucatele mici si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se rumenesc 3-4 min. peste se pune o cana de apa. punem un capac ...
Coaste aromate
Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza. Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca cat mai marunt. Se ...
Ficatei cu ciuperci
Ficateii se spala si se curata de pielite.Se dau prin putina faina si se prajesc. Ceapa se taie cubulete,la fel si ciupercile. Se pune ceapa la calit in ulei iar cand s-a rumenit se adauga ciupercile. Se pun si ficateii,peste care se adauga supa de ...
Copanele cu fasole galbena la cuptor
copanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea galbena se curata la capete si se spala bine. ceapa se curata ...
Tochitura din organe de porc
Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta. Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici. Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata ...
Salata cu portocale si carne de vita
Se fierbe sfecla cca. 20 de minute in apa, se curata si se taie rondele. Se curata portocalele si se separa felioarele. Se prajeste carnea in ulei pe fiecare parte, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se scoate din tigaie si se unge cu mustar. Se ...
Pere fierte in vin
Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin. ...
Pui cu arpagic si ciuperci
Portionam carnea de pui, o saram , piperam si apoi o prajim in ulei incins. Separat in 3-4 linguri ulei ,calim morcovul taiat rondele, ciupercile taiate felii si arpagicul. Cand s-au inmuiat de ajuns, adaugam rosiile tocate cuburi, ...
Vitel in sos cu vin
Se stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi scoatem usturoiul si frunza de dafin si adaugam ...
Pulpite cu sos de vin si ciuperci
pulpele de pui se taie in doau. se spala bine de toate surplusurile. intr-o tigaie se pune putin ulei la incinssi se pun pulpele la rumenit cam 3-4 min. ciupercile se spala bine se taie felii si le puneti putin si acestea sa se rumeneasca 2-3 min. ...
Cotlet haiducesc la gratar
Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute. Dupa 30 de minute il scoatem si intoarcem ...
1-1011-16