Gaina cu oua
Fierbem cele 2 oua. Taiem din ou doar un varf, asfel incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul. Intr-un bol amestecam toate ingredientele si galbenusurile de ou fierte. Umplem ouale iar din restul de compozitie modelam niste oua. Din ...
Gargarite
Taiem rosia, o scobim de miez si taiem doar jumatate din fiecare parte scobita astfel incat sa obtinem efectul de aripioare. Amestecam toate ingredientele si umplem rosiile. Decoram aripile gargaritelor cu bucatele de masline. Eu am pus niste ...
Muschiulet de porc cu ciuperci
Ciupercile se curata si se taie felii . Muschiuletul de porc se spala si se taie felii mai groase.Morcovii se curata si se taie rondele iar unul se razuieste.Taiem si ceapa marunt. In doua vase punem putin ulei si impartim ceapa in cele doua vase.O ...
Salata de andive cu maioneza dietetica
Andivele se spala foarte bine, se taie in doua in lung si se aseaza pe un platou.
Maioneza dietetica se amesteca cu o lingurita de mustar si verdeata taiata marunt, se pune si lingura de otet amestecat cu 3 linguri de apa si se toarna peste ...
Ragout provensal de miel
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca ceapa, iar usturoiul se zdrobeste, se spala vinetele si se taie cubulete;
Se incing 7 linguri de ulei intr-un vas, se adauga ceapa si vinetele, si se amesteca continuu. Se adauga rosiile cu suc cu tot, se ...
TOCANITA DE FASOLE
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei. Se adauga ardeii tocati si se calesc cateva minute, apoi se adauga si ardeii iuti, chimenul, boiaua si oreganul( sau cimbru)si se mai lasa cateva minute.
Se adauga in cratita fasolea fiarta, rosiile tocate, ...
PLACINTA DE MIEL
Morcovul, prazul si ceapa se taie cuburi egale, nu foarte mici. Carnea de miel se taie si ea cuburi - potrivit de mari, se adauga sare, piper, un manunchi de verdeata (cimbru,patrunjel,marar)- legat cu ata ( cand carnea e facuta - verdeata se ...
Sos de mustar
Mustarul se amesteca cu sare, ulei, verdeata tocata marunt si zeama de lamaie.
Acest sos este excelent daca este servit cu rasol de peste. ...
Ciuperci a la grec
Ciupercile sunt preferatele mele. Se pregatesc rapid si sunt delicioase.
Ciupercile se curata, se spala si se taie in fasii.
Se taie marunt ceapa si se caleste in ulei. Se pun si ciupercile, sare, piper, o legatura de verdeata si zeama de la o ...
CHIFTELE DE DOVLECEI
Se fierb dovleceii si se scurg bine (se tin la scurs cel putin o jumatate de ora, ca sa lase apa din ei). Se toaca, se amesteca cu un ou, faina, piper, sare, verdeata. Se toarna cu lingura intr-o tigaie cu untura (sau ulei) fiterbinte. Se prajesc pe ...
Cartofi cu oua si smantana la cuptor
Cartofii se pun la fiert cu putina sare si patrunjel. Dupa ce s-au fiert se lasa la racit. Se fierb 5 oua si se taie in bucati. Se rade si cascavalul.
Se unge o tava cu ulei, se taie cartofii rondele, se adauga ouale taiate bucatele peste ...
Salata de ciuperci cu sos de mustar
Ciupercile se spala si se calesc in putina margarina.
Morcovii si cartofii se curata si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine, se taie in cuburi si se pun peste ciupercile calite si puse intr-un vas. Se adauga mazarea scursa si verdeata ...
Rosii prajite
Rosiile se taie in felii destul de groase si se dau cu sare. Se lasa asa timp de 10 minute.
Se dau prin faina, se prajesc, se presara putin patrunjel verde si se stropesc cu mujdei.
Simplu si bun! Pofta buna! ...
Chiftele de cartofi
Cartofii se curata si se dau prin razatoare. Se adauga verdeata si se amesteca foarte bine.
Se formeaza niste chiftele si se prajesc in ulei incins.
Se lasa sa se scurga si se orneaza cu oregano.
Pofta buna! ...
Sendvis cu branza si legume
Cureti
si speli verdeata si ceapa. Le lasi sa se scurga, apoi le toci marunt.
Pasezi printr-o sita branza de burduf si branza dulce. Amesteci
branzeturile pasate cu verdeata, ceapa, margarina cu smantana, sare si
piper dupa gust. Vei obtine o ...
Salata cu ton
Fierbi
ouale tari, apoi le cureti de coaja si le tai in rondele groase. Scurgi
pestele din conserva. Speli salata verde frunza cu frunza si o lasi la
scurs. Cureti si speli ardeii grasi si ceapa. Tai ceapa marunt, ardeii
si salata in fasii, ...
Salata de legume cu piept de pui
Speli
pieptul de pui, il usuci folosind un servet si il tai in felii, pe care
le condimentezi dupa gust. Le frigi la foc mic, pe ambele parti, in
tigaia wok sau pe gratar.In timp ce se prepara carnea,
pregatesti legumele, continuand sa ...
Vinete umplute cu zarzavat
Vinetele, spalate si curatate de coaja, le tai in jumatate pe lungime, le scoti o parte din miez, le oparesti in apa clocotita cu sare si le lasi deoparte. Cureti apoi ceapa, usturoiul, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina, dai radacinoasele ...
Mancare de ciuperi cu pipote
Cureti ceapa si ciupercile, le tai marunt, apoi auresti ceapa in ulei impreuna cu ciupercile maruntite. Speli bine maruntaiele de pasare si le adaugi peste ciuperci o data cu un pahar de apa, dupa care lasi mancarea sa fiarba inabusit. In acest timp ...
Mancare de bame cu pui
Pui borsul la fiert, apoi speli bamele, le cureti de codite si le adaugi in oala sa fiarba in bors.Le lasi cam 30-40 minute, apoi le dai deoparte. Apoi cureti ceapa, o tai marunt si o rumenesti in margarina topita. Speli si pieptul de pui, il tai ...
1-1011-2021-25