Mazare cu carne de pui
Taiem ceapa marunt si o punem la inabusit in 3 linguri apa si 3 linguri ulei, adaugam apoi morcovul ras,ardeiul tocat cuburi si cartoful taiat cuburi foarte mici. In timpul prepararii cartoful se va topi si va ingrosa putin mancarea. ...
Fasole galbena la capac
Spalam fasolea,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici sau o lasam intreaga. Tocam ceapa si o calim in 4 linguri ulei si 4 linguri apa,impreuna cu morcovul ras, timp de 5-6 minute. Adaugam fasolea, usturoiul taiat feliute si ...
Cartofi noi pe pat de rosii la cuptor
Cartofii se spala,se rad de cojita,apoi se spala iar. daca sunt micuti ii lasati intregi,daca sunt mai mari ii taiati in 2,in 3 ,depinde cat de mari sunt. rosiile se spala,li se scot cotorul,apoi se taie felii rotunde mai grosute. ciupercutele se ...
Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri.Ii presaram cu sare si ii lasam o ora la rece. Stergem dovleceii de apa cu prosoape de hartie si ii prajim in ulei incins, timp de 1-2 min, numai pana se inmoaie putin. Tocam ceapa marunt si ...
Ciorba de rosii cu perisoare
Se curata si se taie cubulete ardeiul,cartofii,ceapa,rosiile si morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei.Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Separat,intr-un castron,se pun carnea ...
Pui cu sos de soia si orez
Se spala carnea de pui si se taie cubulete,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva minute. Se curata ceapa si se taie rondele partea verde si solzisori cea alba si se caleste in uleiul de masline.Se adauga carnea taiata si se caleste la ...
Friptura de muschiulet de porc yami-yami
Carnea de purcel se spala bine de tot. se taie bucatele mici si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se rumenesc 3-4 min. peste se pune o cana de apa. punem un capac ...
Tocanita de ciuperci
Se taie ceapa si se caleste in ulei.Se lasa pe foc mic sa se inchida putin la culoare ,dupa care adaugam ciupercile.Se lasa la calit 5 minute..apoi acoperim cu apa..Se lasa sa fiarba cca 10 -15minute.Punem putina vegeta. Facem maglavaisu din 2 ...
Friptura de mistret
Carnea curatata de pielite,daca stii ca este de la un exemplar mai batran este bine sa o fierbi in prealabil,in bucati mari.Daca este mai tanara se poate pune direct in tava.Se unge bine cu untura sau ulei,se condimenteaza bine fiecare bucata mai ...
Budinca de fasole verde
Fasolea se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga de apa. Ouale se bat bine cu sare,vegeta, piper si se amesteca apoi cu sucul de rosii, 2 linguri cu pesmet si verdeata tocata marunt. Ungem un vas cu ulei ...
Ficat de pui in bacon
Ficat de pui folosim cat dorim iar bacon -cate o felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Se presara cu sare si piper. Se taie apoi in bucati mai mici si se infasoara in felii de bacon. Se ...
Ciorba de pipote a la grec
Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate tocate cuburi ...
Iepure la cuptor
Se spala iepurele.Se face un sos din sosul de soia si woecester,ulei,sare,piper,rozmarin,cimbru si vegeta si se unge iepurele si se lasa cateva ore la rece. Se pune iepurele in vasul roman,se impaneaza cu slanina si usturoi,turnam berea,sucul de ...
Mancarica de cartofi noi
Curatam cartofii,ii spalam si ai taiem felii mai mari. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea mare. ardeiul rosu se taie cubulete. rosia se curata de pielita si se taie patratele. patrunjelul verde se spala,se ...
Supa de taitei
Am oparit carnea, am curatat-o, am spalat-o bine. Intr-o oala de 3 litri cu apa, am pus la fiert carnita, zarzavatul curatat si spalat, la foc mare. Cand incepe sa fiarba se spumuieste supa si se reduce focul. Fierbem supa la foc domol pana la ...
Carne de porc cu garnitura de cus-cus
Am oparit carnea, am spalat-o bine. Intr-o cratita, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta, piper. Se lasa putin la foc mic, amestecand mereu, apoi ...
Rulada din carne de porc cu arome de primavara
Inmuiem painea, o stoarcem bine, o punem intr-un castron. Cartoful curatat, spalat, se razuieste pe razatoare cu gauri mici, se adauga peste paine, adaugam carnea, verdeata spalata si taiata marunt, boiaua, piperul, vegeta, ouale, faina si amestecam ...
Copanele cu fasole galbena la cuptor
copanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea galbena se curata la capete si se spala bine. ceapa se curata ...
Salata picanta cu broccoli
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata... :) Taiem morcovul in rondele foarte subtiri. Ceapa o tocam marunt. Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si 5-6 linguri ...
Broccoli pane cu sos de smantana
Spalam broccoli si il desfacem in buchetele mai mici. Batem bine oul cu sare,vegeta piper si faina. Trecem fiecare buchetel de broccoli prin amestec de ou, pesmet, apoi il prajim in ulei incins. Sosul :. Pisam usturoiul, il frecam cu un praf de ...
1-1011-2021-3031-31