Chiftelute de naut
-Nautul se lasa la muiat de seara pe dimineata. A doua zi se pune la fiert in apa cu sare si vegeta -se zdrobeste nautu cu furculita ca sa ramana bucatele mai mari -toate ingredientele se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine -se formeaza ...
Rulouri din piept de pui cu vin alb
Spalati oual si puneti-le la fiert in apa rece cu sare.Intre timp bateti carnea de pui usor cu batatorul intre 2 bucati de folie alimentare si o condimentati bine cu sare,piper si vegeta. Treceti pe razatoare cu ochiuri mici cascavalul ,iar cand ...
Ciorba din cuburi de omleta de ou cu spanac
Se pune la fiert costita cu morcovul, ceapa si un pic de vegeta. Separat se bat ouale , se adauga 4 linguri faina si vegeta. Spanacul se spala ,se opareste, se scurge si se taie marunt, dupa care se adauga peste ouale batute si se amesteca bine. ...
Tochitura
Taiati ceapa si ardeiul marunt si le caliti cu putin ulei,cand ceapa devine aurie puneti carnea taiata cubulete,puneti pasta de tomate ,condimentati bine si apoi puneti o cana cu apa calda(apa sa depaseasca nivelul carnitei)) si lasati totul sa ...
Vinete pane cu sos de usturoi
Curatati vinetele de coaja,le spalati apoi le taiati felii groase de 1 cm ,sarati si piperati dupa care le asezati intr-un bol si lasatile sa stea asa aproximativ o ora. Intre timp pregatiti sosul de usturoi: Curatati usturoiu ,pisati-l sau il dati ...
Tocanita de pui cu mamaliguta
Se prajeste ceapa taiata marunt ,in ulei dupa care se adauga boiaua. Se adauga pulpele de pui si se intorc pe o parte si pe alta in ulei.Se adauga apa cat sa acopere carnea , se adauga sare si piper si se lasa la fier. Separat se face ingroseala. ...
Ciorba aita
Se pune la fiert costita cu orezul ,morcovul si ceapa. Cand acestea s-au fiert , se face un amestec din lapte , smantana si galbenusul de ou si se adauga in oala. Usturoil se face mujdei si se adauga si acesta in oala. In ultimul clocot se adauga ...
Papricas de pui
se prajesc putin pulpele in uleisi se scot pe o farfurioara apoi se adauga ceapa ardeiul rosia si se lasa la calit..apoi se pun pulpele apa cat sa fie putin peste ele..sare piper si vegeta dupa gust..intre timp se face sosul de smantana.(se amesteca ...
Ciorba de cartofi ardeleneasca
Se taie mocovii (jumati de rondele), se pune ceapa intreaga (la sfarsit se scoate afara), iar ardeiul tot asa bucati mari, ca sa poata fi scos din ciorba afara. Se pun morcovii, ceapa si afumatura se da la fiert, iar cind sunt morcovi pe jumate ...
Aripioare picante KFC
Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care se dizolva 1/2 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider 3-4 ...
Rasol impletit cu cartofi copti si sos de usturoi
Cartofii se spala cu buretele de sarma, se ung cu ulei de masline, se dau cu condimente si se pun in folie de aluminiu strangandu-se la gura ca pe un sac. Se pun la cuptorul incins pentru vreo ora si jumatate la foc foarte mic pentru a se ...
OREZ CU LEGUME SI CARNE DE PUI
Rosia,ardeiul,ceapa,ciupercile,morcovii se taie marunt si se distuie in putin ulei si apa cu sare si vegeta,putin piper,timp de 15min.Separat se fierb pulpele,in apa cu un cub de vegeta de pui,timp de 20min.Se scot pulpele si se dezoseaza,se fac fac ...
Ciorba taraneasca picanta
Cureti ceapa,cartoful,se taie marunt,la fel si ardeiul,ardeiul iute si se pune la fiert cu apa,sare, vegeta si cu aripile circa 20min. Adaugi rosiile din conserva maruntite,adaugi putin ulei,presari patrunjel tocat si leustean ,condimentezi.Cui ii ...
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE DE PUI
Se curata si se taie marunt ceapa,ardeiul,morcovii si se pun la distuit in putina apa cu ulei,sare si vegeta,10min.Se taie cubulete pieptull de pui dezosat si se pune peste legume,se adauga apa cat sa acopere compozitia si se mai fierbe 15min.Intre ...
Cartofi gratinati la cuptor
Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si vegeta,20min.Se face un piure cu lapte si margarina RAMA,vegeta.Se fierb ouale 15min si se curata,se taie rondele.setaie feliute cabanosul.Se rade cascavalul si telemeaua.se ...
Ciorba de sfecla rosie cu smantana
se fierbe sfecla.cand e fiarta se curata de coaja si se da p razatoarea mare. pui apa in oala mai putin de strei sferturi de oala ,sa nu iese prea apoasa. pui legumele le trgi cateva clacote,apoi pui cartofii taiati cuburi si vegeta. kand sunt p trei ...
Tocanita de ciuperci cu snitel de pui si piure
Se curata ceapa,morcovii si cartoful,se taie marunt.Se taie ardeiul cubulete si rosiile si se pun la distuit cu restul legumelor ,cu ulei si putina apa,sare,vegeta si dafin.,10-15min.Se adauga ciupercile taiate marunt si se acopera cu apa si se ...
Mincare de fasole cu cabanos
Se fierbe fasolea in trei ape si se lasa la fiert in a patra.Schimbati numai cu apa fierbinte si puneti un praf de bicarbonat ca sa fiarba mai repede fasolea.Fasolea trbuie sa fi stat cateva ore la inmuiat.Ceapa,ardeiul,rosia si morcovii se paseaza ...
1-1011-2021-3031-31