SiteDeBucate » untura

Retete cu untura

 Biscuiti fragezi Biscuiti fragezi
Se face un aluat din toate ingredientele amestecate si framantate. Cu un dispozitiv atasat la masina de carne se formeaza betisoare sau cercuri care se aseaza pe tava in care am pus hartie pentru copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc ...
 Albina Albina
Pentru foi se pun toate ingredientele intr-un castron , mai putin faina, se lasa pe foc pana da in 2-3 clocote apoi se lasa la racit putin si se adauga faina.Se amesteca pana se obtine un aluat bun de intins foi.Daca e prea moale se mai pune faina ...
 Biscuiti tigrati Biscuiti tigrati
Se face un aluat potrivit de tare in ingredientele de mai sus pe care-l impartim in doua:intr-unul adaugam esenta de vanilie in celalalt adaugam 1 lg cacao -intindem aluatul in 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans dupa care rupem cu mana ...
 Baigli unguresc (cozonacei cu nuca) Baigli unguresc (cozonacei cu nuca)
Se pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa putin . Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina RAMA daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, ...
 Saratele/Saleuri Saratele/Saleuri
Se amesteca faina cu untura,adaugam drojdia dospita in putina apa calduta,sarea,ouale,smantana cate putin se framanta pana devine un aluat elastic (igredientele sa fie la temperatura camerei).lasam la dospit 15-20 minute dupa care luam jumatate ...
 Cremsnit (Cremes) Cremsnit (Cremes)
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o crema. Se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o ...
 Foi cu caramel "Rodica" Foi cu caramel "Rodica"
Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care  se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza ...
 Foi cu doua creme Foi cu doua creme
se face o coca astfel: se bat ouale cu zaharul, se adauga untura topita ,sarea, zaharul vanilat, o ceasca lapte si faina in care este incorporat praful de copt. se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora dupa care se intind trei foi pe spatele unei ...
 Negresa Negresa
Pentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit. Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune peste blatul copt pe jumatate  si se pune tava din nou la ...
 Mancare de pere cu carne Mancare de pere cu carne
Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic. Se curata perele de ...
 Cornete cu frisca Cornete cu frisca
Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul. Impartim aluatul in 3. Luam o bucata de aluat si o ...
 Varza a la Cluj- varianta Bihoreana Varza a la Cluj- varianta Bihoreana
Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni. Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana ...
 Muschiulet file(pastrana) -mezel Muschiulet file(pastrana) -mezel
Se pregateste prima data adjica (cum zice anisoara ,un sos de ardei,rosii si usturoi) Se toaca toate foarte bine marunt, nu stiu reteta poate ne va spune pe parcus Anisoara, dar eu asa am procedat,le-am tocat toate Se amesteca acest sos cu ...
 Clatite brasovene Clatite brasovene
Umplutura: Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit ...
 Rulada cu branza Rulada cu branza
Branza se rupe in bucatele. Ouale se spala sub jet de apa rece. Branza se amesteca cu smantana, gris si 3 oua. Faina se cerne. Din 450 g faina, 2 oua, untura, sare si 150 ml de apa se pregateste un aluat care se lasa deoparte aproximativ 20 de ...
 Cotlete de porc cu ardei gras Cotlete de porc cu ardei gras
Bateti cotletele cu ciocanul de snitele, apoi prajiti-le usor pe ambele parti intr-o lingura de untura. Scoateti-le pe o farfurie iar in grasimea ramasa caliti ceapa cu 1 lingura de boia, pana se inmoaie bine. Puneti intr-o cratita cotletele, rosiile ...
 CHIFTELE DE DOVLECEI CHIFTELE DE DOVLECEI
Se fierb dovleceii si se scurg bine (se tin la scurs cel putin o jumatate de ora, ca sa lase apa din ei). Se toaca, se amesteca cu un ou, faina, piper, sare, verdeata. Se toarna cu lingura intr-o tigaie cu untura (sau ulei) fiterbinte. Se prajesc pe ...
 Rata cu castraveti Rata cu castraveti
Curatati rata de tuleie, parliti-o la flacara, apoi spalati-o si taiati-o in bucati. Puneti bucatile de carne intr-o cratita, impreuna cu untura, 1 cana apa fierbinte, ceapa si telina curatate, spalate si tocate marunt. Acoperiti cu capac si puneti ...
 Varza calita cu jumari Varza calita cu jumari
Tocati marunt ceapa si caliti-o impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare, in untura. Dupa 5 minute adaugati varza taiata fideluta si caliti-o impreuna cu ceapa si morcovul, la foc mic, 30 de minute. Adaugati pasta de tomate, diluata intr-o cana cu ...
 Cornulete fragede Cornulete fragede
Framantati un aluat din toate cele de mai sus si intindeti-l intr-o foaie de circa 5mm grosime. Taiati-o in patrate cu latura de circa 5-6mm, apoi puneti pe fiecare patratel cate un cubulet de rahat dupa care rulati pe diagonala. Puneti cornuletele ...
1-1011-13
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu untura - Pagina 5
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z