Cozonaci moldovenesti
Peste drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se toarna 3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina. Se amesteca totul batand cu lingura de lemn, se acopera si se lasa la loc cald. ...
Limbi de pisica
Se topeste untul si cat este cald se freaca cu zaharul. Se pune apoi faina si vanilia, se amesteca bine, apoi se adauga spuma de albusuri si se amesteca usor (de sus in jos, sa nu se lase!). ...
Unt cu sardele si verdeturi
Se spala sardelele si se toaca marunt se amesteca cu untul, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul deasemenea tocat marunt. ...
Unt cu mustar
Se fierb ouale.Se freaca untul cu galbenusurile tari date prin sita, sare,piper, mustar si ulei. ...
unt cu masline
Se freaca untul spuma se adauga maslinele maruntite si zeama de lamaie.Se lasa la rece inainte de a fi servit. ...
unt cu lapti
Se freaca untul spuma se adauga laptii pasati si se amesteca foarte bine.Trebuie servit cu ceva mai acrisor. ...
crema de cascaval
Se freaca untul spuma se aduga cascavalul ras fin se se omogenizeaza.Este o crema foarte tartinabila. ...
Piure de pui
Pieptul de pui prajit sau fript se trece de 3 ori prin masina de tocat sau robot se adauga smantana, untul si painea inmuita in lapte si stoarsa. ...
Saleuri pentru supa
Se freaca untul cu boia,sare si galbenusul de ou, apoi se adauga cascavalul ras si 2-3 linguri de apa.Se framanta impreuna cu faina si se lasa la rece cca 30 min. ...
sos de capere
Se rumeneste faina in untul topit, se stinge cu supa si se da in cateva clocote. ...
Sos de visine
Visinele se pun la fiert cu 50 ml apa pana devin o pasta.Se paseaza.Se rumeneste faina cu unt, se aduga visinela pasate si se calesc impreuna. ...
Bulz ciobanesc cu ochiuri
Dupa ce s-a facut mamaliga, se ia din ea cate un polonic mic,in care se face la mijloc un orificiu unde se pune branza. ...
Cas de covasna cu ou
Se taie casul in felii lungi de cca 5 cm. si groase care se prajesc in unt pe ambele parti.Se sparg ouale peste cas si se continua parajirea pe ambela parti. ...
Budinca de chifle cu gem la microunde
se taie chiflele rondele. Se toarna laptele intr-un castron, se adauga zaharul vanilinat, putina miere si cele 6 galbenusuri. Se incalzeste 8 minute la 500w. ...
mere coapte la microunde
Merele curatate de coaja si cotor se inteapa cu furculita. Se asaza merele pe un vas tapetat cu unt. ...
Chec-cozonac la microunde
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, zaharrul si 1-2 linguri faina. Se lasa la crescut. Galbenusurile se freaca spuma cu untul, zaharul pudra si coaja de lamaie. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280