Lintzer cu mere
Se pregateste un aluat din faina,150 g unt moale,200 g hahar,oua,praf de copt stins cu zeama de la o lamaie si 2-3 linguri de lapte daca aluatul este prea tare. ...
Sos de gutui
Se dau gutuile bine spalate pe razatoarea mare si se fierb cu putina apa pana se inmoaie. ...
Salata de urda dulce cu marar
Se amesteca bine intr-un castron cu o furculita urda dulce,telemeaua,branza de vaci si untul.Cand totul este bine amestecat se adauga mararul. ...
FOI CU CREMA DE ZAHAR ARS
Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt. ...
PRAJITURA CU CREMA DE OUA SI CACAO
Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti. ...
Placinta cu mere,nuca si stafide
Se amesteca faina cu apa calduta, cu un praf de sare, 30 g unt inmuiat si o l g otet, se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute. ...
cartofi trasi in ulei
se fierb cartofii curatati si taiati cubulete mai marisoare in apa cu un pic de sare,Intr-o tigaie se topeste untul nu la flacara f mare,si se adauga bucatile de cartofi racoriti, ...
Sufleu de gutui
Se curata gutuile de coaja,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu zahar.Cand gutuile sunt moi se ia vasul deoparte si se paseaza. ...
ALIVENCI
se freaca branza,pana devine o crema,se adauga ouale,malaiul,faina,zaharul,smantana,untul,pe rand.
Se unge o tava cu unt,se torna compozitia,si se coace la foc potrivit circa 35 minute. ...
PRAJITURA DESTEAPTA!
Galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga untul sau margarina topite si racite,faina,coaja de lamie,si laptele caldut. ...
TORT TRUFA-ingenios
1.Se freaca untul pana devine spumos si se adauga pe rand galbenusurile .Se da de o parte. ...
RULADA din CARNE
carnea se pune la fiert cu margarina,piper,foile de dafin ,1-2 lingurite boia dulce,apa nu prea multa.Se face ca o tocanita scazuta. ...
PRAJITURA ROYAL
1). Se freaca spuma untul si zaharul(dela 1)Se adauga faina ,si coaja de lamaie nucile macinate. Se torna compozitia intr-o tava unsa sitapetata cu faina,Se introduce in cuptorul preincalzit.Se coace pe jumatate. ...
KEK fara foc
Se fierbe laptele cu zaharul si cacaoa pana se ingroase putin. Se ia depe focsi se lasa sa se raceasca.Se adauga untul,apoi restul ingredientelor.Se amesteca bine. ...
BUDINCA RAPIDA ( dulce)
Se prepara un amestec din faina,oua,si unt.Se amesteca pana devine o pasta moale.
Pasta astfel obtinuta se torna intr-o tava unsa cu unt,iar peste ease torna laptele indulcit. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280