SiteDeBucate » ulei de masline

Retete cu ulei de masline

Salata de spanac cu stafide
Spalati spanacul si puneti`l la fiert in apa sarata, cat sa il acopere, nu mai mult. Daca ati pytea sa il fierbeti in aburi ar fi si mai bun, doar ca dureaza mult. ...
Pesmeciori cu miere
Se pune mierea la foc sa dea un clocot . Se ia de la foc si dupa ce se racoreste bine se toarna alcoolul si se amesteca apoi cu uleiul si cu faina, avand grija sa fie un aluat moale,nu vartos. ...
Vinete preparate greceste
Se taie vinetele pe lungime si latime in opt. Se oparesc in apa clocotita si se lasa la scurs, apasate cu ceva deasupra. Cu un fund de lemn, de ex. Apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins. ...
caracatita cu mazare
Intr-o togaie mare se pune ulei la incins, se caleste ceapa tocata marunt, ardeiul si rosiile toate cuburi, peste care se adauga sepiile taiate suvite. ...
 Mini pizza rapide Mini pizza rapide
-drojdia si zaharul se dizolva in cateva linguri de lapte caldut -se pune faina intr-un castron se adauga uleiul si sarea -laptele -si drojdia dizolvata -se framanta bine -se unge planul de lucru cu ulei si se intinde aluatul -se pune peste aluat ...
 Chifle cu ceapa Chifle cu ceapa
-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare -se adauga treptat apa calduta -si uleiul de masline -se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut -ceapa se taie marunt -si se caleste in 2 linguri de untdelemn pana devine ...
 Cartofi noi la cuptor Cartofi noi la cuptor
Se curata cartofii. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline,se sareaza,se pipereaza,se pune apoi usturoiul taiat marunt si se baga tava in coptor.Se lasa in cuptor circa 30-45 de minute. Cand cartofii sunt rumeniti se scot din cuptor si sepresara o ...
 Friptura de vita cu sos de hrean Friptura de vita cu sos de hrean
Carnea de vita de fierbe bine bine, separat se fierb si cartofii. Pentru sosul de hrean, stingem o lingura de faina in uleiul de masline, adaugam apa si condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba si spre final adaugam hreanul. Luam de pe ...
 Placinta cu rosii si masline Placinta cu rosii si masline
Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de porto, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi ...
 Bruschete a la Sabina Bruschete a la Sabina
Prajim painea, aromam cu usuroi (razuim usturoiul pe painea prajita, practic acesta se topeste si isi lasa aroma in paine), adaugam rosiile si maslinele tocate , stropim cu ulei de masline, condimentam cu rozmarin si ardei iute tocat. Pofta buna !!! ...
 Legume la cuptor Legume la cuptor
Pentru inceput punem la copt in cuptor sfecla rosie. Curatam si taiem cartofii, morcovii si telina, apoi le punem la fiert. Cand sunt fierte pe jumatate luam legumele si le punem intr-un vas uns cu ulei de masline, adaugam brocoli, rozmarin, oregano, ...
 Varza noua calita cu marar si ciolan Varza noua calita cu marar si ciolan
Ciolanul afumat se spala bine, se lasa 30 de minute in apa calduta pentru a se curata de fum bine. Se taie varza fideluta si se freaca bine cu sare. Ardeiul gras se taie cubulete si se inabusa in uleiul de masline, apoi se adauga varza si se caleste ...
 Humus libanez Humus libanez
Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul. Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua ...dar e ...
 Cartofi la cuptor Cartofi la cuptor
Curatam cartofii, ii taiem in bucati mari si ii fierbem pe jumatate in apa cu sare. Ii punem pe o farfurie si ii stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare si piper. Amestecam pesmetul, boia si susanul. Tavalim bucatile de cartofii prin acest ...
 Paste cu ton si parmezan Paste cu ton si parmezan
Se pun pastele la fiert cu apa si sare. Separat se face sosul ; se incinge uleiul de masline, morcovul a  fost dat prin razatoarea mica, apoi se pune la rumenit iar dupa ce a prins  culoare adaugam peperoncino si tonul, amestecam bine ...
 Salata de fasole neagra Salata de fasole neagra
Fasolea o punem la "infuriat" in apa rece pentru cateva ore. O punem la fiert si schimbam apa de cateva ori.Dupa ce a fiert,scurgem de apa si lasam la racit. Ceapa o taiem solzisori,o amestecam cu rosia taiata si ea cubulete si porumbul fiert.Punem ...
 Super salata Super salata
Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa cum dorim. Amestecam totul intr-un bol mare, adaugam si tonul, zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper si servim cu crutoane. Este o salata ideala potrivita pentru cina (doamnelor). ...
 Paine rustica cu cartofi Paine rustica cu cartofi
-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi -Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime. -Cartofii reci zdrobim cu ...
 Ffiptura de vita picanta cu levantica Ffiptura de vita picanta cu levantica
1.Se curata muschiul de vita de grasime si tendoane, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie.Apoi, se unge cu ulei de masline pe toate partile. 2.Se zdrobesc, in bucati mai mari, intr-o rasnita, boabele de piper negru, boabele de piper alb, ...
 Sos rapid de rosii Sos rapid de rosii
1 Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le usor timp de circa 8 minute, pina se inmoaie 2. Adaugati rosiile, pasta de rosii, vinul, zaharul, sarea, piperul si amestecati bine 3. Lasati sa de ain clocot, apoi fierbeti ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-123
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu ulei de masline - Pagina 3
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z