SiteDeBucate » Retete Traditionale Romanesti

Retete Retete Traditionale Romanesti cu marar

 Ficatei inabusiti cu mamaliga Ficatei inabusiti cu mamaliga
Intr-un vas de fonta, pui la fiert 350 ml apa cu un varf de cutit sare.Presari 2 linguri malai, iar cand apa clocoteste, adaugi restul de malai si omogenizezi.Continui fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa mamaliga.In ...
 Diresala Diresala
Cureti cartofii decoaja si tn pui sa fiarba cu apa, marar tocat fin si 1 legatura de ceapa verde.Cat timp fierb cartofii, pui untul sa se topeasca tn tigaie si adaugi 1 legatura de ceapa tocata. Cand s-a rumenit o torni peste cartofi, dar numai dupa ...
 Cartofi copti cu vinete si usturoi Cartofi copti cu vinete si usturoi
Speli cartofii si-i pui la copt tn cuptor. Calesti in ulei vanata taiata marunt pana se inmoaie. Adaugi ceapa taiata pestisori, ardeiul taiat fasii, usturoiul si putin cimbru. Inabusi amestecul pana se inmoaie. Dupa ce s-au copt cartofii, ti tai ...
 Mancare de marar cu pui Mancare de marar cu pui
Tai ceapa marunt, o calesti usor, pui si aripile si le calesti impreuna.Acoperi cu apa, pui delicat si lasi sa fiarba. Cand aripile sunt aproape fierte, pui mararul tocat si spalat, sarea si lasi sa fiarba impreuna.Daca nu-ti place mancarea alba, ...
 Vitel cu legume gratinate Vitel cu legume gratinate
Speli carnea si o tai in felii groase de 1 cm, pe care le treci prin faina si le inabusi cu uleiul si 150 ml apa, pana cand se inmoaie.Intre timp, cureti si speli legumele. Tai telina in felii, varza fideluta, gogosarii in fasii, morcovii, prazul, ...
 Drob de cod Drob de cod
Dai pestele prin masina de tocat impreuna cu slanina, painea inmuiata in lapte si presata bine.Tai ceapa si o calesti in ulei, fierbi ouale. Pui ceapa in tocatura de peste, adaugi ouale crude, verdeata si condimente pentru preparate din Peste.Pui ...
 Zama de crumpe Zama de crumpe
Cureti ceapa, morcovul si pastarnacul, le speli, le tai marunt si le calesti in ulei, in oala in care vei fierbe supa. Adaugi 2 l de apa, cartofii curatati si taiati cubulete, costita taiata bucatele. Pui si un praf de sare, acoperi si lasi pe foe, ...
 Spanac ardelenesc Spanac ardelenesc
Alegi spanacul, il speli si-l fierbi in apa clocotita cu sare, dupa care il strecori.Pui untura sa se topeasca, adaugi orezul si-l stingi cu 2 cesti de apa clocotita. Lasi sa fiarba. Tai spanacul si-l calesti in untura. Adaugi faina desfacuta cu 2 ...
 Sarmale de Maramures Sarmale de Maramures
Amesteci ingredientele cu ulei, bulion, sare si piper dupa gust. Impachetezi amestecul in foi de varza murata.Pe fundul oalei de pamant pui un strat de varza tocata, apoi ciolan afumat de porc, un fir de cimbru, un fir de marar si, peste acestea, ...
 Salata banateana de castraveti verzi Salata banateana de castraveti verzi
Speli castravetii si, cu tot cu coaja, ii tai in felioare subtiri. Le adaugi sare, zahar, otet si piper si ii lasi sa stea asa timp de 30 de minute. Intre timp, amesteci iaurtul cu mararul si, dupa cele 30 de minute, torni iaurtul si omogenizezi. ...
 Sarmale in frunze de tei Sarmale in frunze de tei
Speli frunzele de tei, le tai coditele, apoi le oparesti. Treci carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, iar la sfarsit, pui si painea inmuiata si stoarsa bine.Amesteci impreuna cu orezul ales si spalat, sarea, piperul pisat si mararul spalat ...
 Sarmale in foi de varza fierte in untura Sarmale in foi de varza fierte in untura
Ceapa tocata marunt o calesti in ulei pana devine sticloasa, apoi adaugi orezul bine spalat, 1/2 cana de apa si lasi sa fiarba acoperit 10 minute. In acest timp pregatesti foile pentru sarmale. Dupa ce s-a racorit orezul calit cu ceapa, adaugi carnea ...
 Sarmale din carne de vitei si varza acra Sarmale din carne de vitei si varza acra
Pregatesti foile de varza si le dai deoparte.Intre timp, amesteci toate ingredientele pana iese o compozitie omogena. Poti adauga si 2 cepe date prin masina de tocat, dupa care impachetezi sarmalele si le pui la fiert. Servesti sarmalele calde. ...
 Turtite picante de porumb Turtite picante de porumb
Amestecati ouale batute cu iaurt. Desfaceti drojdia in 2 linguri lapte si 1 lingurita zahar, apoi lasati-o sa dospeasca. Cand si-a dublat volumul, amestecati-o cu ouale batute cu iaurtul, faina de grau si de porumb. Adaugati telemeaua taiata in ...
 lahnie de fasole cu ciolan afumat lahnie de fasole cu ciolan afumat
Inmoi fasolea in apa rece, pentru 8 ore. A doua zi, o fierbi in apa curata, timp de 1 1/2 ore, la foc mic, schimband apa inca o data.Cureti legumele si le speli, apoi le tai marunt, indepartezi osul ciolanului si tai carnea in cuburi.Calesti putin ...
 Fasole cu carne Fasole cu carne
Alegi fasolea, o speli si o pui la inmuiat in apa rece, pe timpul noptii. A doua zi, schimbi apa si o pui la fiert, la foc iute pana la primul clocot, apoi la foc mic. Dupa 20 de minute, schimbi apa si continui fierberea pentru alte 20 de minute. ...
 Parjoale de soia Parjoale de soia
Alegi soia, o speli si o lasi la inmuiat 6-8 ore, in apa rece. Inlocuiesti apa si fierbi boabele de soia impreuna cu foaia de dafin si cel putin 1 litru de apa, la foc mic, pentru 3 ore sau in vasul sub presiune, timp de 30 de minute. Scurgi soia ...
 Banuti ciobanesti Banuti ciobanesti
Prepari o mamaliguta din lapte si malai. Speli mararul si il toci foarte fin. Cureti cepele, le speli si le toci, apoi le pui la calit in unt. Le lasi la calit pana capata o culoare aurie. Adaugi peste ceapa ouale batute, cat sa capete gust, dar sa ...
 Spanac moldovenesc Spanac moldovenesc
Cureti spanacul si il speli in mai multe ape. Apoi il oparesti in apa cu sare si il strecori. Pui in tigaie 1 lingura de unt si calesti orezul, spalat in prealabil. Apoi torni 2 cani de apa fierbinte. Toci spanacul si il calesti in untul ...
 Sarmale in frunze de varza sau de stevie Sarmale in frunze de varza sau de stevie
Speli bine frunzele de varza sau de stevie, le tai nervurile si le dai deoparte. Amesteci carnea tocata cu ceapa, data si ea tot prin masina de tocat carne, adaugi cimbru, sare, piper, marar, dupa gust. Adaugi si 1 ou pentru a se lega mai bine ...
12
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete Traditionale Romanesti cu marar
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z