Ciorba de fasole boabe
Se alege fasolea de impuritati, se spala in mai multe ape, si se pune la fiert ; se lasa sa clocoteasca 5 minute si se scurge de lichid. Se pune din nou la fiert cu apa calda. ...
fundulite colorate cu piept de pui
Pieptul se taie in fasii subtiri. Legumele se taie fasii subtiri.Se ia o tigaie teflon se pune putin ulei si fasiile de piept, se tine tigaia la foc potrivit, doar cat sa se albeasca carnea. ...
Supica Anto
Se rad toate legumele pe razatoarea mare si se calesc pana se inmoaie in ulei de masline.Adaugi apa si lasi la fiert, la foc mediu, se amesteca cu tarhon(tocat marunt si el). ...
Ciorba ca n Ardeal
Carnea cu ceapa taiata marunt se pun la fiert. Spumezi ciorba cu atentie. Faci o tocatura din slanina afumata si tarhon, cam cat un polonic. Lasi sa fiarba bine. ...
Miel cu tarhon
Se prajeste carnea taiata bucati in untura pana se ingalbeneste. Se adauga ceapa rasa pe razatoarea mare si faina. Cand incepe ceapa sa se rumeneasca, se adauga 4 linguri de apa, zeama de la rosii, sarea si tarhonul taiat marunt. ...
Salata de orez cu ansoa si ton
Orezul, clatit cu apa rece, apoi fiert si scur de apa, se amesteca intr-un castron cu tonul taiat in cubulete, fileurile de ansoa in faisii si rosiile curatate de pielita si seminte. ...
Sos remoulade
1. Puneti caperele tocate, castraveciorii si fileul de ansoa intr-un castron mic si amestecati-le 2. Adaugati maioneza, mustarul si verdeata tocata si amestecati bine. Asezonati dupa gust cu sare si piper, se serveste rece. ...
Sos tartar
1. amestecati intr-un castron castraveciorii cu caperele, adaugati maioneza si amestecati bine bine, apoi incorporati smintina 2. incorporati otetul si verdeata, amestecati bine 3. acoperiti vasul si puneti-l la rece 30 de minute inainte de a servi ...
Pulpe de pui cu sos de mustar la cuptor
Pisam usturoiul,apoi amestecam cu sare,piper si tarhon.Adaugam uleiul si amestecam pana se face ca o maioneza.Punem si mustarul amestecat cu vinul alb si smantana. Punem carnea la marinat in acest sos,pentru 1 ora,in frigider. Dupa acest timp,punem ...
Rulada din fleica cu piept de pui
Fleica o taiem felii.La fel si pieptul de pui.Le batem putin cu ciocanul de snitele,pentru a le fragezi. Fleica o condimentam cu sare,piper si maghiran.Pieptul de pui cu sare,piper si tarhon. Peste bucata de fleica punem o bucata de piept si rulam ...
Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar
1.Se pun legumele la fiert in apa cu sare. 2.Se fierb 2 oua timp de 9 minute pentru ca galbenusul de ou sa se pastreze foarte galben.Dupa fierbere, se racesc sub jet de apa rece si se curata. 3.Se taie marunt ceapa, castraveciorii,caperele si ...
File de cod cu cartofi si tarhon
Se curata fileul, se spala si se lasa la scurs. Se taie in bucati , se sareaza , se pipereaza,l.Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert cu o lingurita de sare circa 10 min, dupa ce au inceput sa dea in clocot. Se scurg, se lasa ...
Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat
Carnea de porc se spala bine, se taie felii, se condimenteaza cu chili si sare si se aseaza intr-o tigaie fara maner sau oala (nu prea inalta). Peste carne se pune ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel si usturoiul feliute. Atentie, a nu ...
Ciorba de fasole si costite taranesti
Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala). Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si punem din nou la fiert intr-o apa noua. Intre timp taiem ...
Clatite brasovene
Pt realizarea clatitelor se amesteca componentele, se lasa minim 30-40 min. la rece si apoi se coc clatitele. Cat timp compozitia de clatite sta la frigider, se prepara umplutura. Se caleste ceapa pana devine sticloasa, se adauga pieptul ...
Macrou invelit in staniol
Pestii se curata bine de negreala. Se da cu chili, tarhon si sare iar apoi se umple cu toate legumele taiate. Ardeiul eu l-am taiat cubulete, rosiile rondele iar ceapa julien. Cantitatea legumelor este dupa gust. Inainte de a pune pestele pe folie, ...
Merluciu cu salsa bearnesa
Se condimenteaza merluciu pe ambele parti cu sare piper si praf de usturoi si se lasa asa 10-15 min sa intre condimentele in peste.Apoi se da prin faina si se pune la prajit in ulei pana se rumeneste pe o parte si pe cealalta. ...
Vacuta in vin pe pat de legume
Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare. Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru ...
Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita
Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros. Se adauga apa, ...
1-1011-18