SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri

Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu verdeata

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza
Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala cu apa la fiert (fara cartofi). Se pastreaza un morcov, care se taie felii subtiri. ...
Supa Julienne
Este o supa care se pregateste cu legume de sezon. Legumele spalate, curatate si taiate marunt, se fierb in putina pa cu margarina. ...
Ciorba taraneasca
Tot zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare,aproximativ jumatate de ora. Se adauga cartofii si rosia  cubulete si foaia de dafin. Cand au fiert si cartofii se acreste cu bors,se adauga verdeata si se potriveste de sare. Se ...
 Ciorba cu perisoare Ciorba cu perisoare
1 ceapa si 1 rosie taiate marunt se inabusa in putin ulei.Se lasa racit,dupa care se adauga peste pieptul de pui tocat.Se adauga si oul,putina verdeata marunt tocata si orezul spalat.Se potriveste gustul de sare. Se pune apa la fiert si in momentul ...
 Ciorba de pui cu taitei de casa Ciorba de pui cu taitei de casa
Galbenusurile le amestecam cu sare si faina,pana obtinem un aluat omogen,ce poate fi intins pe masa de lucru. Intindem o foaie cat mai subtire,presaram cu faina din abundenta si rulam.Cu un cutit bine ascutit taiem fasii,pentru a forma taiteii. In ...
 Supa crema de legume cu crutoane Supa crema de legume cu crutoane
Feliile de paine le taiem cubulete mici,le punem in tava de aragaz,stropim cu ulei de masline si presaram cu sare.dam la cuptor pana se rumenesc. Legumele curatate se pun la fiert in apa rece.Se fierbe la foc potrivit,pana se inmoaie.Se curata de ...
 Ciorba de pui cu turnatei Ciorba de pui cu turnatei
Carnea o punem la fiert si spumuim de cate ori este nevoie. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Fierberea trebuie sa fie inceata. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga ...
 Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla
Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate marunt sau date pe razatoarea mica. Sfecla se da pe ...
 Bors moldovenesc de vita Bors moldovenesc de vita
Carnea se curata de pielite,se taie bucati si se pune la fiert in apa rece,la foc mic.Se spumuieste de cate ori este necesar,apoi se adauga sarea. Cand carnea a fiert pe jumatate,se pun legumele curatate si taiate mic.Morcovul,telina,patrunjelul si ...
 Ciorba de praz Ciorba de praz
Se curata radacinoasele ,se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert. Prazul se spala ,se taie, dupa preferinta  rondele sau marunt ,si se pune peste radacinoase. Se lasa la fiert 10 -15 minute, se adauga sucul de rosii, apoi zeama de varza ...
 Ciorba de gaina Ciorba de gaina
Se spala bucatile de gaina si se pun la fiert cu o lingura de sare sau de vegeta. Se toaca marunt toate legumele si se pun la inabusit intr-o cratita cu capac. Dupa ce s-au inabusit si carnea s-a fiert se pun in oala se se fierbe ciorba cam 10 ...
 Ciorba cu perisoare de vitel Ciorba cu perisoare de vitel
Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete. Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei ...
 Bors de miel Bors de miel
se spala oasele de miel (eu am folosit oase de la pulpa mielului cu multa carne pe ele ) si se pun la fiert  cu putina sare si se spumeaza  . in tipul asta se toaca ceapa morcovul telina ardeiul rosiile (eu am folosit rosii cubulete in suc ...
 Ciorba cu perisoare de vitel Ciorba cu perisoare de vitel
Cum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :) Perisoare: Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si ...
 Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine
  Preparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc .  Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece.  Eu am fiert fasolea  separat  timp de 25 de minute si ...
 Bors de perisoare Bors de perisoare
Se pune intr-o oala mare apa si 2 cani bors acru la fiert. Zarzavatul ptr bors se taie(ceapa, verdeata numai jumatate din ea, restul e ptr la sfarsit), se da prin razatoarea mare(radacinoasele) si se pune separat intr-o oala mai mica cu putin ...
 Ciorba de rosii Ciorba de rosii
Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape gata se mai pune apa,se ...
 Bors de fasole galbena Bors de fasole galbena
Punem intr-un vas  inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute. Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit ...
 Bors de peste /somon Bors de peste /somon
Preparare :  punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute. Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare i piper si o frunzade dafin si lasam la foc mediu ...
 Bors de pui Bors de pui
 Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am adaugat putina sare si piper si apa cam 4 l  si am lasat la fiert 30 de minute de cand am ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu verdeata
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z