SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri

Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu vegeta

 Ciorba bistriteana Ciorba bistriteana
Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei.Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape ...
 Ciorba de leurda Ciorba de leurda
Leurda de spala si se rup frunzele in doua.Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei. Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim ...
 Ciorba de cartofi cu carnati afumati Ciorba de cartofi cu carnati afumati
Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se acopera oala si se lasa pe foc mic pana isi lasa carnatii din grasime dupa care se pun ceapa, tocata nu foarte marunt, si morcovul tocat marunt sau ras ...
 Ciorba de oua Ciorba de oua
Se pun la inabusit carnaciorii si ceapa cu boiaua de ardei.Cand sunt inabusiti se adauga 4 l apa u vegeta si se lasa sa fiarba.3 oua se bat si se toarna in supa.Se adauga otetul iar cand clocoteste se sparg in supa ouale unul cate unul cu grija pt a ...
 Ciorba de pui Ciorba de pui
Se pune la foc o oala cu apa,cand fierbe se pune carnea taiata bucatele potrivite(eu folosesc spatele si aripioarele la ciorbe),se spumuieste bine,se adauga ceapa,morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt,putina sare si vegeta (eu mai pun cate ...
 Supa-crema de dovlecei Supa-crema de dovlecei
Se curata si se taie feliute usturoiul si ceapa. Se calesc in putin ulei. Se adauga dovleceii felii(fara sa fie curatati, doar spalati) si cartofii curatati, taiati felii. Se mai calesc putin, apoi se pune apa sa-i acopere bine si se fierb. Se pune ...
 Ciorba de burta Ciorba de burta
Am folosit burta proaspata(prefer cea congelata)curatata bine de grasime,taiata,putin dura.Am frecat-o bine cu sare mare,suc de lamaie,otet(in caz ca burta e f dura,se lasa de seara pana dimineata frecata cu sare,otet,lamaie in apa cu o lingura de ...
 Bors  de curcan Bors de curcan
Pulpa de curcan se pune la fiert in 4 litri de apa rece , intr-o oala sub presiune, pentru a fierbe mai bine si mai repede. Dupa o jumatate de ora de fiert, se scoate pulpa, se strecoara zeama si se transfera intr-o alta oala , de ciorba. Se curata ...
 CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE
Punem la fiert carnea bine spalata si portionata in 3-4 litri apa. Cand carnea e aproape fiarta adaugam zarzavatul taiat dupa preferinta si continuam fierberea. Usturoiul se adauga intreg, iar dupa fierbere se scoate din ciorba. Cand zarzavatul este ...
 CIORBA DE CARTOFI CU SMANTANA CIORBA DE CARTOFI CU SMANTANA
Intro oala punem la fiert 2 l apa. Cand fierbe apa, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si patrunjelul taiate cubulete mici, fierbem vreo 10 minute, apoi adaugam cartofii taiati tot cubulete, vegeta si potrivim de sare. Cand sunt fierti cartofii, ...
 CIORBA DE PERISOARE CIORBA DE PERISOARE
Iotro oala de 4 litri, punem la fiert zarzavatul curatat, spalat, taiat cubulete. Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus, foarte bine omogenizate. Cu mana umezita formam perisoare de marimea unei nuci, pe care le punem la fiert ...
 Ciorba de legume Ciorba de legume
Legumele se curata, se taie marunt, se pun intr-o ala cu apa de aproximativ 5 litri si se pun la fiert. Cind sunt fierte legumele, cele doua oua se bat si se pun in ciorba care fierbe, dupa care se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel ...
 Supa cu galuste Supa cu galuste
Se curata toate, se spala si se pun in oala la fiert. Totul fierte cam 1 h 30 minute sub capac, pana se inmoaie carnea (este carne de vitel, frageda nu carne de vita care necesita fierbere multa)-se strecoara-se pune o lingura mare de secretul ...
 Ciorba de pui Ciorba de pui
Se fierbe carnea de pui in apa cu vegeta. Ceapa taiata marunt si morcovii dati prin razatoarea mare se dunstuiesc la foc mic, se adauga orezul si supa de carne. Cand orezul este aproape fiert se adauga cartofii si carnea taiate cubulete. Daca nu e ...
 Ciorbita de vacuta Ciorbita de vacuta
Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6, morcovii si patrunjelul rasi, ardeiul taiat felii subtiri. Peste 10 minute se pune si conopida, si peste 5 minute otetul si ...
 Zama gulas (Gulyas Leves) Zama gulas (Gulyas Leves)
Este varianta de gulas pe care o servim la felul I.Intr-o oala se fierb oasele si se spumeaza de cateva ori. Se adauga zarzavatul intreg si se continua fierberea pana carnea se desprinde de pe oase. Se scot oasele si legumele din oala.In timp ce ...
 Luscos Luscos
Se taie varza pe un platou de lemn. Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta.Se pune la fiert intr-o oala afumatura si varza cu o lingurita de sare. Dupa 45 minute se verifica si se mai sareaza ...
 Supa din copanele de pui cu galusti. Supa din copanele de pui cu galusti.
Mod de preparare.Spalam si taiem copanele la forma dorita.Fierbem mai intai carnea si dupa ce am luat bine spuma,apoi punem in oala si zarzavatul taiat,in forma dorita.Intre timp,pregatim galustile,intr-un castron,cvom pune 5 oua le vom bate cu telul ...
 Galuste infailibile pentru supa Galuste infailibile pentru supa
Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa ...
 Supa de gaina Supa de gaina
Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece.Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile de carne, apoi se pun boabele de piper. Se lasa la fiert cca o ora, cu capac, la foc mic, se ia spuma din cind in cind. Apoi se adauga legumele ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu vegeta - Pagina 6
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z