SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri

Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu varza

 Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta
Carnea curatata de pielite, spalata si portionata se pune la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.Varza se taie fideluta si se lasa la scurs.Ceapa se taie marunt, iar cartofii cubulete.Dupa ce carnea este fiarta pe ...
 Ciorba de praz cu afumaturi Ciorba de praz cu afumaturi
Cureti prazul, il toci marunt, tai bucatele si costita afumata si le pui la prajit in untura incinsa. Cureti apoi morcovii si pastarnacul, le dai pe razatoarea mare, le adaugi peste costita, le calesti cateva minute impreuna, stingi cu 3 l de apa ...
 Supa ungureasca Supa ungureasca
Cureti zarzavaturile si le tai fasii. Pui intr-o cratita uleiul si zarzavaturile taiate. Mai adaugi mazarea, zaharul si putina apa, dupa care acoperi cratita, lasand sa se prajeasca incet, inabusit, pana scade zeama. Adaugi conopida in buchetele si ...
 Bors calugaresc Bors calugaresc
Ceapa si ardeiul se curata, apoi se toaca si se calesc in ulei incins, impreuna cu morcovul dat prin razatoare. Cand sunt patrunse, se adauga varza tocata fideluta si se stinge cu un litru de apa. Se lasa la fiert 30 de minute, apoi se adauga rosiile ...
 Bors rusesc Bors rusesc
Legumele se curata, se spala si se pregatesc dupa cum urmeaza: varza se toaca, ceapa se taie cubulete, morcovul, sfecla rosie, telina si vinetele se dau prin razatoare, rosiile si dovlecelul se taie marunt, iar fasolea verde si ardeiul gras se fac ...
 Ciorba de perisoare Ciorba de perisoare
Punem intr-o oala de 6 kg cu apa deja care a dat in clocot la fiert zarzavatul curatat si spalat,pe care il vom taia in ce forma dorim.Dupa ce am fiert zarzavatul,punem perisoarele pe care le-am pregatit in prealabil.Eu personal dau perisoarele prin ...
 Ciorba de varza dulce cu afumatura Ciorba de varza dulce cu afumatura
Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. Intr-o ...
 Bors de legume cu afumatura Bors de legume cu afumatura
1.Se portioneaza afumatura si se spala.2.Se opareste afumatura pe care vrem sa o folosim. Se scoate si se scurge.3.Se curata legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, dovleceii, cartofii, varza, se spala si se scurg.4.Se toaca legumele ...
 Ciorba de perisoare cu zeama de varza Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez , ceapa data prin razatoarea mica, se amesteca bine, dupa care se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei. Dupa ...
 Ciorba de dovlecei cu perisoare Ciorba de dovlecei cu perisoare
Perisoarele le-am facut putin diferit de cele clasice, fara orez, ci cu dovlecel ras si ou. Am acrit-o cu zeama de varza. Este roz pentru ca am pus bucati de sfecla rosie in butoiul cu varza.Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, ...
 Ciorba din carne de porc cu os si zeama de varza Ciorba din carne de porc cu os si zeama de varza
Se pune carnea la fiert. Cand face spuma se strange bine spuma pana nu mai ramane nimic. Se fierbe 15 minute dupa care se pune ceapa taiata patratele si morcovul dat prin razatoarea mica si se mai fierbe 15 minute. Apoi se pune mazarea si fasolea si ...
 Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat
Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac.Intre timp se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartoful se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, ...
 Ciorba de potroace Ciorba de potroace
Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert pana fierb si legumele.Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, ...
 Ciorba de varza si legume Ciorba de varza si legume
Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartofii se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ...
 Ciorba de potroace cu curcan Ciorba de potroace cu curcan
Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert, la foc mic cu capac, 30 minute. Intre timp curatati si spalati cepele, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si cartoful, ...
 CIORBA DE VARA CU ZARZARE SI PRUNE CIORBA DE VARA CU ZARZARE SI PRUNE
Se fierb zarzarele si prunele si zeama se strecoara.Se pune in oala uleiul,se adauga ceapa si se lasa un pic la calit,se adauga rosia tocata,bulionul,varza,legumele si se mai calesc un pic dupa care se adauga apa.Cand da in clocot se pune ...
 Ciorba de vara Ciorba de vara
1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete. 2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe ...
 Ciorba ardeleneasca de cartofi Ciorba ardeleneasca de cartofi
Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari.Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza , completam cu apa si asezonam, daca mai este nevoie.Cand ...
 Mancare de fasole verde Mancare de fasole verde
Carnea,carnatul si slanina bucatele se pun pe foc,cu f. putin ulei sau deloc.Se pune putina sare groasa si se lasa la foc mic.Adauga ceapa,usturoiul si morcovul ras,mai lasa putin...,apoi ardeiul,rosiile tocate fara pielita,foile de dafin,morcovii si ...
 Supa de varza noua Supa de varza noua
Se taie varza marunt, morcovul rondele, rosia si ardeiul cubulete si se introduc int-o oala , completindu-se cu apa.Se gusta de sare si piper si se adauga crengutele de marar.Se lasa sa fiarba pina s-au muiat legumele.Daca doriti se poate adauga ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu varza - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z