SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri

Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu ou

 Supa cu leurda si salata verde Supa cu leurda si salata verde
1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile . 2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ]  se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei . 3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca ...
 Ciorbita bogata de aripi de curcan Ciorbita bogata de aripi de curcan
Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare  si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox ...
 Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta
spalam bine carnea si o taiem in bucatele micute pe care le punem la fiert in apa, spumam mereu, iar pt a fi siguri ca nu mai lasa spuma se adauga 1 lingura  sare. Legumele curatate si tocate marunt se calesc in putin ulei si se adauga si ele ...
 Ciorbita de perisoare Ciorbita de perisoare
Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte. Pentru ciorbita: se toaca marunt ...
 Bors de perisoare Bors de perisoare
Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul , ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine. Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel. O punem ...
 Ciorba de cartofi cu smantana Ciorba de cartofi cu smantana
Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete. Dezosam pulpa si taiem si carnea in bucati. Intr-o oala de 5L, punem putin ulei, adaugam sunca si prajim putin pentru aroma, punem legumele si ...
 Ciorba de perisoare Ciorba de perisoare
Curatam si spalam ceapa,tocam doua dintre ele pe care le amestecam cu morcovul dat pe razatoarea mare impreuna cu telina si  calim legumele in ulei.Intre timp,framantam carnea pe care o vom amesteca cu ceapa ramasa si tocata,adaugam oul si ...
 Zurek - ciorba poloneza Zurek - ciorba poloneza
Mai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa. Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul. In timpul acesta fierbe ouale tari.  Cand cartofii sunt fierti, pune ...
 Supa de gaina cu galuste de gris Supa de gaina cu galuste de gris
Se taie jumatate din gaina si se spala bine.Se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa pana se fierbe bine.Cand face spuma o indepartam si adaugam apoi legumele , cepa si telina intregi dar curatate de coaja si spalate bine iar ardeiul si ...
 Supa cu stelute de post Supa cu stelute de post
Se curata zarzavaturile si se pun la fiert cu apa si putin delikat Cand zarzavaturile sant fierte se strecoara supa (eu asa fac mereu)apoi se pun stelutele sa fiarba in supa 5-6 minute dupa care se stinge focul Eu pun din nou in supa doar ...
 Ciorba ardeleneasca de gulii Ciorba ardeleneasca de gulii
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde. In oala se adauga 4 l apa peste ...
 Ciorba de perisoare Ciorba de perisoare
Preparare :  se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust  si  asta este varianta in care conving familia sa manance aceasta ciorba . Eu fierb carnea si ...
 Ciorba de perisoare Ciorba de perisoare
Tocam carnea  o condimentam ,adaugam oul si ½  dintr-o ceapa .Formam bilute de marime potrivita . Intr-o cratita punem la fiert in 3 l de apa morcovul,telina,pastarnacul,ceapa,orezul  iar dupa ce a clocotit adaugam cu atentie ...
 Bors de loboda cu perisoare Bors de loboda cu perisoare
Pui la fiert legumele in apa rece. Carnea o amesteci cu ceapa verde si patrunjelul tocate fin,cu orezul,oul,sare si piper si formezi perisoare. Cand legumele sunt pe jumatate fierte,adaugi perisoarele,loboda tocata marunt si lasi sa fiarba la foc ...
 Supa de rosii cu perisoare Supa de rosii cu perisoare
Pieptul de pui tocat se sareaza si se pipereaza. Se adauga oul, verdeata tocata si orezul. Cu o lingurta se ia din compozitie si se plonjeaza intr-un vas cu apa ( cca 2 llitri) care clocoteste. Se dau cateva clocote, se spumeaza, dupa care se adauga ...
 Ciorbita de pui ca la tara Ciorbita de pui ca la tara
Spalam bine aripioarele si le taiem in doua ,dupa care le punem la fiert in oala si cand incepe sa fiarba luam bine spuma deasupra. Tocam legumele cubulete, ceapa marunt si le punem si pe ele la fiert. Cand au fiert amestecam fideaua cu Delikatul. ...
 Ciorba de burta Ciorba de burta
Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede. Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul  si telina.Usturoiul se curata si se piseaza cu un pic de sare. ...
 Supa cu galusti Supa cu galusti
Eu o fac asa: Pun la fiert 1.5 l apa in care adaug 2 linguri ulei si o lingurita cu concentrat de supa. Sare adaug numai daca e nevoie. Intr-un bol bat bine un ou cu o lingura de ulei si un praf de sare. Apoi putin cate putin adaug grisul amestecand ...
 Ciorba de burta Ciorba de burta
Se spala bine burta si se lasa cam -1-2 ore in apa rece cu otet sa-i mai ia din miros,dupa care se pune la fiert impreuna cu osul. Dupa ce a fiert jumate de ora se pune ceapa intreaga si morcovii. O lasam sa fiarba foarte mult si probam cand este ...
 Supa de mazare Supa de mazare
In vasul in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa maruntita, lasati-o pana cand devine transparenta {nu trebuie sa se rumeneasca}adaugati 1 lingurita de faina pe urma adaugati baconul {taiat bastonase groase de de 0.5 cm} dupa ce s-a ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu ou - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z