SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri

Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu faina

 Supa de ceapa Supa de ceapa
Se spala, curata si toaca ceapa marunt si se caleste in 25 g unt 5-10 minute.Cand ceapa incepe sa isi  schimbe culoarea, se adauga faina si se amesteca bine, dupa care se adauga incet supa de legume.Se fierbe bine 25 de minute.Se prajesc feliile ...
 Ciorba de salata cu crutoane de ou Ciorba de salata cu crutoane de ou
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se caleste in putin ulei, pana devine aurie, apoi se adauga salata bine spalata si taiata fideluta. Se mai lasa pe foc 2-3 minute, apoi se stinge cu un litru de apa si se lasa la fiert circa 10 minute. Se ...
 Ciorba de perisoare cu legume deshidratate Ciorba de perisoare cu legume deshidratate
Puneti la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati orezul si lasati-l sa stea in apa rece la inmuiat, sa se umfle putin.Intre timp curatati si spalati ceapa si cartofii. Taiati cepele in doua si feliati-le foarte ...
 Ciorbita de zarzavat cu smantana Ciorbita de zarzavat cu smantana
Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau ronele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele. Cartoful se taie patratele mici. Conopida se desface in buchetele medii. ...
 Ciorba de perisoare cu zeama de varza Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez , ceapa data prin razatoarea mica, se amesteca bine, dupa care se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei. Dupa ...
 Ciorba de salata Ciorba de salata
Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latimeSlaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in oala in care v-om pregati ciorbica.Cand e prajita bine se adauga frunzele de salata si se calesc putin.Se adauga 3-4 l de apa ,sare ...
 Ciorba de burta Ciorba de burta
Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua fierberea cam 2 ore. Se adauga sare si boabe de piper. Cand carnea este fiarta, se adauga burta prefiarta si legumele: ceapa, morcovi, patrunjel, ...
 Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac
Se spala carnea si se pune la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, apoi se lasa sa fiarba la foc mic cu capac cam 20 minute.Intre timp curatati si taiati marunt ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rosia, cartofii ...
 Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate
Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru zdrente), dovlecelul, rosia decojita, costita si carnea ...
 Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi
Intr-o oala puneti la fiert in 3 litri de apa cu putina sare costita, dovlecelul si cartoful taiate in bucati mai mari.Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul si caliti ceapa tocata marunt, morcovul feliat, telina cubulete mici, rosia decojita si ...
 Ciorba de afumatura cu perisoare Ciorba de afumatura cu perisoare
Este buna ciorba de perisoare, dar daca-i pui si o bucata de afumatura, este nemaipomenita.Curatati legumele si zarzavaturile, apoi puneti la fiert in 4 litri de apa rece, bucata de afumatura si lasati sa fiarba la foc mic cu capac (se poate fierbe ...
 Supa cu zdremte de oua Supa cu zdremte de oua
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se caleste ceapa pana ia o culoare aurie.Se adauga faina si boiaua si se prajeste , avand grija sa nu se arda.Se adauga 1 litru de apa fierbinte, sarea, piperul , frunza de dafin si legumele Deli’kat; ...
 Bors de perisoare, din carne tocata de curcan Bors de perisoare, din carne tocata de curcan
Curatam zarzavatul,il spalam,il taiem si apoi il punem in oala la fiert.Eu fac ciorba intr-o oala de 5 litri si pun apa cam 3 litri.Fiecare pune apa cat considera si depinde si de cantitatea pe care o dorim sa o facem.Separat facem perisoarele,eu le ...
 Bors cu becon si fasole rosii Bors cu becon si fasole rosii
Punem 3l. de apa intr-o cratita la fiert cit apa se va fierbe pregatim legumele, taiem beconul in cuburi mici sil punem in tigaie la prajit pina se va topi grasimea. Intre timp apa a inceput a fierbe punem cartofii taiati cuburi,sare dupa gust si apa ...
 Ciorba de fasole cu jambon crud Ciorba de fasole cu jambon crud
Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Jambonul se parleste daca mai trebuie, se rade cu cutitul si se spala bine.Intr-o oala (de fiert sub presiune) se pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati fasolea, ...
 Ciorba de salata verde - ca la mama acasa! Ciorba de salata verde - ca la mama acasa!
Se spala salata, si se taie nu foarte marunt.Se taie feliute slaninuta, se pune o lingura de ulei de masline intr-o cratita si se pune slaninuta la prajit. Se ia de pe foc cratita, se adauga cei 3 catei de usturoi pisati, se amesteca repede si se mai ...
 Bors de gaina cu loboda Bors de gaina cu loboda
Aluatul de taitei:Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit ou de tara si taiteii au iesit o culoare galbuie ,frumoasa foc...Se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie fasii subtiri sau mai groase in ...
 Zama acra din spinare de porc afumata Zama acra din spinare de porc afumata
Aceasta reteta e veche de cand lumea .E o ciorba consistenta si in acelasi timp racoroasa.E o ciorba in care se combina iarna cu primavara si iese o vara racoroasa.Iar de laptele de oaie ce sa zic...el face savoarea si gustul unei ciorbe ...
 Ciorba ardeleneasca de gulii Ciorba ardeleneasca de gulii
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.In oala se adauga 4 l apa peste ...
 Ciorba de cartofi Ciorba de cartofi
Se spala legumele si se usuca.Ceapa si morcovul se curata de coaja si taie marunt(eu am dat morcovul pe razatoare).Ardeiul se curata de seminte si se taie in cuburi,telina o taiem marunt .In oala in care o sa preparam ciorba ,adaugam o lingura de ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Supe, Ciorbe, Borsuri cu faina - Pagina 8
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z