SiteDeBucate » Supe, Ciorbe, Borsuri

Retete Supe, Ciorbe, Borsuri

 Bors moldovenesc de gaina Bors moldovenesc de gaina
Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam. Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa. Punem ...
 Ciorbita de fasole cu cimbru Ciorbita de fasole cu cimbru
Punem fasolea la inmuiat de seara ( ca sa nu ne doara burtica de la ea), Intr-o oala punem fasolea la fiert cu apa ,dupa ce a fiert 20-30 min adaugam legumele care au fost taiate rondele, cubulete dupa placul fiecarei gospodine Lasam sa fiarba bine ...
 Supa-crema de conopida cu kapia Supa-crema de conopida cu kapia
cureti si speli legumele.pui la calit prazul taiat fin si radacina de patrunjel taiata rondele fine.cand sunt patrunse adaugi buchetelele de conopida si supa de legume.cand conopida e fiarta,reduci focul si adaugi smantana ,sare,piper,mai dai un ...
 Supa de chimen Supa de chimen
Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare si se calesc in ulei.Se adauga 2 l apa se adauga sare si piper si se lasa la fiert.Se pune chimenul in infuzor si se adauga la fiert in oala cu supa.La final(cand e fiert morcovul)se face o ingrosala ...
 Supa de mazare cu crema de branza Supa de mazare cu crema de branza
Intr-o cratita pune la fiert acoperit laptele cu ierburile aromate.Dupa ce a dat intr-un clocot, inlatura capacul si adauga mazarea cu morcovii din conserva.Lasa-le sa fiarba 2-3 minute apoi adauga sucul de portocale si mai lasa pe foc 1 minut. Ia ...
 Ciorba de fasole galbena rotunda Ciorba de fasole galbena rotunda
Se curata si se spala bine fasolea dupa care se taie in bucatie de 4-5 cm.Morcovul se taie rondele.Telina bucatele in 3-4.Ceapa se curata si se lasa intreaga.Ardeiul se rupe in 3-4 bucati.Rosiile se taie in feliute. Se pune fasolea sa fiarba in apa ...
 Ciorba de varza de Bihor Ciorba de varza de Bihor
Varza se taie taitei lati si scurti, ceapa se toaca, morcovii se taie feliute. Se pun ciolanele la fiert in apa, nu prea multa. Carnea se dumica, cat un dumicat desigur, si se pune la ciorba cu ceapa, morcovii si varza odata, cand mai ca a fiert ...
 Bors de cartofi Bors de cartofi
Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:    dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete morcovii dati pe razatoare ...
 Ciorba cu carnita de pui si porc Ciorba cu carnita de pui si porc
Se curata morcovul si se taie cubulete sau se toaca mai mare, la fel telina si ardeiul rosu si verde. Se calesc in putin ulei ,dupa care se pune carnea  de pui si de porc taiate cubulete se pune 3 litri de apa si sare si ceapa intreaga se lasa ...
 Ciorbita de pui a la gerc Ciorbita de pui a la gerc
Se spala aripile, se pu la fiert in apa rece cu sare. Moorcovul se curata si se taie sau se razuieste, gulia la fel si se calesc putin in ulei . Carnea cand fiebe, se spumeaza bine si se adauga morcovul si gulia si ceapa curatata dar intreaga si se ...
 Supa cu galuste de gris Supa cu galuste de gris
Fierbem carnea impreuna cu legumele, apoi strecuram zeama. Intr-un castronel batem ouale impreuna cu o lingurita de ulei si un varf de sare, apoi adaugam treptat grisul.Amestecam bine si lasam 3-4 min. Cand supa clocoteste, cu lingurita formam ...
 Ciorba de ardei umpluti Ciorba de ardei umpluti
Se curata morcovul si ceapa si se pun la fiert in apa cu sare. Ardeii se curata de seminte si se spala bine Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, vegeta, 2 oua si 1 ceapa taiata marunt si orezul spalat bine.Se amesteca bine toate dupa care ...
 Supa de ardei umpluti Supa de ardei umpluti
morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt . ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza' cu ...
 Bors de crap(moldovenesc) cu zarzavat Bors de crap(moldovenesc) cu zarzavat
Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si orezul.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga rosiile decojite si date ...
 Ciorba de fasole verde Ciorba de fasole verde
Se spala fasolea, se curata de codite si se taie dupa preferinte. Se opareste cateva minute in apa cu sare, apoi se strecoara. Ceapa se curata si se toaca, morcovii si pastarnacul se curata si se dau pe razatoarea mare. Ardeiul se spala, se curata si ...
 Supa de rosii cu taitei si dovlecei Supa de rosii cu taitei si dovlecei
cureti si speli legumele.tai ceapa cat mai fin si o pui la calit in ulei si cand devine sticloasa adaugi dovleceii taiati cubulete si dupa cateva minute adaugi supa de legume si rosiile pasate la blender.lasi sa fiarba pana sunt gata dovleceii apoi ...
 Supa crema de morcovi Supa crema de morcovi
-se taie cubulete si se pun la calit in cateva linguri de ulei sau unt -se adauga o cana de apa ,1-2 frunze de dafin si se tine pana se inmoaie -se vor scoate frunzele de dafin -se blenduieste si se serveste cu smantana dulce ...
 Ciorba de pui cu multe legume Ciorba de pui cu multe legume
Ceapa verde o taiem rondele.Morcovul il curatam si il tocam marunt,la fel si pastarnacul,ardeiul il curatam si il taiem marunt,Fasolea galbena o rupem bucati mai mici,rosiile le decojim si le tocam marunt.Pieptul de pui il taiem cubulete ...
 Ciorba de perisoare Ciorba de perisoare
Se pune apa la fiert impreuna cu ardeiul, cele 2 cepe, morcovul si celelelte legume. Cat timp se fierb preparam carnea de perisoare: punem peste carne 2 cepe , cimbru, 1ou si sare sau delikat. Amestecam bine si formam perisoarele. Cand s-au fiert ...
 Ciorba din aripioare de pui cu dovlecel Ciorba din aripioare de pui cu dovlecel
Curatam aripioarele, le spalam si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Condimentam cu sare si lasam la fiert circa 15 min. Spumam din cand in cand. Separat spalam , curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul gras . Adaugam totul in oala cu ciorba ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-90
Filtreaza retetele
Ingredient:
porc (127) cimbru (121) tarhon (120)
suc de rosii (117) dafin (114) mazare (113)
ceapa verde (111) boia (109) gris (108)
verdeata (101) zahar (91) iaurt (90)
ciuperci (90) fasole verde (88) praz (84)
fidea (78) carne tocata (77) conopida (71)
piept de pui (66) galbenus (60) peste (60)
gaina (60) ardei iute (56) spanac (52)
gogosar (50) dovlecei (43) loboda (41)
supa de pui (38) paste (37) patrunjel radacina (36)
busuioc (35) cascaval (35) carne de porc (31)
chimen (30) sfecla rosie (29) branza (28)
fasole boabe (28) carne de vita (27) ciolan afumat (25)
stevie (25) costita afumata (24) porumb (23)
pulpe de pui (23) slanina (23) vin (21)
bacon (21) piper boabe (19) taietei (18)
parmezan (18) crap (18) salata verde (17)
bicarbonat (16) ketchup (15) broccoli (15)
menta (15) menta (15) nucsoara (14)
carnati (14) coriandru (14) sunca (14)
untura (13) margarina (13) gulii (13)
mere (12) castraveti (12) ghimbir (12)
lapte batut (12) macris (11) vin alb (11)
hrean (11) nuca (11) curry (11)
carne de miel (10) oregano (10) pesmet (10)
amidon (10) ardei kapia (10) maghiran (9)
carne de pasare (9) scortisoara (9) cuisoare (9)
aripioare de pui (8) rozmarin (8) sparanghel (8)
apa minerala (7) ficat (7) franzela (7)
carne de vitel (7) frisca (7) mustar (7)
pasta tomate (7) cafea (7) somon (6)
carne de curcan (6) salau (6) portocale (6)
ienibahar (5) suc de lamaie (5) vanilie (4)
visine (4) suc de lamaie (4) leurda (4)
albus (4) sos de soia (4) praf de copt (4)
varza rosie (4) malai (4) fenicul (3)
mozzarella (3) smantana dulce (3) miere (3)
drojdie proaspata (3) bagheta (3) struguri (3)
feta (3) vin rosu (2) telemea (2)
ananas (2) ridichi (2) kaiser (2)
arpagic (2) gutui (2) melci (2)
salvie (2) susan (2) aluat (2)
file de peste (2) anason (2) cirese (2)
banane (2) sofran (2) zahar vanilat (2)
cacao (1) drojdie uscata (1) mozarella (1)
muschi de porc (1) capsuni (1) pepene galben (1)
fulgi de ovaz (1) vinete (1) rom (1)
zahar pudra (1) castraveti murati (1) alune (1)
branza de vaci (1) caise (1) salam (1)
coaja de lamaie (1) spaghetti (1) mac (1)
sirop (1) varza de bruxelles (1) ciocolata (1)
telemea de oaie (1) esenta de vanilie (1) icre (1)
stafide (1) crenvusti (1) branza topita (1)
supa instant (1) compot (1) pepene verde (1)
prosciuto (1) tortellini (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Supe, Ciorbe, Borsuri - Pagina 31
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z