Supa crema de usturoi
Supele creme sunt mult mai cremoase si mai rafinate decat supele normale. Austriecii au speculat acest lucru, astfel ca o reteta traditionala in Austri o reprezinta supa crema de usturoi, pe care o veti gsi in majoritatea meniurilor de la restaurantele cu specific national. ...
Melci umpluti bulgareste
Iti doresti sa incerci o mancare noua? Daca da,iti propunem atunci nu doar o mancare noua si deosebita, ci si una cu specific bulgaresc. Melcii umpluti bulgareste sunt foarte gustosi pregatiti astfel de aceea merita sa ii incercati. ...
Supa chinezeasca de creveti
Preparare: se pun crevetii cu 500 ml de apa la fiert , se adauga cand telina taiata bucatele, sosul de soya, condimentele si se lasa la clocotit 10 minute. Dupa 10 minute adaugam ardeiul si la 2 minute dupa el taieteii chinezesti ( ai mei trebuiau sa ...
Supa de varza
Pregatire ingrediente: Tocati varza marunt, sau mai mare dupa preferinta (eu am tocat-o fideluta). Radeti un morcov pe razatoarea mica. Ceilalti doi morcovi taiati-i felii (rondele). Ardeiul gras taiati-l cuburi. Tocati tulpinile de telina. Taiati ...
Pui cu garnitura de orez si sos de rosii
Se pregateste mai intii puiul cu sos: se taie pieptul in cubulete,se da prin faina;se pune in tigaie jumatate pahar de ulei si se lasa la incins ;cind incepe sa sfiriie punem cubuletele de carne pe care le lasam cit sa prinda culoarea aurie se scot ...
Bame cu kebab
se taie ceapa si se pune la calit in jumatate pahar de ulei cind ceapa este calita se adauga usturoiul, taiat in patru si pasta de tomate se adauga bamiile si se pune apa fierbinte peste ele se lasa la fiert aproximativ 30 min Kebab: se pune ...
Shacshuca
se taie ceapa pestisori la fel si gogosarul;se pune uleiul la incins primul pe lista este gogosarul ,lui ii ia mai mult timp sa se inmoaie ,dupa care adaugam ceapa punem capacul si lasam pina ceapa devine sticloasa.intre timp cojim rosiile de pielita ...
Magluba
se portioneaza puiul si se pune la fiert,se ia spuma ,se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul,frunzele de telina si condimentele toate. rosiile le feliem si le dam deoparte.celelalte legume se feliaza sau se taie cubulete si se prajesc ;se ...
Mincarica la cuptor
se curata legumele si se taie cubulete,ceapa se taie pestisori;se aseaza in tava ;din pasta de tomate ,supa instant ,sarea,piperul,semintele de marar se face un sface un sos care se toarna peste legume si carnita ,sos ce trebuie sa acopere ...
Tocanita delicioasa de vita
Tai ardeii feliute si dovleceii rondele.Speli carnea, o tai cubulete, o rumenesti in uleiul de masline, dupa care adaugi 2 cepe taiate marunt si cealalta intreaga.Adaugi apoi si restul de legume tocate, dupa preferinte.Cand s-au inmuiat, torni supa, ...
1