Vinete umplute cu carne de porc
Cureti bine de pieliti, carnita de porc si o spali sub jet de apa rece si o treci prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine. ...
Varza umpluta cu carne de porc
Acest preparat delicios ii poate face pe toti cunoscutii vostri , sa indrageasca felul in care stiti sa asociati carnea de porc cu binecuvantatele legume, chiar dupa prima invitatie la masa! ...
Oua cu kaizer si rosii
Daca vreti sa preparati ceva deosebit pentru micul dejun si nu numai sau vi se anunta musafiri si aveti prin frigider oua iata o reteta interesanta care se poate face in orice sezon. ...
Ciorba de cartofi
Satioasa aceasta ciorbita , mai ales pentru cei care indragesc cartofii. Se prepara destul de repede si poate fi facuta in orice sezon, bineinteles ca este mult mai gustoasa cu cartofi noi , acestia sunt mai dulci si fierb mai repede. ...
Lasagna cu spanac si branza
Aceasta este o reteta ovo-lacto-vegetariana pe care o vei aprecia cu siguranta daca esti adepta mancarurilor italienesti sau in general adepta mancarii sanatoase. ...
Lasagna
De departe una dintre cele mai cunoscute retete de provenienta italiana, lasagna a prins foarte repede teren in toate colturile lumii!
...
Sarmalute
Ceapa se curata si se taie in bucati iar mararul se toaca marunt. Intr-un vas se formeaza un amestec omogen din orez, carne, jumatate din cantitatea de marar, piper si sare. ...
Pizza de casa
Intr-un lighenas se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100ml lapte caldut si 120g faina, se amesteca bine si se lasa 15 min sa creasca la cald. Dupa aceea se adauga restul de lapte, oul intreg, grasimea moale/topita/calduta, sarea si se amesteca cu lingura. ...
Macrou marinat
Se pregateste trunchiul de macrou , se pala si se taie egal , sa arate bine in farfurie.Se taie ceapa bucati mai maricele, de vreo 2-3 cm si se pune la inabusit in apa si ulei. ...
ciorba cu ceapa rosie
Cureti ceapa si o tai rondele.speli morcovii si telina,le cureti si le dai pe razatoare,apoi le pui pe toate la fiert intr-o oala cu apa,sare si piper. ...
Orez cu urzici la cuptor
Se oparesc urzicile,se scurg si se toc impreuna cu ceapa verde.Acest amestec se caleste foarte putin in 2 linguri de ulei si se adauga100 ml suc de rosii,putina sare si verdeata taiata marunt. ...
SARMALUTE CU URA IN FRUNZE DE VITA
ceapa se toaca marunt se freaca cu branza ,sare si piper.Se adauga mararul tocat marunt.
Din compozitia rezultata se invelesc sarmalele.Daca frunza de vita este proaspata se opareste,daca este murata se desara. ...
Cosulete de cartofi cu ciuperci
Cartofii se fierb in coaja,se curata si se lasa la racit.Cand sunt usor calzi se scobesc cu un cutit foarte ascutit in forma de cosulet si se umplu cu urmatoarea compozitie. ...
Crema de zarzavaturi
Se curata si se spala zarzavaturile.Se taie marunt si se fierb in apa cu ulei pana raman fara lichid.Se paseaza pana cand devin ca o crema. ...
Icre false de post
Se pune la fiert sucul de rosii la foc mic sa clocoteasca dupa care se adauga grisul in ploaie si se amesteca mereu pentru a nu se forma cocoloase. ...
Fiz de tomate
Intr-un shacker se introduc pe rand sucul de tomate, albusurile, sarea, cuburile de gheata.Se inchide si se amesteca energic 2-3 minute. ...
Bere sangerie
Se amesteca ingredientele. Se serveste intr-un pahar inalt. ...
1-1011-2021-3031-34