SiteDeBucate » Sosuri

Retete Sosuri

 Sos de carne Sos de carne
Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul, apa si patrunjelul tocat marunt. Se da la cuptor timpul fiind in functie de carnea utilizata. Se completeaza din cand in cand cu apa in functie de ...
 Sos Bechamel Sos Bechamel
Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca energic apoi se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu. Se condimenteaza si se fierbe la foc potrivit 10 minute sau pana se ingroasa. La sfarsit se adauga parmezanul. ...
 Sos Ragu Sos Ragu
Se calesc legumele(tocate marunt) in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul si baconul. Se incorporeaza carnea tocata, se stinge cu vin, se adauga putina apa si se fierbe 30 de minute. Se adauga sosul de rosii (rosiile in sos tomat se proceseaza ...
 Salsa verde Salsa verde
Intr-un recipient inalt punem toate ingredientele si cu ajutorul unui mixer, mixam totul pana cand devine o crema destul de densa. Acest sos se foloseste pentru carnea si legumele fierte. ...
 Sos dupa reteta tzatziki Sos dupa reteta tzatziki
Se zdrobeste usturoiul, se pune piperul, o lingura de helas, zaharul si se freaca cu 1-2 linguri de ulei. Se adauga smantana, se amesteca bine puna ce se face o spuma. Se pune mararul tocat si se lasa cca 15 min sa se patrunda aromele.Se poate servi ...
 Mujdei 2 Mujdei 2
Usturoiul se curata si se toaca marunt, se freaca , cu putina sare si se adauga apa si sare daca mai este nevoie. ...
 SOS DE HREAN SOS DE HREAN
Se prepara un sos alb din faina,ulei si lapte;cind e gata,se ia de pe foc si se pune imediat smintina, amestecata cu putina apa rece.Se sareaza,pipereaza, acreste(sosul) dupa gust.Hreanul,ras prin razatoarea cu gauri mici,se pune in sos,doar in ...
 Lutica Lutica
Rosiile si ardeii se coc pe tava la aragaz sau pe gratar dupa care se curata de coaja. Rosiile mai pot fi inlocuite cun un borcan sau o conserva mare de rosii in bulion. Rosiile se pot toca cu un robot manual sau la cutit (nu folositi robot electric, ...
 sos tartar sos tartar
Se pregateste din 1 galbenus fiert si unul crud, sare, piper, mustar, otet (se face ca o maioneza), se adauga incet uleiul. ...
 Crema de usturoi Crema de usturoi
Albusul, usturoiul, sarea, otetul si gheata se blendeaza 1 minut dupa care, treptat, se adauga uleiul pana se formeaza o crema. Se adauga ulei pana se ingroasa compozitia (depinde de cantitatea albusului de oua).Se poate servi la preparate de peste ...
 Raita (Sos de iaurt) Raita (Sos de iaurt)
Se pune iaurtul intr-un castron si se bate bine cu furculita pana ce nu mai are cocoloase.Se adauga apa si se mai bate un pic apoi se pune sarea,piperul, chimenul,rosiile si castravetii.Se amesteca.Se serveste rece .De obicei se serveste langa orez. ...
 salsa iute salsa iute
- se curata ardeii de seminte si se taie foarte marunt (eu ii toc cu usturoiul)- se marunteste usturoiul si se toaca.- se amesteca toate ingredientele si se lasa la marinat cam vreo 2 zile. ...
 Sos Beurre Blanc Sos Beurre Blanc
Sos Beurre BlancPunem in craticioara sau o tigaie cu margini mai inalte otetul cu vinul si cu ceapa esalota tocata marunt de tot.Lasam sa faca bule mici de fierbere si adaugam acolo si o frunza de dafine, piper alb si putina sare.Amestecam bine cu un ...
 Sos besamel ptr. lasagna Sos besamel ptr. lasagna
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina desfacuta inlapte rece. Se amesteca energic, cu telul para, si pe masura ce se ingroasa sosul se adauga laptele caldut. Se amesteca permanent acest sos atat timp cat se afla pe foc, pentru a nu se ...
 Hribi cu tagliatelle Hribi cu tagliatelle
Se incinge o tigaie si se adauga ulei de masline. Aruncati in el si o bucatica de usturoi taiat in doua, caliti si inlaturati usturoiul pentru ca deja aroma cautata este in ulei. Aruncati hribii in tigaie si cand prinde culoare stingeti cu vin. ...
 Sos pentru spaghetti Sos pentru spaghetti
Oparim cu apa clocotita rosiile si le decojim ,le taiem cubulete.Pisam cu latul cutitului usturoiul apoi il taiem bucatele il prajim 2~3 minute la foc mic .Adaugam rosiile le prajim pina se schimba un pic culoarea si adaugam capia taiata pai cu ...
 Sos ALL-I-OLI Sos ALL-I-OLI
1) Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu sare, otet/zeama de lamaie2) Se adauga putin cate putin uleiul si se amesteca fara oprire. Cand se vede ca a iesit ca o "crema" alb-verzuie si tare, inseamna ca este gata.Se foloseste in companie de toate ...
 esenta de usturoi esenta de usturoi
usturoiul taiat se fierbe in vincind vinul a scazut pe trei sferturi,se strecoara prin tifon ,se tine in sticlute bine inchise,se adauga cu picatura la sosuri ...
 sos de paste cu ardei si ton sos de paste cu ardei si ton
Se taie ceapa marunt,se curata ardeii se toaca,se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 10 min.Apoi se curata rosiile ,se toaca cu tonul maruntit se adauga peste ardeiul si ceapa calite.Se adauga 2 linguri de apa si se lasa la foc mic pana ...
 Piure de spanac Piure de spanac
Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper si cativa catei de usturoi pisati, se pun in blender, apoi se lasa la foc mic sa fiarba si sa mai scada.Ca o alternativa se poate servi cu oua ...
1-1011-12
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Sosuri - Pagina 10
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z