SiteDeBucate » Sosuri

Retete Sosuri

 Sos picant dulce acrisor Sos picant dulce acrisor
Se pun intr-un castron galbenusul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel in forma de para incorporand treptat uleiul (putin mai repede decat la maioneza).Adaugati apoi otet, zeama de lamaie, smantana, zahar si curry amestecand pana se ...
 Cum facem maioneza? Cum facem maioneza?
Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă.Amestecă gălbenuşul, puţină sare, muştarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subţire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puţin până începe să se ...
 Sos de stafide brune Sos de stafide brune
Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care este mai “bland”. Acesta este mai focos.Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, foile de dafin si boiaua si lasati la foc ...
 Sos de usturoi 2 Sos de usturoi 2
Puneti intr-o craticioara 20 ml ulei, faina, amestecati cu un tel micut, puneti pe flacara mica a aragazului si dupa 2-3 minute adaugati 80-100 ml apa clocotita (lapte), amestecand energic cu telul inca 2-3 minute, pana se ingroasa bine. Lasati sa se ...
 Carnita de taur in sosulet. Carnita de taur in sosulet.
Carnea o spalam si o taiem in bucatele mici si punem sare si piper peste ea.restul ingredientelor ceapa,ardeiul,usturoiul,si rosiile le curatam,le spalam si taiem in juliana si facem o prajela in uleiul de masline(punem prima data ceapa taiata si ...
 Creveti, in sos picant-gampa al pil pil Creveti, in sos picant-gampa al pil pil
Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca taiata in 3 sau 4 daca este mare si daca ciusca este mica in 2-ua.Lasam sa se rumeneasca putin.Apoi adaugam creveti si invirtim.Intr-un pahar ...
 Sos picant cu verdeata Sos picant cu verdeata
Se pun intr-un castron galbenusul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel in forma de para incorporand treptat uleiul (putin mai repede decat la maioneza).Adaugati apoi otet, smantana si verdeata tocata amestecand pana se omogenizeaza.Se ...
 Sos de rosii Sos de rosii
Se spala rosiile si se fac suc, se curata ceapa si se pune la calit. Cand ceapa este calita se adauga sucul de rosii si condimentele se lasa la foc pana ce se ingroase aproximativ 20 de minute.Acest sos se serveste la preparate cu carne. ...
 Sos de rosii (cu bulion) Sos de rosii (cu bulion)
Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu bulion de casa, amestecam sa nu se formeze cocoloase, adaugam frunza de dafin, piper macinat, lasam sa fiarba 1-2 minute. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei ...
 Sos Gribiche Sos Gribiche
Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute)Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul ...
 Sos de stafide aurii Sos de stafide aurii
Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, concentratul, condimentele apoi asezati craticioara pe flacara mica a aragazului. Dupa ce se topeste untul, adaugati branza topita/cascavalul, laptele si amestecati cu un tel pana incepe ...
 Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi) Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)
Se curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se bate cu blendarul putin sa se sfarame usturoiul, si se adauga ulei putin cate putin. La final se adauga sucul de lamaie sau otetul.Aceasta ...
 Sos de branza Sos de branza
Se topeste untul la foc mic, se adauga faina in ploaie amestecand sa nu se faca cocoloase, se toarna si laptele cate putin amestecant.Se lasa la foc mic 10 minapoi se adauga branza rasa,sare piper dupa gust. ...
 Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeura) Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeura)
Oteturile si uleiurile aromatizate sunt folosite mult in bucãtãria portughezã, este simplu sã le cumpãrãm sau sã le facem acasã, iasã incã mai ieftin...Avem nevoie de o sticlutã goalã, poate avea orice formã.Toarnã intâi otetul de ...
 Mujdei de usturoi Mujdei de usturoi
Usturoiul se curata si se zdrobeste, se pune intr-un castronel si se freaca bine cu sare si ulei, cand se face ca o pasta se adauga smantana si se omogenizeaza bine, in caz ca i se pare inca prea iute se mai poate adauga smantana.Foarte bun la ...
 Pesto-varianta mea Pesto-varianta mea
Se aleg frunzele de busuioc, după ce se spală şi se lasă la scurs buchetul.Se pune în mixer: busuiocul, nucile curăţate şi usturoiul. Se mixează. Se adauga cam 2 linguri de ulei de bostan si apoi ulei de măsline, depinde cât de moale vrei ...
 Sos de brinza Sos de brinza
Brinza se da pe razatoare, se adauga smintina si mararul. Se amesteca totul foarte bine. Daca doriti sa fie picant se poate adauga ardei iute.(In imagine am folosit o crema de brinza gasita in comert) ...
 Sos de rosii Sos de rosii
Se spala bine rosiile si se taie in bucatele ,lasandu-se la scurs timp de 1 ora.Intre timp,se spala si se curata restul legumelor.Se taie in bucati si se pun la calit cu un pic ulei.Cand aceste legume capata o culoare aurie ,se aduaga rosiile taiate ...
 Sos de rosii cu busuioc Sos de rosii cu busuioc
Rosiile se spala si se taie in cubulete micute.Peste rosii se pune usturoiul tocat marunt,se potriveste de sare,condimente,ulei de masline dupa gust.Se serveste ca si garnitura la preparate din carne, peste,branza sau pe diferite tartine ...
 SOS    VINAIGRETTE   SAU    VINEGRETA SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA
Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din vin,sucul de grapefruit sau zeama de lamaie ,putina apa fiarta si racita sau apa plata .Dupa ce se amesteca bine continutul(baza sosului) ramane la ...
1-1011-12
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Sosuri - Pagina 8
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z