SiteDeBucate » sofran

Retete cu sofran

 Orez cu fructe de mare Orez cu fructe de mare
Se spala, curata si toaca ceapa marunt.Se spala ardeii, se scot semintele si se taie julien.Se taie felii subtiri usturoiul.Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste ceapa 5 minute, pana cand se inmoaie.Se adauga ardeii si usturoiul si ...
 Puisori( pentru decor) Puisori( pentru decor)
Branza telemea se rade si se amesteca apoi cu branza de vaci si untul. Amestecam bine si asezonam.Morcovul ras il stoarcem bine de suc, printr-un tifon . Amestecam branza cu sucul de morcov si cu foarte putin sofran.Din compozitia obtinuta facem ...
 Snitele marinate cu lamaie si usturoi(reteta portugheza) Snitele marinate cu lamaie si usturoi(reteta portugheza)
Pieptul de pui feliat se bate,se condimenteaza cu sare si piper,usturoiul tocat marunt si suc de lamaie(eu am pus un strat de snitele,am cond.am presarat usturoiul,sucul de lamaie,iar snitele si tot asa....)am acoperit cu folie de aluminiu si am ...
 Pui cu scoici (Frango com AmaSijoas) Pui cu scoici (Frango com AmaSijoas)
1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si ceapa tocatã, la urmã vinul si se lasã la rece 30 min.2)Pune la prãjit in uleiul de mãsline, puiul si ingredientele solide dim marinatã,lichidul ...
 Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon
Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin ulei de masline.Se adauga patrunjel,cimbru,boia picanta,1 lingurita cominhos.Se freaca bine carnea cu mujdeiul,se adauga 1 lingurita pasta de ...
 Costita marinata traditional(reteta portugheza) Costita marinata traditional(reteta portugheza)
1)Carnea se cond.cu sare si piper,se prepara marinata:usturoiul se piseaza,ceapa se toaca,patrunjelul se taie gros,sucul de la lamaie,foile de dafin,,vinul si uleiul,se amesteca f.bine.Se toarna peste carne,amestecam bine.Se da la rece 12-24 de ...
 Costita Alentejana (Entercosto a Alentejana) Costita Alentejana (Entercosto a Alentejana)
Alentejo:Este o regiune a Portugaliei.La Sud se invecineazã cu Algarve, bucãtãria Alentejana este foarte apreciatã in toatã tara, fiind bogatã in grâu si vin, pâinea apare ca aliment principal fiind folosit frecvent in supe de usturoi cu ...
 Gaina la cuptor cu ciuperci Gaina la cuptor cu ciuperci
1)Pune la fiert gãina cu morcovi,1 ceapã,carofi tãiati cubulete,usturoiul intreg(curatat de pielitã),sare mare si piper.Apã cât sa acopere gãina,lasã la fiert la foc mic cam 30 min.2)Scoate gãina si pune-o intr-o tavã pt. cuptor.Toarnã ...
 Pui la cuptor in marinata de marar Pui la cuptor in marinata de marar
1)Puiul se taie in bucãti si se cond. cu sare, piper, usturoiul trecut prin presã, pasta pt. pui (se poate face si acasã din:usturoi , ardei iute,ardei, sare si vin, toate zdrobite).Adaugã sofran, pãtrunjel sec,ulei, mãrar si amestecã bine.La ...
 Costita "aburita" Costita "aburita"
Costita se condimenteaza cu sare si piper.Separat se freaca usturoiul pisat cu putin ulei de masline,se adauga condimentele dupa plac,se amesteca bine si se unge bine carnea cu aceasta pasta.Stoarce sucul de la lamaie peste,acopera si lasa la marinat ...
 Coaste la cuptor cu cimbru de camp si portocale (Entercosto no forno com tomilho e laranjas) Coaste la cuptor cu cimbru de camp si portocale (Entercosto no forno com tomilho e laranjas)
Tomilho (Thymus Vulgaris) este o plantã care trãieste in sol sec, deci putinã apã...eu il tin in vas.In Portugalia se foloseste la marinarea cãrnurilor mai grase, supe, aromatizarea uleiului de mãsline...Cuvântul latin" Thymus", vine din ...
 Friptura din piept de curcan Friptura din piept de curcan
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat si uscat intr-un prosop si il prajim putin pe toate partile. Adaugam apa rece si usturoil si inchidem oala cu capacul.Fierbem cca 20 minute si apoi ...
 Biryani cu pui-reteta testata Biryani cu pui-reteta testata
Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut.Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam ...
 Kabsa cu pui " specific tarilor arabe Kabsa cu pui " specific tarilor arabe
Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore.Se curata morcovii si se pun intr-o cratita de fiert sub presiune cu o cepa intreaga si o lamie neagra in 2 litrii de apa.Cand apa ...
 Orez de pui a Portuguesa Orez de pui a Portuguesa
1)Se fierbe puiul cu morcovi si bucata de bacon, in apa condimentatã cu foile de dafin, ardeiul iute (optional),1 ceapã intreagã, sare si piper.Scoate carnea fiartã, baconul si morcovi.Pãstreazã supa.2)Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ...
 Pulpe de pui cu crusta de iaurt Pulpe de pui cu crusta de iaurt
Se amesteca bine iaurtul cu sucul de lamaie, ghimbirul, boia,sucul de rosii, sofranul,smantana de gatit sarea si piperul dupa gust.Pulpele de pui se spala, si se aseaza intr-o tava de copt de yena cu putin ulei.Deasupra se toarna mixtura de iaurt si ...
 Paella  ( Paella valenciana) Paella ( Paella valenciana)
Paella este o mancare tipic spaniola . Se intalneste pe tot cuprinsul Spaniei , fiind printre cele mai populare retete iberice.Se poate gatii si cu fructe de mare , dar eu va prezint tipica reteta de paella valenciana. Nu poate sa treaca o duminica ...
 Pui in sos de bere (Frango com Cerveja) Pui in sos de bere (Frango com Cerveja)
1)Taie puiul in bucãti mici.Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit.Toarnã berea si continutul plicului de supã de ceapã, sofranul indian si amestecã bine.Lasã la fiert cu capac cca. 20 min. la foc mic.2)Fierbe orezul ...
 Paella cu piept de pui Paella cu piept de pui
Se spala rosiile, ardeiul, ceapa si se toaca marunt, se toaca si cateii de usturoi si se pun intr-o tigaie inalta cu fundul dat cu ulei. In acelasi timp, intr-o cratita, se pune apa la fiert.Dupa ce s-au aurit legumele, se pune pieptul de pui taiat ...
 Biryani cu pui-una din variante Biryani cu pui-una din variante
Se pune ceapa si usturoiul in vas cu grasime. Se adauga frunza de dafin, cardamom, betisorul de scortisoara, cuisoarele si se prajesc un minut. Se pun la un loc pudra de condimente (cardamom, coriandru, usturoi, ghimbir, turmenic, sare, boia iute, ...
1234
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu sofran - Pagina 3
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z