Supa-crema greceasca
Se pun la fiert cu 1 l de apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiat marunt si un praf de sare. ...
Peste cu ciuperci
1.Se spala si se feliaza ciupercile.Se calesc cu o lingurita de unt. ...
FOI CU CREMA DE ZAHAR ARS
Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt. ...
PENE CU VOTCA
Se fierb pastele ,aldente,se trec prin jet de apa rece si se dau deoparte intr-o strecuratore.Zarzavaturile(prazul,ardeiul),se trag la tigaie in ulei,circa 2-3 minute.. ...
Crema de caise cu branza de vaci
Se inmoaie stafidele in apa calda,se curata caisele de coaja si sambure si se paseaza.Se amesteca piureul obtinut cu branza in care s-au adaugat cele 3 linguri de miere. ...
ALIVENCI
se freaca branza,pana devine o crema,se adauga ouale,malaiul,faina,zaharul,smantana,untul,pe rand.
Se unge o tava cu unt,se torna compozitia,si se coace la foc potrivit circa 35 minute. ...
Chec de ciuperci si verdeata
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca. ...
curcan inabusit
Carnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de curcan pe care o prajim impreuna cu aceasta si cand zeama care o lasa carnea s-a evaporat adaugam marul curatat si taiat felii si varza creata taiata si ea subtire ca pentru salata. ...
Pasca cu crema de alune
1.Galbenusurile se freaca cu zahar,sare si zahar vanilat.1 lingura de zahar se amesteca cu drojdia si coaja rasa de lamaie pana devine o pasta alifioasa.Peste aceasta maia se toarna laptele caldut si se framanta cu faina si galbenusurile adaugate..Se lasa sa creasca. ...
Supica Anto
Se rad toate legumele pe razatoarea mare si se calesc pana se inmoaie in ulei de masline.Adaugi apa si lasi la fiert, la foc mediu, se amesteca cu tarhon(tocat marunt si el). ...
Traista taranului
Cotletul de miel se bate pana devine subtire, se condimenteaza si se pune la gratar. Cand este gata se pune pe o frigaruie de lemn ca un plic. ...
Portofel
Faci un aluat din unt, untura, faina, sare, 2 galbenusuri si smantana. Il framanti bine, il pui in folie si il lasi o zi la frigider. ...
Pasca cu smantana
La noi se face pasca cu toate ingredientele posibile. Aceasta pasca este mai pretentioasa avand un gust mai greu, daca nu esti obisnuit cu mancarea de Ardeal. ...
Papricas de miel cu boia
Carnea taiata bucati se prajeste intr-o cratita cu untura si ceapa taiat pestisori. Mielul fiind o carne mai uscata, unsoarea ii da grasimea necesara. ...
Cotlete bihorene cu smantana
Cotletele se spala si se zvanta cu un servat curat dupa care se prajesc (pe jumatate) in untura bine incinsa.Dupa ce se scot in grasimea ramasa se rumeneste ceapa,apoi faina care se stinge cu boiau a de ardei, piperul boabe si putina apa rece. ...
Mancare de gulii
Se curata guliile de coaja se taie sub forma de taitei mai grosi, se oparesc, se scurg bine si se calesc in uleiul bine incins.Se adauga faina . ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-144