BILUTE CU ROM
1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se prajesc nucile cca. 8 minute in cuptor, intr-o tava captusita cu hartie de copt.Se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se macina. 2.Se faramiteaza napolitanele ,se pun intr-un bol cu nucile macinate,zaharul si ...
Salata fermecata
Cascavalul si sunca se taie cuburele. Prazul se taie rondele si se opareste in apa in care punem o lingura de otet, ca sa ii dispara putin mirosul... Merele se curata si se taie si ele cuburele. Ananasul se scurge de sirop, si se taie cuburele. Ouale ...
Tort cu trufe de ciocolata
Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu. Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de ...
Amintiri din copilarie - Fructe surpriza
Spala fructele, desprindele de codite, curata-le de coaja si taie kiwi in bucatele medii; combina ananasul (fara sirop) cu restul fructelor; pune vinul peste fructe si lasa-le acoperite minim 30 de minute; adauga siropul fiert si racit, si sucul de ...
Tort cu inghetata de cacao si menta
Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore. Inghetata: Galbenusurile le-am ...
Prajitura de lamaie cu sirop
Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma. Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, ...
Prajitura cu nuca
Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace ...
Tort de ciocolata umplut cu menta
Vom incepe cu decorul pentru blat. Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao. Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de cuptor,tava in care vom coace blatul. Cu ajutorul unui pieptan de ...
Romburi cu lapte
Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o ...
Prajitura Tosca
Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o turnam intr-o tava ( ...
Baclava
Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti. Punem in tava unsa cu unt prima parte de foi, unse fiecare in parte cu unt topit, din ...
Briose dospite
Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam. Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam ...
Tort de ciocolata
Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; ...
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata
Blatul: -separati albusurile de galbenus -galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul -albusurile le mixati spuma -in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt ...
Tort de indragostiti
Pasul 1: Ciocolata se topeste la bain-marin si se lasa la racit. Ouale se bat bine cu zaharul circa 10 minute. Faina se cerne cate putin in compozitia de oua si se amesteca usor cu lingura. Se adauga si ciocolata topita. Omogenizam bine, apoi punem ...
Tort de ciocolata
Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat peste albusuri.am adaugat budinca si cacaua.am amestecat ...
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA
Preparare blat: Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si ...
Tort aniversare
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata ...
Chec cu banane(super bun)
Se lasa stafidele in rom timp de 30 minute.Se incalzeste cuptorul la 160 grade.Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament. Se taie 2 dintre banane in felii late cat forma de chec.Pe fundul formei se toarna siropul de zahar,apoi se pun ...
1-1011-2021-23