Frigarui inabusite
Cine spune ca aperitivele trebuie neaparat sa fie mancaruri simple, care sa serveasca doar ca antreu pentru un preprat deosebit? Noi iti propunem in aperitiv mai deosebit, cu siguranta de senzatie, intrucat putini invitati se asteapta sa primeasca ca si antreu frigarui inabusite. ...
Pui cu usturoi
Daca vreti ca puiul sa primeasca o aroma deosebita si in acelasi timp foarte sanatoasa, apelati la usturoi. Pe langa ca acesta merge de bine alaturi de pui, taiand gustul sec al puiului, este si foarte sanatos si recomandat in dieta noastra zilnica. Chiar daca va temeti de mirosul de usturoi dupa mancare, nu ezitati sa pregatiti pui cu usturoi. Alegeti o zi de duminica, atunci cand nu sunteti nevoite sa iesiti din casa. Faceti-va aceasta placere pentru ca cu siguranta nu veti regreta.
...
Vitel in stil italian
Pasul 1 - Puneţi escalopul în tava aparatului de gătit împreună cu bucăţele de unt, roşiile tăiate cubuleţe, ceapa shalot şi cimbrul. Turnaţi vin alb. ...
Amintiri din copilarie - Pacaliciul de "orez"
1. Fierbeti cus-cus-ul dupa indicatiile aflate pe ambalaj, apoi turnati peste el un pahar cu apa rece si mai lasati-l in apa 15-20 de minute sa se infoaie. 2. Taiati bucatele carnea, ardeii, rosiile oparite si curatate de pielita, castravetii si ...
Lambada cu salau si somon
Fileurile de peste se spala, se verifica sa nu mai aiba oase si se taie bastonase lungi de 15 cm. Se aseaza bastonasele de somon unul laga altul, apoi cele de salau se intercaleaza, formad un grilaj, un fel de impletitura. Se aseaza grilajele intr-un ...
Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale
Dupa cum ziceam, am scos pulpele inferioare, le-am asezat intr-o tava, le-am condimentat, am turnat zeama de portocala si vinul. Am acoperit tava si am dat-o la cuptor vreme de vreo ora si jumatate. A iesit o nebunie. Am garnisit friptura cu piure de ...
Ceafa marinata
Se amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute. Am servit cu cartofi spumica (piure cu lapte si unt) si ...
Pui pe gratarul din cuptor !
Se taiu puiul si se opresc numai aripile ,pulpele si pieptul.(Se poate prehati si intreg ,dar nu am avut multe persoane la masa si am preferat sa-l tai). Puiul se da cu sare grunjoasa se maseaza bine si se da la frigider pentru cateva ore. ...
Costita marinata
Intr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate. Intre timp facem sosul pentru gratar. Se taie ceapa cubulete se ...
Curcan in vin si suc de portocale
Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava. Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele. Apoi am adaugat vinul si zeama ...
Curcan cu mere la cuptor
Se spala si se curata bine pulpele, se asaza intr-o tava impreuna cu merele. Se condimenteaza, se stropesc cu ulei si coniac si se adauga putina apa. Eu le-am pus intr-o punga pentru ca iese carnea mai frageda. Se introduce tava in cuptorul incalzit ...
Ravioli cu carne si sos
Se framanta aluatul cu cele 2 oua si faina cat cuprinde si se da la frigider pentru 1 ora. Intre timp marinam carnea taiata cubulete cu sos de soia, vin ,usturoi si condimente , o tinem la rece cam 1 ora. Scoatem carnea si o pregatim intr-o ...
Somon la cuptor cu cartofi
Preparare : eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in frigider. Dupa aceea intr-un platou care poate fi pus la cuptor , turnam uleiul si apoi aranjam bucatile de somon. ...
Prepelite umplute
Preparare: se spala si se curata bine prepelitele si pun intr-un vas mai adanc. Turnam peste ele un amestec facut din 100 ml ulei , 150 ml vin alb demisec, 100 ml apa, sare, piper, o lingurita boia, o lingura de ierburi maruntite ( eu am ...
Muschi de porc impanat
Se cresteaza muschiul pe diagonala in ambele sensuri si in fiecare crestatura se pune cate o feliuta de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara salvie uscata si se stropeste cu ulei. Se pune in tava si se da la cuptor. Dupa 20 de ...
Mix grill cu sos de ciuperci si cartofi la cuptor
Preparare : pregatim gratarele, le facem cu condimente si ierburi aromate maruntite si le lasam la frigider pentru o ora . Se pun cartofii la fiert in coaja si selasa la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute. Dupa aceea ...
Pui la cuptor in lapte a la Jamie Oliver
Spalam bine puiul si il stergem cu un servet absorbant. Saram bine puiul si apoi il prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-l pe toate partile pana devine auriu. Cand este rumenit il mutam in tava, eu am folosit si acum vasul roman ca nu pot ...
Curcan bucati cu legume la cuptor
Asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta. Punem peste ele ceapa verde maruntita si ardeiul si telina date pe razatoare. Facem intr-un bol separat un ...
Pastrav proaspat cu legume la cuptor
Se curata si se spala pestele. Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in ...
Pizza regala cu ou
Avem nevoie de aluat facut din 250 grame de faina de tip 55 , 12,5 grame drojdie proaspata, 100 ml apa calduta, o jumatate de lingura de zahar, putina sare, 1-2 linguri de ulei de masline, o lingura mare de smantana grasa. Se ...