Salata verde cu sos si oua
Intr-un ibric se pun ouale sa fiarba aproximativ 5 minute, sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, se pun imediat in apa rece cateva minute ca sa se poata curata usor.Se curata si se spala frunzele de salata in 2-3 ape si se lasa sa se scurga pe un prosop ...
Salata mixta cu pasta de susan- specifica tarilor arabe
Se taie marunt toate vegetalele.Intr-un bol se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se adauga treptat sucul de lamaie.La inceput pasta se ingroasa, dar pe masura ce se adauga sucul de lamaie devine spumoasa; daca ni se pare ca este prea ...
Salata de patrunjel verde cu iaurt-Bagdunesieh
Patrunjelul verde se spala ; se aleg frunzele si se toaca marunt cu cutitul sau intr-un blender.Intr-un bol se amesteca bine uleiul de susan cu sucul de lamaie;se subtiaza cu iaurtul care se adauga treptat la compozitie.Se adauga patrunjelul tocat si ...
Baqdonisie(specific arab).Salata de patrunjel
Patrunjelul,curatat si spalat,se toaca;usturoiul se bate.Intr-un bol se pune,pasta de susan;se mesteca bine cu apa,usturoiul,zeama de lamiie,sarea.Trebuie sa aiba consistenta unui sos;daca e prea subtire,se pune putina pasta de susan;daca e prea ...
Salata de vinete (specific arab)
Vinetele se coc,se curata,se toaca marunt,ca si pt salata de vinete romaneasca(eventual putin mai mare).Dupa aceea, se pun ingredientele amintite,peste;se amesteca bine;se potriveste de sare si lamiie.Se pune intr-o farfurie;se orneaza cu ulei de ...
Baba Ghanoush
In blender se pun vinetele,usturoiul,tahina,ceapa,si sucul de lamiie;se mixeaza.Se da la rece pina cind e gata de servit.Se serveste in platou cu boia si patrunjel deasupra ,cu piine pita ("libaneza"i se spune in Romania)taiata in triunghiuri si ...
1