SiteDeBucate » rozmarin

Retete cu rozmarin

 Baghete Baghete
Se framanta un aluat din faina, drojdie, apa si sare. Se lasa la dospit, apoi se imparte in patru. Se intind foi dreptunghiulara, se presara boia sau rozmarin macinat pe intreaga suprafata, apoi se ruleaza. Se aseaza in tava pe hartie de copt, se ...
 Legume fripte Legume fripte
Am spalat bine legumele si le-am taiat bastonase. Le-am asezat intr-o tava si le-am amestecat cu ulei si condimente, apoi am pus tava in cuptorul incins vreme de 45 min. Daca ati sti ce bune au iesit... Intr-adevar, se simte dulceata legumelor, iar ...
 Pate de ficat de pui Pate de ficat de pui
Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute. Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a ...
 Degetele de pui Degetele de pui
Pieptul de pui se taie betisoare cat un deget de groase, apoi se face un amesteca din chili, boia si rozmarin, sare si piper si se amesteca cu puiul. cantitatile e in functie de cat de picante sau nu doriti sa fie degetelele....eu le-am facut mai ...
 Cus cus cu pui si legume Cus cus cu pui si legume
Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam pieptul de pui taiat fasii si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare si piper. Intre timp prajim putin pastele de cus cus in unt, nu foarte mult, doar pana se ...
 Mancare de linte Mancare de linte
Se taie sunculita felii si se caleste in ulei de masline. Se adauga ceapa tocata, usturoiul maruntit si rozmarinul se lasa la calit. Se adauga lintea spalata, apoi aproximativ 1 lintru de apa. Se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora, ...
 Cartofi crocanti , aromati si picanti Cartofi crocanti , aromati si picanti
Cartofii se curata de ceaja se spala si se taie pe de-a lundul.  Intr-un bol se amesteca malaiul(~ 2 mani) cu curry 2 lingurite cu varf,boia dulce cat sa coloreze cartofii, si restul de condimnte am pus la ochi.....idea e sa fie un joc de arome. ...
 Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale
Dupa cum ziceam, am scos pulpele inferioare, le-am asezat intr-o tava, le-am condimentat, am turnat zeama de portocala si vinul. Am acoperit tava si am dat-o la cuptor vreme de vreo ora si jumatate. A iesit o nebunie. Am garnisit friptura cu piure de ...
 Friptura de gasca - Savoare exotica Friptura de gasca - Savoare exotica
Se dezoseaza pulpele, se cresteaza in zona mai groasa. Marinata: se mixeaza usturoiul cu sare, piper si vinul, incat sa se obtina o pasta. Se amesteca cu uleiul si condimentele. Fiecare bucata de carne se freaca cu pasta pe partea crestata, apoi se ...
 Rulada din piept de pui Rulada din piept de pui
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, oua, ierburi si condimente. Pe o folie de aluminiu bine unsa cu ulei intindem compozitia de carne tocata, in strat potrivit de gros. Presaram cu telemea si cascaval rase si presaram cu patrunjel. ...
 Pui la cuptor cu cartofi Pui la cuptor cu cartofi
*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu  2 linguri de  ulei de masline . * puiul il condimnetez cu sare, piper, ...
 Pastrav la cuptor Pastrav la cuptor
Curatam si spalam pestii, ii lasam sa se usuce un pic si ii condimentam cu sare, piper si boia. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei de masline. Adaugam ace de rozmarin in interiorul pestilor si cate o bucata de ustuoi zobit. Turnam un pahar cu vin, ...
 Ratatouille Ratatouille
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena. Vanata, ...
 Clatite aperitiv Clatite aperitiv
Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu 1 lingurita de sare. Umplutura: Legumele tocate ...
 Paste de porumb cu pui si ciuperci Paste de porumb cu pui si ciuperci
Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam carnea tocata si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare. Ciupercile le fierbem in apa cu sare, dupa care le calim in putin ulei de masline. Pastele le fierbem ...
 Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante
Aripioarele le dau in doua , dupa care le condimentez si le las asa 2 ore sa prinda gustul condimenteleor dupa care le pun pe gratar pentru 45 minute.  ...
 Ceafa marinata Ceafa marinata
Se amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute. Am servit cu cartofi spumica (piure cu lapte si unt) si ...
 Pui pe gratarul din cuptor ! Pui pe gratarul din cuptor !
Se taiu puiul si se opresc numai aripile ,pulpele si pieptul.(Se poate prehati si intreg ,dar nu am avut multe persoane la masa si am preferat sa-l tai). Puiul se  da cu sare grunjoasa se maseaza bine si se da la frigider pentru cateva ore. ...
 Cartofi aromati Cartofi aromati
Spalam bine cartofii si-i taiem felii, avand grija sa nu-i taiem de tot. Punem intre felii cate un catel de usturoi (in felul acesta se va pastra si distanta intre felii), condimentam cu sare, piper, boia iute, ornam cu cateva fire de rozmarin. ...
 Friptura de porc cu crusta de verdeata Friptura de porc cu crusta de verdeata
Toate condimentele verzi se pun intr-un robot si se amesteca bine, pana se formeaza o pasta. Porcul se trece alternativ prin pasta din verdeata si malai si se prajeste intr-o tigaie.   Reteta initiala prezenta o friptura mult mai in sange decat ...
1-1011-2021-26
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu rozmarin - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z