Ciorba de fasole boabe
Se alege fasolea de impuritati, se spala in mai multe ape, si se pune la fiert ; se lasa sa clocoteasca 5 minute si se scurge de lichid. Se pune din nou la fiert cu apa calda. ...
Strudel cu fructe de padure
Se pune faina bine cernuta intr- un bol mai mare si se framanta cu untul topitul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). ...
Prajitura Pistruiata
Se bat bine albusele cu zaharul pus in ploaie, pana ce zaharul nu se mai simte; urmeaza rand pe rand galbenusele, faina si cacaua. Se toarna compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina ...
Chec cu dovlecel
Un deliciu in aceasta perioada a anului, dovlecelul poate fi preparat in mult mai multe feluri decat ne- am obisnuit in traditionala bucatarie romaneasca : dovleac copt. De aici vine urmatoarea sugestie pentru voi gospodinele : ...
Prajitura cu dovlecel si nuci
Intr- un bol de sticla sau intr- un castron mai mare, frecati ouale cu 2 cesti( ceasca trebuie sa fie aceeasi la toate ingredientele) zahar pus in ploaie, pana la topirea lui completa. ...
Piftie din carne de curcan
Un preparat usor si sanatos care ar putea deveni preferatul familiei in orice anotimp .Piftia poate fi pregatita din carne de pui, curcan sau porc. si deasemenea poate fi asezonata cu diferite legume dupa fantezia fiecareia dintre noi ! ...
Rosii umplute cu maioneza si porumb
Trebuie neaparat sa realizati aceasta combinatie savuroasa : rosii cu porumb, daca nu pentru calitatile gustative si terapeutice, macar pentru faptul ca este foarte usor de realizat si nu necesita mult timp! ...
Mozzarella cu rosii
Delicioasa Mozzarella in combinatie cu prospetimea rosiilor si savoarea condimentelor speciale, poate fi aperitivul cu care incepi orice festin gastronomic !Si asta se poate realiza in doar 10 minute si pentru toata familia.
...
Supa cu carne de pui si taitei
Usoara si hranitoare, incalzind atat trupul cat si sufletul, supa de pui cu taitei de casa, ramane cu siguranta printre mancarurile preferate ale intreagii familii. ...
Parjoale moldovenesti
Timpul nu va permite sa gatiti un meniu intreg si familia soseste curand, iata un preparat simplu care poate fi solutia perfecta. ...
Crochete din oua
Sunt aperitive cu traditie in gastronomia frantuzeasca si de aceea ti le recomand ca aperitive calde ; daca le incerci odata, cu siguranta le vei pregati si prietenilor tai cu prima ocazie.
...
Prajitura pufoasa cu caise
Este vremea caiselor si inca nu ai gatit nici un desert cu aceste apetisante fructe? parca- ti si aud raspunsul : nu am avut reteta! Da , si pentru ca te cred, iti ofer eu una !
...
Prajitura cu visine
Ne- am cam saturat de prajiturile cu creme, fine si cat mai dulci?
Da, pai atunci hai sa pregatim in numai cateva minute, o prajitura pufoasa cu gust dulce- acrisor,intr-un cuvant o prajitura \"racoritoare\", numai buna in acest sezon cald. ...
Prajitura cu nuca de cocos
Amestecam toate ingredientele foarte bine si obtinem un aluat moale; il impartim in doua parti egale si intindem doua foi.
...
Prajitura glazurata cu nuci
Albusele se bat cu putina sare de lamaie pana ce divin spuma tare, apoi turnam in ploaie zaharul, putin cate putin ; se incorporeaza praful de copt, nuca macinata, faina si cacaua ...
Supa de conopida cu pui si smantana
Supa de conopida cu pui si smantana, savuroasa si delicata, este recomandata si de faptul ca poate fi realizata intr- un timp scurt si mai ales de numarul scazut de calorii.Ce zici, te bagi?
...
Ciorba de sfecla rosie
Sfecla rosie este dulceaga, frumos colorata si plina de fibre si vitamine; si asta nu -i tot, alaturi de morcov si lamaie, are un gust desavarsit!
...
Vinete umplute cu carne de porc
Cureti bine de pieliti, carnita de porc si o spali sub jet de apa rece si o treci prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-82