Paste cu mere
Pui la fiert apa cu sare si cand da in clocot adaugi pastele si le lasi sa fiarba 8-10 minute. Cand sunt fierte, le scurgi, le treci sub un jet de apa rece si le lasi deoparte. Cureti apoi merele, le dai pe razatoare, le calesti cu margarina 10 ...
Musaca de paste fainoase cu soia
Pui pastele la fiert in apa cu sare si dupa ce au fiert, torni peste ele o cana cu apa rece, apoi le tragi de pe foc. Acoperi cratita si le lasi sa se umfle 10-15 minute, apoi le strecori. Intre timp, pui si soia la fiert pentru 30 de minute in apa ...
Paste cu vinete
Se spala vanata si se taie in cubulete,se sareaza si se lasa timp de o ora la scurs.Dupa ce au lasat cuburile de vinete zeama proprie,se usuca bine cu servetele de bucatarie absorbante si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei.Intre timp ,punem o oala ...
Taitei(lati),de casa,cu varza calita
Varza se taie fideluta,se freaca cu 1 lingurita,rasa,de sare,apoi,se lasa cam 20-30 minute.Dupa aceea se stoarce si se caleste in cca 3 linguri de ulei.Se caleste la foc mic;cind e gata se pune sare si piper dupa gust.Se pregatesc taiteii,lati:intr-o ...
VARZA CALITA CU PASTE
Varza se taie fideluta. Intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim usor, adaugam boiaua si la urma varza cu rosioarele. Calim varza la foc domol cam 20-30 minute, potrivim de sare si piper, stingem focul. Intre timp, ...
Paste cu ciuperci
Pastele se dau la fiert in apa clocotita, sarata, la care se adauga o lingura de ulei de floarea soarelui.Ceapa se caleste in ulei de masline, se adauga morcovul ras fin, ardeiul taiat cubulete. Dupa ce se moaie legumele, se adauga ciupercile, se ...
Paste cu mere si nuci
Se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.Eu folosesc paste "Gata" -fierb repede, isi pastreaza forma si nu se lipesc intre ele.Se scurg bine si se clatesc cu apa rece.Se pune o lingura de margarina intr-o tigaie si se pun ...
Ciorba de paste cu zeama de varza si tarhon(de post)
La 3 litri de apa se pune cam 350 400 ml de zeama de varza(chiar mai multa ,dupa gust)se da la fiert.Se adauga zarzavaturile tocate marunt se condimenteaza se aduga pastele si se mai fierbe 10min(in functie de paste).Se face un rantas din o lingura ...
1