SiteDeBucate » Retete de post

Retete Retete de post

 Supa simpla, de chimion Supa simpla, de chimion
Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit si chimenul. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc ...
 Mamaliga cu cartofi Mamaliga cu cartofi
Cartofii se fierb,decojiti,cu putina sare;cind sint fierti(dupa cca30 minute),se paseaza si se sareaza dupa gust.Pe urma,intr-o cratita,se pun cartofii,malaiul,sarea;se pune,apoi,apa,incetul cu incetul,mestecind tot timpul.Dupa aceea,punem cratita pe ...
 Ciuperci   pleurotus cu ceapa si bulion(post) Ciuperci pleurotus cu ceapa si bulion(post)
Ceapa o curatam de foi o spalam si o taiem marunt . Apoi o calim in ulei incins impreuna cu usturoiul taiat feliute . Adaugam patrunjelul tocat , ciupecile taiate in feliute,sare , piper si cimbru sau oregano .Lasam la foc 5 minute amestecind din ...
 Mancarica de bob Mancarica de bob
Bobul ales, se lasa la muiat 12 ore.Intre timp schimbam apa fierbinte de 2-3 ori. Se fierbe schimband apa de 2 ori. Se adauga la fiert o ceapa,2 catei de usturoi, o foaie de dafin.Separat calim o ceapa, la care se adaugam bobul fiert, strecurat. Se ...
 E marn E marn
Intr-un castron se pune grisul, sarea, zaharul și oul, se amesteca bine si se adauga lapte pana ajunge la consisteta unui aluat de clatite. Se lasa asa o jumatate de ora pana se umfla grisul apoi se amesteca si se mai adauga lapte pana ajunge din ...
 Supa cu razalai Supa cu razalai
RazalaiiDin faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff tare.Se ia aluatul si se da prin razatoare,cea cu ochiurile mari,se rade,se da aluatul din nou prin faina,se rade din nou,iarasi se da prin faina ,pana se ...
 Mancare de ciuperci Mancare de ciuperci
Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in care sunt mari sau se lasa intregi, daca sunt mici.Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, apoi se adauga ciupercile, rosiile taiate cubulete (in ...
 Paine dulce Paine dulce
Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot.Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi se pun uleiul si sarea.Siropul caldut, obtinut din apa si zahar, la care se adauga 2 linguri de esenta de vanilie, se toarna treptat peste faina. Aluatul ...
 TOCANITA DE LEGUME TOCANITA DE LEGUME
Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune la calit intr-o cratita cu ulei si putina sare. Morcovul se curata, se da pe razatoare si se pune peste ceapa la calit. Legumele se spala se curata si se taie cubulete. Cand ceapa devine transparenta se ...
 Paste cu ciuperci Paste cu ciuperci
Pastele se dau la fiert in apa clocotita, sarata, la care se adauga o lingura de ulei de floarea soarelui.Ceapa se caleste in ulei de masline, se adauga morcovul ras fin, ardeiul taiat cubulete. Dupa ce se moaie legumele, se adauga ciupercile, se ...
 "Prajitura" cu malai "Prajitura" cu malai
Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua.Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte.Se face un mujdei mai gros care se amesteca cu rosia taiata cubulete si bulionul subtiat cu ...
 Legume sotate Legume sotate
Intr-un vas cu apa , sare si putin ulei punem la fiert legumele.Separat se pune la incins uleiul si calim ceapa tocata marunt.Adaugam legumele scurse bine de apa si lasam la foc mic sa scada zeama pe care o lasa.Condimentam dupa gust cu sare si piper ...
 Negresa de post Negresa de post
Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute.Se ...
 Saratele Saratele
Se dizolva drojdia in vin,se adauga apoi sarea,margarina si faina.Se framanta bine.Se intinde o foaie subtire si se dau forma saratelelor.Se presara dupa preferinta,chimen,susan sau mac,apasand usor cu mana ca sa intre in aluat.Se ia fiecare bucata ...
 Salata de primavara cu vinete in aluat de bere(de post) Salata de primavara cu vinete in aluat de bere(de post)
Dupa ce sau fiert cartofi in coaja se curata si se taie rondele .la fel se taie ceapa si castraveti.Gogosari se taie julien.Se amesteca toate legumele inrun bol se condimenteaza dupa gust si se adauga maioneza de mustar(vezi salata de beouf de ...
 Pilaf cu morcov si soia. Pilaf cu morcov si soia.
Intr-o craticioara punem orezul spalat,morcovul razuit ,cubul knorr,catelul de usturoi curatat de pielita,citeva firicele de patrunjel ,uleiul si apa.Punem la foc mediu timp de 15 minute si nu invirtim deloc.Trecut acest timp adaugam granulele de ...
 Salata orientala(Post) Salata orientala(Post)
Cartofi cu tot cu coaja ai punem la fiert 35-40 de minute____Ai scoatem si ai lasam sa se raceasca putin,apoi ai curatam de piele si ai taiem dupa plac (eu i-am taiat in bucatele mai mari)____Peste ei adaugam ceapa taiata solzisori ...
 Coliva de grau fiert Coliva de grau fiert
Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti apa si se da la cuptor. Cand incepe sa fiarba se da la foc mic.Dupa ce este fiert, se incrporeaza zaharul si aromele. Se serveste ca desert (in ...
 Placinte cu varza murata Placinte cu varza murata
Se face un aluat din cele 2 tipuri de faina,apa calda,drojdia dizolvata impreuna cu zaharul,amestecate cu sarea, semintele de in si uleiul.Se lasa la crescut 30 minute in cuptorul stins.Intre timp se marunteste varza in robotul de bucatarie si se ...
 Ciorba de salata verde Ciorba de salata verde
Salata se spala si se rupe in parti mai mici.Orezul se pune la inmuiat intr-un castron cu apa. Zarzavatul se da prin razatoare si se caleste in ulei cca 1 minut. Se innabusa cu apa, apoi se pune salata. Dupa ce da in cateva clocote, se pun orezul, ...
1-1011-14
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete de post - Pagina 10
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z