SiteDeBucate » Preparate vegetariene si de post

Retete Preparate vegetariene si de post cu usturoi

 Orez  indian cu lamaie Orez indian cu lamaie
Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom.Orezul Basmati se opareste si apoi se spala bine.Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu 2 minute.Se adauga sucul ...
 Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe
Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipareaza dupa gust.Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare ...
 Mancare de vinete cu dovlecei si rosii Mancare de vinete cu dovlecei si rosii
Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratiare.Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si ...
 Chiftele cu orez Chiftele cu orez
Se fierb cartofii in coaja, se scurge apa in care au fiert, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare cand sunt reci. Se pune orezul spalat bine la fiert cu 3 cani si jumatate de apa pana nu mai are apa deloc si se lasa la racit. Se amesteca ...
 Mancare de ciuperci Mancare de ciuperci
Calesc ceapa, adaug ciupercile taiate feliute, las sa se caleasca impreuna, adaug o cescuta de apa, sare, piper macinat, cimbru, usturoiul pisat. Cand scade sosul, diluez faina cu laptele, adaug smantana, incorporez cu cipuercile. Las sa clocoteasca ...
 Cartofi cu broccoli si iaurt Cartofi cu broccoli si iaurt
Se curata cartofii,se taie bucati mai mari, se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg. Broccoli se opareste in apa cu sare cateva minute, fara sa se inmoaie foarte tare, iar ardeii se taie in bucati mai mari. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, ...
 Tocanita din ghebe Tocanita din ghebe
Cureti, speli ghebele, dai un clocot, clatesti, strecori. Dai pe robot sau pe masina de carne. Calesti ceapa in tigaia cu ulei incins, adaugi ghebele, le calesti 3 minute cu ceapa, adaugi supa de de legume, sare, piper, cimbru. Lasi sa scada, adaugi ...
 CARTOFI NOI LA CUPTOR CU SOS DE USTUROI CARTOFI NOI LA CUPTOR CU SOS DE USTUROI
Cartofii se spala ,se curata si iar se spala,se scot pe un servet sa se scurga.Folia se rupe in patrate egale cat sa incapa cartofii,se pune cate un cartof se sareaza apoi se impacheteaza ,tot asa pana la ultimul cartof.Se pun intr-o tava si se ...
 Paste din orez cu sos de legume. Pentru vegetarieni si nu numai ! Paste din orez cu sos de legume. Pentru vegetarieni si nu numai !
Pastele se pun la fiert in apa fiarta cu putina sare. Se sierb 3-4 minute, dupa cum este recomandat pe pachet.Legumele se spala .Rosiile se oparesc si se curata de coaja dupa care se taie cubulete.Ceapa si ardeiul se taie julien.Morcovul se da prin ...
 Crema de spanac cu cartofi si torta de oua Crema de spanac cu cartofi si torta de oua
1)Usturoiul tocat se caleste cu untul la foc mic,f.putin,adauga cartofi cubulete,amesteca,apoi supa de knorr sau apa fierbinte si vegeta.Nu am pus sare,nici piper.Lasa sa fiarba cca 15 min.la foc mediu.Adauga spanacul(al meu era ...
 Mancarica de telina cu mastine Mancarica de telina cu mastine
Legumele se spala si se curata.Maslinele se oparesc .Ceapa si ardeiul gras se taie julien.Ciupercile se feliazaTelina se taie in dreptunghiuri.Toate se pun impreuna cu uleiul si un pahar de apa intr-un wok si se inabuse 10 minute.Se adauga sare,foaia ...
 Ghiveci cu naut a'la Alina ( Pentru o viata indelungata !) Ghiveci cu naut a'la Alina ( Pentru o viata indelungata !)
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Se fierbe separat.Legumele se spala si se coc cateva minute pe gratar.Se taie feliute sau fasii. Se pun toate intrun vas de lut, in care am pus uleiul de masline. Se adauga condimentele si verdeata taiata ...
 Ciuperci pleurotus Alina Ciuperci pleurotus Alina
Ciupercile se spala sub jet de apa.Se spala legumele.Ardeiul, usturoiul, ghimbirul se taie julienIntr-o cratita (se poate folosi si vas de pamant)se pune uleiul. Se pun ciupercile peste care se adauga toate ingredientele pregatite, mai putin vinul.Se ...
 Ratatouille Ratatouille
1) Curatati vinetele si taiati-le cubulete mici, pregatiti ardeii si taiati-i feliute subtiri, dovleceii rondele, asa veti taia si morcovii. Rosiile curatate de pielita si de seminte se taie felii; 2) Taiati pestisori ceapa, si inpreuna cu usturoiul ...
 Chiftelute din piure de cartofi Chiftelute din piure de cartofi
O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post!Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul ...
 Pateu de soia Pateu de soia
Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut).Boabele de soia se pun la inmuiat in multa apa, peste noapte. Dimineata, se pun la fiert, intr-o oala mare, aproape 2 ore. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca putin, si apoi ...
 Salata de frunze de  papadie Salata de frunze de papadie
Se spala frunzele si se rup. Coditele mai groase se indeparteaza. Se pune sare si se amesteca bine, apoi se lasa la scurs. In functie de cantitatea de frunze si de preferinte, se pun zeama de lamaie, uleiul de masline si usturoiul zdrobit. ...
 Orez aromat Orez aromat
Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline. Se lasa la foc potrivit 10 min, dupa care se aduga orezul si o cana apa. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se lasa la foc potrivit si se adauga ...
 Ciuperci la cuptor Ciuperci la cuptor
Pot spune ca am avut o copilarie frumoasa,cu mancaruri specific romanesti,pregatite cu iscusinta si mult suflet de bunica.Duminica ramane in mintea mea drept ziua in care se servea friptura.Indiferent ca era de porc,pasare sau vita,ca era la ...
 Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab) Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)
Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa .Dupa ce s-au racit se toaca marunt.Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si restul ingredientelor .Se amesteca bine.Se decoreaza cu ...
1-1011-11
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate vegetariene si de post cu usturoi - Pagina 10
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z