Cartofi la cuptor
Se curata cartofii si se taie 4-6 bucati . Se pun la fiert pana ce intra furculita in ei. Se fune o folie hartie pt prajit se stopeste bine cu ulei de masline ,se pun cartofii fierti se condimenteaza cu condiment pt cartofi,boia dulce,sare,piper ...
Rasol picant de fasole verde
Fasolea se curata si se fierbe cu putina sare, se scurge, se strpeste cu ulei de masline, se sareaza dupa gust. La salata asta eu folosesc mereu un otet aromat cu diverse ierburi, busuioc, cimbru, de data asta am avut cu catina, este un f bun ...
Cartofi deliciosi la cuptor cu vin
cartofii se curata de coaja si se spala. se taie cartoful in 4-6 bucati,depinde cat este de mare. intr-o tava puneti putin ulei. asezati cartofii acolo si ii condimentati cu vegeta,piper si boia de ardei.(sau mai puneti si alte ierburi aromate care ...
Mancarica de ciuperci cu rosii
Se spala bine ciupercile, se taie in doua sau in patru in functie de marime, apoi se stropesc cu suc de lamaie. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Daca sunt proaspete se curata si se toaca rosiile. Se calesc ciupercile in uleiul ...
Vinete impanate
Spalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate pe lunjime(taiem vanata in 8 ).Vinetele nu le curatam ...
Tocanita de ciuperci
Se pune uleiul intr-o cratita sa se infierbante bine,pe foc mic,apoi se pune ceapa taiata fideluta si se lasa cateva minute pana devine sticloasa,apoi se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul capia taiat julien,se adauga o cana de apa cat sa ...
Salata de vinete(by Irina)
Se coc vinetele pe plita se curata si se lasa la scurs. Ceapa se toaca cu usturoiul marunt. Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt,daca se poate si de smaburi(eu nu i-am scos) Patrunjelu se toaca marunt. Dupa ce vinetele sau scurs bine se ...
Tocanita de hribi (sau opintici)
Hribii ii curatam bine. Ii spalam in 4-5 ape ,apoi ii lasam intr-o oala cu apa cam 30 min pentru a se indeparta toata murdaria de pe ei, apoi ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 20 min cu un strop de sare. Ceapa o curatam,o spalam si ...
Tocanita de soia cu cus-cus
Se pun cuburile de soia la inmuiat in apa calduta. Ceapa si usturoiul se toaca, apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei pana se inmoaie. Se adauga soia scursa de apa, pasta de ardei si o cana cu apa calda si se lasa sa fiarba cca. 20 de minute. Se ...
Tocanita de ardei si ciuperci
-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei. -Se pun ciupercile,apoi se adauga 1/2 cana supa de legume si se lasa la fiert 20 de minute. -Dupa cele 20min se adauga ardeii taiati felii si se lasa la fiert 10 minute. -Se pun rosiile taiate marunt si ...
Fasole batuta
Fasolea fiarta si usturoiul se mixeaza pana devine pasta,si se pune din apa in care a fiert putin cate putin pt. a nu fi prea uscata. Se aseaza pasta de fasole intr-un castron si se fac niste riduri(asa le zic eu)cu furculita. Intr-o tigaie se pune ...
Hribi cu usturoi si mamaliguta
Ciupercile se spala bine sub jet de apa, se taie cuburi mari si se dau intr-un clocot. Se scurg bine de apa si se clatesc cu apa rece. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga usturoi zdrobit bine si se amesteca 1 minut, se adauga ciupercile ...
Ghiveci calugaresc in vas smaltuit
Toate legumele se curata si se taie bucatele potrivite. Se pun in vasul de lut smaltuit, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor, la foc potrivit si cu capac cam o ora. Apoi, se scot din cuptor , se condimenteaza, se toarna pasta de rosii, ...
Ciulama cu ciuperci
Se pune la calit ceapa impreuna cu ciupercile taiate subtirel,se tin pana se inmoaie dupa care adaugam faina,amestecand bine,apa,sare si piper , -tinem pe foc pana se ingroasa,la final adaugam patrunjel tocat fin. ...
Iahnie de fasole
Fasolele se spala bine in multe ape . Se pun intr-un lighean cu apa fierbinte la umflat 3-4 ore. Intr-o oala se pune pe jumatate cu apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa incepe sa fiarba,adaugam fasolele umflate. Le lasam la foc potrivit cu un ...
Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor
Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-o tigaie punem uleiul. ...
Frigarui vegetariene
Taiati vinetele in cubulete, ciupercile in sferturi sau jumatati, ardeiul in bucati mai mici. Puneti toate ingredientele intr-un castron si stropiti-le cu ulei, condimentati-le cu sare si piper.Lasati-le la rece, la marinat, 15 minute, apoi ...
Lasagna cu verdeturi de primavara
Foile de lasagna se pun la fiert pe rand in apa cu sare si o lingurita de ulei, si asta pentru ca sa nu se lipeasca.Nu se lasa decat sa se inmoaie putin. Se scot si se pun separat.In putin ulei se calesc ceapa verde tocata marunt, ...
Pateu de telina
Cureti telinele de coaja si le treci prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi le stropesti cu zeama de lamaie. Branza de vaci o sfarami cu furculita si o amesteci cu uleiul pana se alifiaza. Cureti ceapa si usturoiul si le tai marunt, apoi le amesteci ...
Linte cu telina si usturoi
Curatati telina si taiati-o un cubulete.Clatiti-o in ulei, sarati si piperati si cand incepe sa se inmoaie, adaugati usturoiul curatat si pisat.Dupa 5 minute, adaugati lintea, vinul si lasati sa fiarba la foc potrivit, pana cand sosul incepe sa se ...
1-1011-11