Ratatouille
In primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam (doar la vinete lasam coaja). Taiem ciupercile in 4, iar ...
Mix de legume inabusite
Legumele se spala si se taie rondelemai groase. Vinetele se sareaza si se lasa putin sa iasa apa din ele, apoi se spala cu apa rece. Intr-un vas de iena mai adanc se aseaza in straturi vinetele, ciupercile, fasolea galbena, poi rondele de dovlecei si ...
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii
Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratoare. Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si ...
Spaghetti aglio,oglio&peperoncino
Se fierb pastele al dente intr-o cantitate suficienta de apa cu sare (1 litru de apa si o lingura rasa de sare la fiecare 100 g de paste), apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Intre timp se curata usturoiul si se taie felioare. Ardeiul se ...
Ghiveci calugaresc in vas smaltuit
Toate legumele se curata si se taie bucatele potrivite. Se pun in vasul de lut smaltuit, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor, la foc potrivit si cu capac cam o ora. Apoi, se scot din cuptor , se condimenteaza, se toarna pasta de rosii, ...
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii
Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratiare.Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si ...
Ghiveci cu naut a'la Alina ( Pentru o viata indelungata !)
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Se fierbe separat.Legumele se spala si se coc cateva minute pe gratar.Se taie feliute sau fasii. Se pun toate intrun vas de lut, in care am pus uleiul de masline. Se adauga condimentele si verdeata taiata ...
Ciuperci pleurotus Alina
Ciupercile se spala sub jet de apa.Se spala legumele.Ardeiul, usturoiul, ghimbirul se taie julienIntr-o cratita (se poate folosi si vas de pamant)se pune uleiul. Se pun ciupercile peste care se adauga toate ingredientele pregatite, mai putin vinul.Se ...
Ratatouille
1) Curatati vinetele si taiati-le cubulete mici, pregatiti ardeii si taiati-i feliute subtiri, dovleceii rondele, asa veti taia si morcovii. Rosiile curatate de pielita si de seminte se taie felii; 2) Taiati pestisori ceapa, si inpreuna cu usturoiul ...
Ciulama de ciuperci cu mere a la Tradaro
- La ciuperci li se rup coditele si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.- Intr-un alt vas se pune apa, faina, usturoiul tocat marunt, uleiul, 1/2 lingurita cimbru praf, sare si se pune la foc potrivit si se ...
Ciulama de ciuperci Tradaro
Se curata ciupercile si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa cat sa le acopere cam 2 cm peste.Intr-un alt vas se pune untul cu usturoiul tocat marunt si se rumeneste la foc potrivit pana usturoiul devine putin auriu. Atentie sa nu se ...