Figurine din biscuiti si nuci
Se da prin masina de nuca biscuitii si nucile.Separat se face un sirop din zahar,apa,esenta de rom si coaja de lamaie.Se adauga amestecul de nuca si biscuite in acest sirop pana se obtine o pasta care se poate modela. ...
Chiftelute de miel
Carnea se spala, se sterge si se taie cuburi.Se da prin masina de tocat si se pune intr-un castron.In 2 linguri cu ulei se calesc ceapa si usturoiul tocat marunt. Apoi se adauga la carne impreuna cu ouale batute ca pentru omleta,painea ...
Gogosele de cartofi
Cureti cartofii si ii pui la fiert in apa cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul si cand da in clocot adaugi faina si amesteci repede. Mai fierbi 2-3 minute si dai sosul deoparte. Dupa ce au fiert cartofii, ii treci prin masina de tocat (sau ii ...
Crema de biscuiti cu mere
In tava aragazului pui la copt merele spalate si curatate de casuta de samburi. Dupa ce s-au copt, le scoti coaja si miezul si le lasi sa se raceasca. Apoi le pasezi prin sita sau le maruntesti cu mixerul. Pregatesti un sirop ceva mai gros din zahar ...
Ostropel din carne de miel
Tai carnea bucati, o inabusi in ulei, apoi o scoti si o fierbi separat cu putina supa de carne sau apa. In grasimea ramasa de la inabusit, pui ceapa tocata, faina, le prajesti putin si stingi cu putina supa in care a fiert carnea. Adaugi bulionul si ...
Stufat de miel
Carnea se portioneaza. Ceapa uscata se toaca marunt. Carnea si ceapa se calesc in ulei intr-o cratita incapatoare. Peste carne si ceapa se pun, pe rand, la calit, usturoiul verde curatat si taiat bucati de circa 3 cm lungime, ceapa verde, cu cozi cu ...
Paine cu masline
Amesteci drojdia cu zaharul si o lingura de faina, putina apa minerala pana se formeaza un aluat, care trebuie sa stea la crescut 30 de minute.Amesteci aluatul dospit cu restul de faina, uleiul de masline, o lingurita de sare, o lingurita de miere, ...
Impletitura cu seminte
Amesteci drojdia cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si doua de lapte pana obtii un aluat, pe care il lasi la loc cald circa doua ore ca sa creasca.Asezi faina, sarea, uleiul, laptele si zaharul intr-un castron mare, adaugi maiaua dospita si ...
Friptura de miel
Tai carnea de miel in bucati potrivite, o speli si o lasi sa se scurga de apa. Prepari un sos din 3-4 linguri de mustar, boia, 1 pahar de vin rosu, 1 pahar apa, sare, piper, rozmarin si putin ulei. Dai carnea prin sos, o asezi in tava, pui usturoiul ...
Stufat de miel
Portionezi carnea in circa 20 de bucati. Cureti ceapa uscata si o tai marunt. Calesti carnea impreuna cu ceapa in ulei intr-o cratita incapatoare. Peste carne si ceapa, pui pe rand, la calit, usturoiul verde curatat si taiat bucati de 3 cm lungime, ...
1