Farsmac
Carnea se fierbe bine in apa. Se lasa sa se raceasca si se da prin masina impreuna cu pestele curatat de oase si cu cartofii fierti. Se adauga faina, sarea, piperul, apoi galbenusurile, smantana si untul topit. ...
Cozonaci moldovenesti
Peste drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se toarna 3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina. Se amesteca totul batand cu lingura de lemn, se acopera si se lasa la loc cald. ...
Penne cu sos
Puneti pastele la fiert in apa sarata care clocoteste. Lasati-le 10 minute la fiert, timp in care amestecati din 3 in 3 minute.
Dupa fierbere, strecurati-le si puneti-le inapoi in cratita calda. Adaugati peste ele sosul si amestecati bine. ...
Paste cu varza rosie
Tocati varza fideluta si caliti-o intr-o cratita, in ulei, impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si cu ceapa taiata julienne, pana ce acestea se inmoaie. Adaugati 300ml apa fierbinte, semintele de fenicul si potriviti de sare si piper. Lasati ...
Ravioli
#
# Ingrediente :
#
400 g faina,
2 oua,
2 linguri de ulei,
300 g carne tocata de vita sau de porc,
1 ceapa mica rosie,
piper macinat, sare;
sos bolognez,
cascaval ras.
#
# Preparare :
#
Se face o coca mai tare din faina, oua, ...
Spaghete cu sos
Fierbeti apa intr- un vas mai mare cu putina sare. Adaugati spaghetele si amestecati din 3 in 3 minute, ca sa aiba o fierbere egala.
Dupa 7-8 minute (timpul de fierbere e scris si pe pachet) strecurati spaghetele si puneti-le inapoi in cratita ...
Musaca de macaroane cu ciuperci
500 g macaroane sau taitei lati,1 lingura de ulei,200 g mazare,2 morcovi potriviti,500 g ciuperci,1 ceapa mare,5 catei de usturoi,1 ceasca de ulei,0,5 kg rosii decojite si taiate marunt,sare, piper,busuioc taiat marunt si cimbru,9 linguri de ...
Crochete de merluciu
Pestele se curata de solzi, se deviscereaza, se punea la fiert impreuna cu cu ceapa taiata marunt. Dupa fiert, se scot oasele. Carnea se toaca cu masina cu sita mica. Se prepara un sos alb din unt topit, in care se pune faina dizolvata in lapte 250 ...
pastitzio
Pastitzio
Ingrediente
1 pachet de macaroane, 250 g carne tocata, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, scortisoara, sare, 100 ml vin alb, sos de rosii, 200 g smantana, sos Beschamel, 100 g cascaval ras, 50 g pesmet ...
Paste cu piept de pui
- 125 gr de paste ( spaghete sau tagliatele)
- o ceasca suc de rosii (100 ml)
- 50 de ml apa
- o lingura ulei de masline
- sare, putin oregano
- o jumatate piept de pui
Pastele se fierb in multa apa cu sare, conform indicatiilor de pe ...
Spaghetti alla carbonara
se pune pasta la fiert in apa cu sare,intre timp prajiti costita si ceapa la foc incet pt cateva minute(pana prinde putina culoare)
-intr-un castron destul de mare ca sa cuprinda spaghetele dupa ce acestea vor fi fierte, bateti ...
Oua colorate cu hartie creponata
Speli ouale cu detergent de vase ca sa se degreseze, le calesti foarte bine si le lasi sa se usuce.Le pui apoi la fiert in apa cu sare pentru 15 minute.Tai intre timp hartia creponata in fasii de 10 cm latime si 15 cm lungime si torni otet intr-o ...
Drob de miel
Cureti bine maruntaiele, le speli si le pui la fiert in apa cu sare. Separat, fierbi numai 3 oua pentru 10 minute ca sa-ti iasa tari. Inmoi feliile de paine in lapte, apoi le scurgi bine, iar separat cureti si speli verdeata. Dupa ce au fiert bine si ...
Crochete din carne de miel
Speli carnea si o tai bucatele, apoi o rumenesti intr-o lingura de unt sau margarina si cand e gata o scoti pe o farfurie. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in untul in care ai rumenit carnea. Treci apoi carnea impreuna cu ceapa calita prin ...
Sarlota cu afine
Fierbi un sirop dintr-o cana de apa cu 3 linguri de zahar si il lasi sa se raceasca. Tapetezi o forma rotunda cu peretii mai inalt,i cu o folie de celofan sau hartie de copt. Treci putin fiecare piscot prin siropul de zahar, apoi le asezi pe toate, ...
Salata de cruditati cu pastrav afumat
Cureti ridichea, morcovul si marul, le speli si le dai pe razatoarea mare. Amesteci salata cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust si o asezi pe un platou. Tai pastravul bucati si-l asezi peste salata, incercand pe cat posibil sa-i reconstitui ...
Salata de somon cu orez
Pui la fiert orezul cu 1 cana de apa si vegeta pentru 25 de minute, iar separat fierbi putin conopida in apa cu sare. Cand sunt gata, strecori conopida, o pasezi si o amesteci cu orezul. Tai marunt somonul, indepartezi oasele, il adaugi peste orez o ...
Salata cu muraturi si pastrav afumat
Cureti cartofii si morcovii si ii pui la fiert pentru 20-25 de minute. Tai apoi marunt morcovul fiert, castravetele si gogosarul, iar cartofii ii tai cubulete. Cureti si speli ceapa, o tai marunt si o adaugi peste legume. Pui si pastravul taiat ...
Pasta de somon
Tai marunt somonul, ii indepartezi oasele, il stropesti cu putina zeama de lamaie si amesteci bine cu o furculita sau cu mixerul pana obtii o pasta omogena. Tai fin mararul, il adaugi in pasta de somon impreuna cu smantana, potrivesti gustul de sare ...
Bors de miel cu loboda
Pui la fiert 2 l de apa cu foile de dafin, otetul, un praf de sare si de piper. Cureti si speli bine carnea de miel si cand apa clocoteste o torni peste carne. Astfel o oparesti si ii dispare mirosul de miel. Apoi o tai in bucati si o pui la fiert in ...