SiteDeBucate » Preparate pentru ocazii speciale

Retete Preparate pentru ocazii speciale

Unt colorat
Eu fac acest unt pentru a decora diferite sandwich`uri. De exemplu, pentru unt verde, storc bine spanacul fiert si il amestec usor cu untul, in cantitati egale. ...
 Sufleu de dovlecel Sufleu de dovlecel
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul. Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine. Pentru sosul bechamel ...
 Salata de cartofi cu lapte batut Salata de cartofi cu lapte batut
Fierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul taiat cubulete, cu muraturile si cu ceapa verde Taiati ...
 Supa de creveti Supa de creveti
Am pregatit si spalat bine crevetii , auzind secretul la un magazin chinezesc de unde cumpar eu condimente mai deosebite si cer mereu cate o idee de reteta, supa de creveti este mai gustoasa daca se fierb in prima faza crevetii nedecorticati sau ...
 Iepure la cuptor cu salvie si cimbru Iepure la cuptor cu salvie si cimbru
Portionam iepurele, eu am lasat tot in afara de piept, care o sa-l folosesc la o supa de legume, pe post de piept de pui. Iepurele meu a avut destul de multa grasime, asa ca am pastrat-o si am pus-o la sfarsit in tava pentru a nu pune prea mult ulei. ...
 Fructe pietruite Fructe pietruite
Se spala fructele si se lasa sa se zvinte. Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze.  Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot samburii caiselor si se feliaza. Se adauga toate fructele in ...
 Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume) Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)
Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos, pentru a sta drepte in tava. Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile ...
 Piure de cartofi by Jamie Oliver Piure de cartofi by Jamie Oliver
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc  cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita, daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti. Cartofii se scurg bine si se sfarama cu pasatorul,sau cu o ...
 Pasta de dovlecei Pasta de dovlecei
Sfatul lui Jamie: "Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi." Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt  ...
 Ceapa umpluta Ceapa umpluta
Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa ...
 Muschi sote Stroganoff Muschi sote Stroganoff
Tai julien muschiul de vaca. Il presari cu sare si-l sotezi in ulei. Ceapa o tai marunt, o calesti in ulei, adaugi faina si le calesti impreuna. Stingi totul cu boia de ardei si bulion subtiat cu apa. Adaugi carnea in sos, potrivesti din nou de sare ...
 Pateu de naut Pateu de naut
Speli nautul si il lasi la inmuiat 12-24 ore.Apoi arunci apa, il clatesti bine si il pui la fiert in apa suficientaFierbe mai greu decat celelalte leguminoase.In ultima jumatate de ora adaugi morcovul, patrunjelul si telina ( pe care le-ai fiert ...
 Rulada simpla de piept de pui Rulada simpla de piept de pui
Dezosezi carnea, bati apoi fiecare bucata cu ciocanul de snitele si o dai deoparte pana pregatesti sosul. Cureti usturoiul, il pisezi, amesteci o parte cu mierea, uleiul, mustarul si pui piper, cimbru, sare si rozmarin dupa gust. Ungi apoi bucatile ...
 Ciuperci umplute Ciuperci umplute
Cureti ciupercile, le indepartezi piciorusele, le presari cu sare si le lasi deoparte sa se scurga. Cureti ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca, apoi treci costita si sunca prin masina de tocat si le adaugi peste ceapa. Separat, pui un ou la ...
 Clatite cu ficat Clatite cu ficat
Amesteci faina cu laptele si ouale, pui si un praf de sare si prajesti apoi clatite in ulei incins.Dupa ce le-ai facut pe toate, le dai deoparte si pregatesti umplutura: oparesti ficatul cu apa clocotita si sare (pe care o arunci) si-l tai bucatele, ...
 Aperitive din rosii cu branza Aperitive din rosii cu branza
Faramitezi branza de vaci, pui sare si piper dupa gust, adaugi untul si le freci pana devin ca o crema. Tai mararul marunt, il adaugi in compozitia pe care o dai la rece pentru 10 minute. Speli rosiile, le tai rondele si le lasi sa se scurga.Asezi ...
 Pasta de sunca Pasta de sunca
Pui ouale sa fiarba in apa rece cu sare. Intre timp, treci de doua ori sunca prin masina de tocat carne si tocatura o freci foarte bine pe urma cu untul si galbenusurile fierte tari. Potrivesti de sare, piper si o dai la rece. Cele mai potrivite ...
 Stiuca umpluta Stiuca umpluta
Taie capetele, apoi baga usor degetele pe sub piele. Trage usor pielea, cu atentie in dreptul aripilor, unde trebuie sa tai. Cand ajungi la coada, tai si intorci pielea.Fierbe ficateii, lasa-i sa se racoreasca, apoi amesteca-i in blender cu painea, ...
 Rulada marmorata Rulada marmorata
Cureti muschiul de vita de pielite, il speli si il bati ca pentru snitele. Sarezi, piperezi si il lasi deoparte. Speli, cureti si tai marunt ceapa, ardeiul gras si ciupercile. Pui totul intr- o tigaie de teflon cu putina apa si cu o lingura cu ulei ...
 Friptura de vita cu portocale Friptura de vita cu portocale
Cureti portocalele de coaja si le feliezi. Apoi cureti si cartofii. Cu jumatate din cantitatea de unt ungi bucata intreaga de carne. Presari sare si piper, in tava unsa cu unt asezi carnea, iar peste ea feliile de portocala. De jur-imprejur pui ...
12
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate pentru ocazii speciale
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z