SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 Tocanita de dovlecel Tocanita de dovlecel
Legumele se taie marunt. Intai se pune la calit ceapa si pe urma dovlecelul si ardeiul.Le calim foarte putin, adaugam apa si vegeta si lasam sa fiarba pana ce dovlecelul fierbe bine de tot. Cand e fiert facem o ingrosala din faina si lapte si punem ...
 Urzicute scazute Urzicute scazute
Se pune la prajit o lingura de faina si putin usturoi si se stinge cu lapte, se adauga urzicile fierte si spalate si se condimenteaza dupa gust cu vegeta,se lasa sa fiarba.Daca se ingroasa prea tare se mai pune lapte.Pofta buna!!! ...
 Cartofi frantuzesti Cartofi frantuzesti
Punem cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare.Ii decojim,punem un strat de cartofi taiati cubulete,cateva bucati de kaizer,1 ou taiat felii si peste vegeta.Se pune inca un strat din fiecare si tot asa pana se termina toate.Pe deasupra smantana si ...
 Mazare cu sos Mazare cu sos
ceapa se curata si se toaca foarte marunt. rosia se curata de pielita si se taie bucatele mici. intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. apoi se pune ceapa si rosia tocate si se lasa putin sa se traga in ulei. dupa ce se inmoaie putin ceapa se ...
 Tarta tricolora Tarta tricolora
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua, putin mai mult pentru foaia care va fi la baza si pe marginile formei. Se intind doua foi. Foaia mai mare se aseaza intr-o tava rotunda, ...
 Israeli Shakshouka Israeli Shakshouka
Rosiile se cojesc,se taie felii si se scurg de excesul de zeama. Ceapa si ardeiul se taie feliute ,usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare se pun la calit uleiul cu usturoiul, frunzele de dafin si 1/2 lingurita boia.Dupa 2-3 ...
 Ghiveci frantuzesc Ghiveci frantuzesc
Se taie ceapa pestisori ,morcovul betisoare subtiri ,bacon-ul felii . Se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 5-6 minute. Se adauga o cana cu apa si se acopera tigaia cu un capac. Dupa alte 5-10 minute, cand apa a scazut ,se adauga sare, ...
 Mancare de ardei copti Mancare de ardei copti
Se coc ardeii(6), se pun intr-un vas , se presara cu sare si se lasa acoperiti pana se racesc.Se curata apoi de coja, seminte si codite. Separat ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei impreuna cu ardeii(2) taiati cubulete.Rosiile se ...
 Tarta de legume cu oua de prepelita Tarta de legume cu oua de prepelita
Intr-un vas uns cu ulei masline se pun in straturi: - rosiile taiate felii - telemeaua rasa (sau feta taiata cubulete) -  alt strat rosii - ardei -cascavalul ras - oua de prepelita Se condimenteaza dupa bunul plac. Se tin la cuptor cca ...
 Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta" Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"
Se  spala vinetele  si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor). Se ...
 Cubulete de mamaliguta cu sos si ciuperci Cubulete de mamaliguta cu sos si ciuperci
Se pune apa la fiert cu sare, cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca bine pana se ingroasa. Se rastoarna intr-un castonel si se lasa la racit . Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie cubulete cu un fir de ata sau cu un cutit. Ceapa se ...
 Legume la cuptor Legume la cuptor
Legumele se curata si se taie nu prea marunt Se amesteca uleiul, usturoiul pisat, ierburile aromate, putina sare si otetul balsamic Se pun legumele la marinat 2 ore. Se amesteca din cand in cand. Dupa 2 ore se unge o tava cu foarte putin ulei de ...
 Chiftelute de dovlecel Chiftelute de dovlecel
Se curata dovlecelui si se scot semintele. Se de pe razatoarea cu ochiuri mari Se pune putina sare si se lasa 10 minute ca sa-si lase zeama. Se stoarce si se amesteca cu oul, branza, usturoiul si faina cat cuprinde. Se condimenteaza cu sare si piper. ...
 Dovlecei pane Dovlecei pane
Taiem dovleceii.  Eu i-am taiat de-a lungul ca nu am rabdare ca sant mai subtiri si merge mai repede de-a lungu numai sa taie cutitul bine. Dupa ce i-am taiat i-am pus pe farfurie pe rand am presarat sare deasupra pe fiecare apoi i-am lasat ...
 Tocanita de galbiori cu smantana Tocanita de galbiori cu smantana
Galbiorii se spala bine in apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb foarte mult, doar cateva minute, apoi se scurg de apa. Intr-un vas separat calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand s-au imnuiat adaugam galbiorii fierti si mai ...
 Budinca de conopida Budinca de conopida
se pune conopida la fiert cu putina sare (daca doriti ca  sa fie conopida mai alba puteti pune 100ml lapte in apa in care fierbe ) intre timp pregatim crema pentru budinca astfel: batem bine ouale ca la omleta ,adaugam branza care a fost data pe ...
 Salata de legume cu maioneza Salata de legume cu maioneza
Legumele le punem la fiert cu apa cu vegeta.Dupa ce s-au fiert le lasam la racit. Dintr-un ou facem maioneza pe care o amestecam cu legumele racita.Si gata mancarica. Le servim cu carne de pui sau cu ce doreste fiecare. ...
 Papricas de hribi Papricas de hribi
Hribele se spala si se taie felioare(noi de preferam mai mici pentru mancarica asta). Se pun la prajit intr-oi cratita cu putin ulei,se amesteca si se lasa pana cand scade toata apa lasata.Se pune putina boia,sare si vegeta,cateva felioare de carnati ...
 Mancarica de fasole verde Mancarica de fasole verde
Se opareste fasolea teci in apa cu putina sare, se scurge si apoi se toaca marunt.Se curata ceapa si morcovul si se spala, se da morcovul pe razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt cu cutitul.Se pun la calit in 4 linguri de ulei incins ceapa si ...
 Conopida la cuptor Conopida la cuptor
cureti conopida si o lasi pt 15 minute in apa cu putina sare apoi o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa usor sarata.o fierbi pe jumatate apoi o pui sa se scurga bine. amesteci telemeaua zdrobita cu smantana,ouale,sare si piper dupa gust. ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) pui (43) conopida (43)
telemea (42) vegeta (41) spanac (39)
telina (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
otet (28) verdeata (28) margarina (28)
praz (26) ardei iute (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) fasole boabe (16) porumb (16)
nucsoara (16) iaurt (16) parmezan (15)
carne tocata (12) curry (12) pastarnac (12)
vita (12) costita afumata (12) untura (11)
chimen (11) malai (10) nuca (10)
piept de pui (10) mustar (9) branza de vaci (9)
bacon (9) carnati (9) maioneza (9)
branza topita (8) piper boabe (8) broccoli (8)
ketchup (8) gulii (8) carne de porc (8)
mozzarella (8) gogosar (7) paste (7)
gris (7) peste (6) castraveti (6)
scortisoara (6) slanina (6) feta (6)
mere (5) franzela (5) menta (5)
ardei kapia (5) stevie (5) salam (5)
pasta tomate (5) menta (5) tarhon (4)
ridichi (4) vin rosu (4) salvie (4)
castraveti murati (4) leustean (4) sos de soia (4)
kaiser (4) maghiran (4) coriandru (4)
ienibahar (3) hrean (3) fenicul (3)
apa minerala (3) amidon (3) carne de vita (3)
ghimbir (3) salata verde (3) cafea (3)
taietei (3) aluat (3) zahar pudra (2)
praf de copt (2) ficat (2) miere (2)
foi de placinta (2) telemea de oaie (2) bicarbonat (2)
struguri (2) sunca presata (2) cuisoare (2)
macris (2) sardele (2) susan (2)
stafide (2) sofran (2) sparanghel (1)
supa instant (1) coacaze (1) supa de pui (1)
suc de lamaie (1) andive (1) gaina (1)
portocale (1) loboda (1) mac (1)
migdale (1) sfecla rosie (1) pere (1)
aripioare de pui (1) ton (1) drojdie uscata (1)
vanat (1) zahar vanilat (1) foi lasagna (1)
parizer (1) suc de lamaie (1) pulpe de pui (1)
ceapa ciorii (1) fidea (1) ementaler (1)
gorgonzola (1) cotlet de porc (1) mozarella (1)
galbenus (1) patrunjel radacina (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z